2% от безработните младежи у нас са висшисти

Неформалното образование е сред начините за справяне с безработицата
29 юли 2016 15:52, Екип на Bloomberg
10
2% от безработните младежи у нас са висшисти
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Едва 2% от безработните младежи в България са с висше образование. Останалите са хора с ниско или без такова. Това каза Димитър Панчев, председател на клона в София на сдружение "Младежки глас", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че усилията на неправителствените организации са насочени именно към хората с ниски образование и квалификация. 

Според националния координатор Вадим Рошманов има три основни стъпки за справянето с младежката безработица - популяризиране на неформалното образование, развиване на допълнителна квалификация и професионално образование и обучение и младежко предприемачество. 

Двамата разказаха за проекта, който сдружението е организирало в рамките на програма "Европа" към Столична община. В него са взели участие 35 младежи, които са били обучавани как да започнат и развият бизнес.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Чичо МитковиСшисти, чиче
2
1
 
4
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
Повече от 420 лв вишистите не трябва да вземат,защото в Гърция не могат да намерят кой да им бере маслините за 20 евро надник,българина трябва да е беде и гладен че да няма много претенции.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важно е да се знае:1. Каква горна възрастова граница се има предвид, когато се говори за младежи, в конкретния случай.2. Не по-малко важно е да се каже ясно какъв процент от тези младежи са абсолютно неграмотни.3. И накрая, обществото и по-точно - данъкоплатците, да бъдат уведомени каква е раждаемостта в средите на всеки един от слоевете на младежта, групирани според образователното им равнище. В цифри, моля! Да знаем кой пие и кой плаща, защото работещите младежи също са данъкоплатци!

Спонсорирани публикации