Собственик на засегнат от пожара тютюнев склад настоя за пълно разследване

"Галакси Инвестмънт Груп": Обезпокоени сме от случващото се
Обновена: 23 авг 2016 10:11 | 22 авг 2016 18:56, Екип на Dnes.bg
Собственик на засегнат от пожара тютюнев склад настоя за пълно разследване
Снимка: архив, Ройтерс

"Галакси Инвестмънт Груп" ООД, собственик на един от засегнатите складове от пожара в Тютюневия град в Пловдив, обяви, че подкрепя провеждането на пълно разследване по случая.

В свое становище от компанията настояват правоохранителните органи да разкрият виновниците за пожара.

"Като собственик на един от засегнатите складове, намиращ се на бул. „Г.М. Димитров“ 29, ние сме силно обезпокоени от случващото се в Тютюневия град. От самото начало на пожара и през цялата вечер представители на компанията се бориха рамо до рамо с пожарникарите за потушаването на огъня. За съжаление, в резултат на силния вятър, след като пет часа огнената стихия вилня в съседните складове, пожарът се прехвърли и върху нашата сграда", се посочва в него.

Компанията ни винаги е стопанисвала имотите си отговорно и с идеята да съхрани автентичната им архитектура. Нашият склад беше поддържан и в добро техническо състояние. Важно е да уточним, че сградата няма и не е имала статут на паметник на културата, за разлика от другите три сгради, в които пожарът е възникнал, допълват от компанията.

От "Галакси Инвестмънт Груп" ООД заявяват още, че приемат като кауза опазването на културно-историческото наследство и съхраняването на традиционните сгради в квартала.

Изразяваме готовност за пълно съдействие във връзка с възраждането на Тютюневия град, декларират от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: ПловдивТютюнев град
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации