Подлъгват пенсионери с... наколенки и матраци

Търговците представят продуктите си като "панацея"
28 ное 2016 10:00, Петя Славова
5
Подлъгват пенсионери с... наколенки и матраци
Снимка: архив, Булфото

Тарикати подмамват пенсионери с неясни договори за матраци и наколенки, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Контрактите се сключват извън търговските обекти. Маргаритов поясни, че на мушка са поставени и възрастни хора, на които им се предлагат продукти за здраве, като в някои от случаите са им предлагани и продукти на изплащане.

Търговците често представят продуктите си като "панацея и че хората веднага могат да се излекуват", бе категоричен той.

От КЗП поясниха, че напоследък все повече се наблюдава интерес към търговията извън търговските обекти, която фирмите практикуват чрез телефонни обаждания, интернет или презентации на място, съобщава "Монитор".

Най-често подобни мероприятия се извършват в спортни зали, пенсионерски клубове или по време на еднодневни екскурзии, от които се възползват доста възрастни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Селена преди 7 години
Вчера бях на такова пътуване.Да, направиха ни лекция ,но я водеше жена която никога не е била медицинско лице.Е ,извинете ама някой който бъкел няма представа да ми обяснява за здраве ми е смешно.Изслушахме я жената.Да подчертая ,че нашата група бяхме единствените под 40 от всичките петдесетина пенсионери.Дестинацията беше добра.Тая жена като почна да говори за едни цифри по големи от заплатата ми за неща който струват под 100лв.Е тия ми ти и пенсионери се избиха да теглят кредити.......
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много пъти сам казвал и сега ще кажа. Докато има живи Балъци ще има и умрели тарикати!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не може да защити човека от самия него!Не е нужно.Естествен подбор.
2
0
 
7
 
! Отговори
сатана преди 7 години
кат има отчаяни и наивници
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Присъствал съм на презентация на възглавници,одеала от вълна, които щели да върнат здравето, едва ли не да захвърлиш лекарствата...Задачата на презентатора е със силата на агресивно внушение да накара зрителите да се съгласят да купят и успяват. Средната възраст на хората в залата - бяхме около 30 човека, беше около 65-70 г., цели семейства имаше и изглеждаха като хипнотизирани накрая. В края на презентацията ни привикваха един по един и ни предлагаха "изгодните" си оферти.Теглих им една майна