България – привлекателна за гражданство срещу инвестиции

Христо Василев, юрист, в коментар за Bloomberg TV Bulgaria
6 дек 2016 12:30, Екип на Bloomberg
5
България – привлекателна за гражданство срещу инвестиции
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България e обект на засилен чуждестранен интерес през последните години, поради добрите публични финанси и бизнес обстановка. Това заяви юристът Христо Василев в Бизнес старт по Bloomberg TV Bulgaria с Иван Нончев.

Той говори за Закона за изменение и допълнение на Закона за чужденците и за това по какъв начин той ще повлияе на инвеститорските потоци към България. 

Законът за изменение и допълнение на Закона за чужденците е всъщност една много успешна стъпка да улесни чужденците да пребивават в България, каза Василев.

Той цели да намери баланс между правата и законните интереси на чужденците и интересите на българската държава да няма злоупотреби и да се избегнат всички рискове, допълни той.

Същевременно законът цели да се избегнат фиктивните дейности, извършвани специално, за да се придобие право на дългосрочно пребиваване, каза Василев. Поради тази причина десетте открити работни места, които са едно от условията, вече трябва да са постоянни, добави той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако повтаряш нещо много пъти като тази лъжа в един момент започваш да си вярваш и да убеждаваш околните. България е държавата с най грабливата корумпирана администрация която като численост е три пъти повече от хората които произвеждат.Там отиват парите за пенсии и ред други социални нужди. Комунистите се размножават и някой трябва да ги храни.
3
0
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Да бе идвестират ни с отдавна изчезнали при нас болести братята мюсюлмани, дори и типични за тях болести в тяхните стрпани! Странни са тяхните инвестиций!!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРАЖДАНСТВОТО? ЗВУЧИ КАТО АНОНИМНАТА МАФИЯ.
1
0
 
6
 
! Отговори
ad преди 7 години
Браво адвокате, а сега можеш да си го качиш на сайта да видят твоите клиенти колко си оборотен и търсен от медиите... каквато е и целта се...

Спонсорирани публикации