Един успешен пример за социално предприемачество

Как мобилното приложение Jourvie помага на хората
28 сеп 2016 16:22, Екип на Bloomberg
0
Един успешен пример за социално предприемачество
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Социалното предприемачество е сектор, в който няма значение от къде идваш, какво си учил преди това или къде си работил. Много е важна идеята, страстта към нея, колко си й посветен и как ще я осъществиш. Това коментира социалният предприемач, създател на приложението Jourvie, Екатерина Карабашева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Jourvie е мобилно приложение, създадено преди 3 години, с цел да помага на хора с хранителни разстройства като анорексия или булимия.

"Това беше най-точната форма, с която можем да подкрепяме хората по време на терапията, да ги мотивираме да не се отказват и да им даваме възможност да комуникират с терапевта си", обяви Карабашева. 

Тя допълни, че за момента проектът е най-силно разпространен в Германия и немскоговорящите страни като Швейцария и Австрия, но има потребители от цял свят. Според нея възможностите за подкрепа на предприемачите в България не са по-малко отколкото в другите страни.

"В социалното предприемачество мерната единица за успех е въздействието, което имаш с проекта. От друга страна не можем да забравим печалбата, оборота ифинансирането. Затова понякога е трудно да балансираш между социалната мисия и бизнес контекста, но няма нищо лошо в печалбата, защото тя е начинът да се стигне до развиването на социалното въздействие", каза още Карабашева. 

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации