Растат ли чуждите инвестиции в България?

Инвеститорският интерес се увеличава, посочи директорът на БАИ
22 авг 2016 12:37, Екип на Bloomberg
14
Растат ли чуждите инвестиции в България?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Последните данни за чуждестранните инвестиции в България показват, че през първото полугодие на тази година е отчетен ръст от 102 млн. евро в сравнение със същия период на миналата година, когато инвестициите намаляват със 6,5 млн. евро. Това казаизпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му се наблюдава ръст на инвеститорския интерес. Янев отбеляза, че докато през цялата 2015 година БАИ е сертифицирала 12 инвеститорски проекта, този брой е достигнат само за първата половина на 2016. Изпълнителният директор на БАИ е позитивно настроен спрямо постигането на заложените цели на агенцията, а именно реализирането на два пъти повече сертифицирани проекти и 20% ръст на чуждестранните инвестиции. 

Според Янев търговията дава възможност за обединение на страните от Балканския полуостров за привличане на чуждестранни инвестиции. Той отбеляза, че през тази седмица БАИ съвместно с Центъра за развитие на селското стопанство по инициатива "16+1" ще бъде участник в откриването на павилион за електронна търговия на територията на Пристанище Бургас, около който да се установи регионален хъб за търговия на китайски стоки. 

Наблюдава се също така тенденция за изнасяне на производства към други региони на България, каза още той, като обясни, че затова спомага изградената публична инфраструктура.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
ture преди 7 години
Тоя е аналитик на нивата , пълни лъжи което за поред път потвърждава, че само говорят а нищо не се прави, може да видите в саийта на БНБ, относно преките инвестиици в страна за първото 6м са намалели с 179 млн. лв. спрямо същия перод на миналата година. Welcome to Bulgaria :)
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,тези "инвестиции",да не са като далаверите с внос-износа.Всичко става на хартия,за да минат нещата през "плоския данък",да напълнят с огризки нечии чиновнически гушки и да излетят в "неизвестна посока".Някой да вижда някакъв ефект от тези "инвестиции",освен построен някой и друг мол,или въртящ напразно фото и ветрогенератор?!!!Поне да бяха построили пред параЛаМентата някой паметник на "хвалбата",снабден с един грандиозен говорител,във формата на една голяма уста!
10
1
 
4
 
! Отговори
Българон преди 7 години
В тая помийна яма ако ще и 102 милиарда да влязат, народа няма да ги усети. Просто ще се появят още няколко лимузини със собственици робовладелци. Може и някоя египетска пирамида да построят, докато все още има местно население.
9
3
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Ама много ръстат- чак ще внасяме молдовци монголци и виетнамци - щото много инвестират в БГ -хахахахах Най некорумпираната държава в Света
8
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
И пак агенция ,и пак чиновници ,много грижа за този народ.
7
0
 
1
 
! Отговори
Einvest smart преди 7 години
Taman kakto v tablicite za vidove proizvoditeli na elektroenergia v vidove darjavi ot eu, vidove dostavchici na elektroenergia v vidove darjavi ot eu, vidove ceni na elektroenergia v vidove darjavi ot eu, vidove adresi na elektroproizvoditeli v vidove darjavi ot eu, vidove trudova elektroproizvoditelna sila vvidove darjavi ot eu i blizkia komshuluk - sravnitelni bg jurnalisticheski analizatorni investitori...:-) za masovo { na sofra} informirane na bg suverena...:-)
6
2
 
12
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Иска ми се да вярвам, че няма умен човек, който да се радва на чуждите инвестиции в България!Тези инвестиции не означават европейски заплати, а ползване на евтина работна ръка
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когато в банките има 65 милиарда свободни пари и да се търсят външни инвеститори , просто е престъпно нехайство от страна на родните политици , защото не създават така законите ,че българският народ да се втурне да инвсетира в производство а не да пълни гушите на банкерите .Образовайте го тоя народ бе "демократи", как от свойте пари да прави пари а не да чака на милостта на такива като Нейков или Калфин . даите му закони клоито защитават левчетата на дребният инвест. Ама ней се , има видов ден
4
1
 
9
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Не се радвам на инвестиции когато са отвън. Най се раздвам когато мина покрай зеленчуковият пазар и видя , как сергиите са пълни със плодове и зеленчуци , особено когато са от България.Външните инвестиции са само парлама за народа от политиците, което си е заблуда на ента степен, защото дефакто са както казва народа:-Дал Кольо. зел Кольо. А в България инвестират само тези който могът да отмъкнат безнаказано. Например енергоразпределителите, мобилните оператори, златодобивните фирми .
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак мераци , отново роби , но този път ще има да вземате . Баламите ..... нали знаете какво и кога .
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив,намалели са с 18%.Май някой се опитва да послъгва за ръст на инвестициите.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Popitali Radio ErevanRastyat li chujdite investitzii v BGDa -otgovorilo Radio ErevanChujdi sa DA no ne investitzii a SEXTURISTI

Спонсорирани публикации