Българите все по-богати, според банкерите

Доходите на хората растели, уверяват специалисти
6 дек 2016 11:22, Петя Славова
111
Българите все по-богати, според банкерите
Снимка: архив, Reuters

Богатството на българите в банките се увеличава непрекъснато. Общият обем на богатството нараства и всички видове депозити се увеличават, обяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов.

Той добави, че доходите на хората растат, а безработицата спада под средното ниво за ЕС.

"Това са все сигнали, че българите живеят мъничко по-добре, но толкова малко, че трудно могат да го оценят", уточни банкерът.

Гостът в "България сутрин" определи изминаващата 2016 г. като изключително трудна за банките, които по думите му са имали двойна работа. Голямото натоварване е било предизвикателство за банкерите, но те са извървели успешно този път.

"Това е първата година, в която освен растеж на депозитите имаме индикации за възстановяването на кредитния портфейл. Порасна и печалбата на банките. Управляваме и контролираме близо 90 млрд. лева. Те са в отоговорността на близо 30 хил. души. Инвеститорите следят множество индикатори и ако някои от тях не са в рамка, те предизвикват вторични интерпретации", каза още Андронов.

В деня на професионалния празник на банкерите Петър Андронов посочи, че най-важната им роля е да градят доверие. Той уточни, че за външния свят банкерите са студенокръвни, но това всъщност не е така.

"Най-важната субстанция на нашата работа е доверието. Ако доверието след случая с КТБ беше изчезнало, нямаше да има депозити", каза още Андронов, според когото хората са разбрали, че това е специфичен случай, а не масов проблем.

Председателят на Асоциацията на банките добави, че най-доброто за бизнеса и икономката е средата да бъде стабилна и спокойна. "Най-важното нещо е да се инвестира в образование. Това е условие за успеха на всяка нация", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: банкидоходиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
12
 
0
 
! Отговори
pomne6t (istinskiqt) преди 7 години
Предварително се извинявам за думите които ще употребя:А "БЕ" руско платено г....о, не си ли ходил по магазините в "окаяното" ни отечество. Не виждаш ли (или не искаш да видиш) какви тълпи от хора купуват на поразия, даже аз който се смятам че долу горе съм добре със своите доходи около 3000лв на месец се чувствам като голтак на касите включително и спрямо *** пазаруващи в момента.
41
2
 
7
 
! Отговори
Фундаменталист преди 7 години
До extremistНе, грешиш.Пенсионерите държат парите си под дюшека, но пък доста от тях дават хилядарки на измамници.Измамниците ги харчат и така се вливат пари в икономиката.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАКТФакт е и че депозитите са 64 000 000 000 ама като ви го кажат умирате да квичите, че ви казали, че същност имате пари.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В партия ГЕРБ хората се видяха с пари.Факт.
38
3
 
15
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Страшен експерт!!! При Станишката депозитите по - ниски при лихви до 7 %При Бойко депозитите по - големи и лихви почти нулаИзводите - много ниско потребление , много малка икономика!!
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я гледай ти,да не повярваш.Как така хората забогатяха,като 3 милиона живеят под санитарния минимум,а още 3 милиона са на границата на оцеляването.5% са богатите и още 10% средна класа.Българите не са забогатели,а мизеруват,за да спестяват,защото не знаят дали утре няма да ги изхвърлят от работа,дали няма да се разболеят или да останат без жилище.Страха за невъзможност да покрият битовите си нужди,кара хората да спестяват.Това е истината-малка част-много богати-останалите -бедни.
36
2
 
10
 
! Отговори
ник преди 7 години
Като са забогатели, колко са се качили над линията на бедност ,ако може в число-например по-малко от един!
35
2
 
12
 
! Отговори
до циганин преди 7 години
Уф, човече. Стига давахте тая Гърция за пример, че българите били богати. Гърция първо не е скъпа туристическа дестинация. Там можеш да идеш за три, пет или колкото искаш дни. Според къде искаш да си и къде и как да прекараш между 500 и 1000 лева. Това не те прави богат. Аз не съм богат и лично ходя по два пъти в годината. Просто ми е наблизо. Взимам си хотел през интернет и стоя на плажа. Да ям и в ресторант, но това не те прави богат. Това са минимални неща, прозаични.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман всеки път от тези статии. Това, че двадесет човека държат тези пари, не означава, че българите са по-богати. По-богати са тези, които използват българите, за да трупат пари по сметки. И още по-богати ще стават. Така е и по света, не само тук. Това, че в банките има еди колко си пари не означава, че това е представителна извадка за обществото. Представителна извадка е за т. нар. "елит".
33
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Заглавието е объркано малко :Българските банкери и Българските политици са все по-богати !
32
5
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
А ЗАЕМИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ СА 70 МИЛИАРДА АМА НИКОЙ НЕ ЩЕ ДА ГО НАПИШЕ
31
6
 
7
 
! Отговори
Укриват се доходи преди 7 години
В България не е чак толкова зле. Просто огромна част от хората се осигуряват на минимална заплата с цел укриване на данъци, а това доста уврежда статистиката. И аз поподам в това число - защото по-договор брутната ми заплата е под 700лв, а реално взимам чисти двойно повече.
30
2
 
8
 
! Отговори
27,само някои хора преди 7 години
си позволяват да ядат и пият по заведения, повечето влизат там за по кафенце, а много българите не си и помислят да влязат в заведение.Малко млади хора получават от родителите си толкова пари, че да могат да ходят по нощни заведения. Или пък сами си изкарват тези пари по не много читав начин.Относно чужбина - при отворените граници за много хора вече е все едно дали ще харчат бензин, за да си идат на село по празниците, или ще идат до Солун и Одрин, за да си напазаруват по-евтини продукти.
29
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 7 години
ето сега е момента банките да предизвикат мнима криза и да обезценим парите . не ни се случва за първи път
28
2
 
14
 
! Отговори
Не си направих труда преди 7 години
дори да прочета материала.Защото не много отдавна прочетох, че според "експерти" средният доход на човек в домакинство у нас днес бил над 1 000 лева! Забравих точната цифра, но се смях до сълзи.Не ми е ясно, как е възможна подобна наглост?! Кого лъжат? И вярват ли изобщо, че някой ще им се хване на въдицата?Или пък, много добре знаят, че никой не им вярва на тези опашати лъжи, но правят подобни фалшиви заключения, та от ръководството на ЕС да кажат "Браво!" на някои нашенци? Сещате се на кои.
27
5
 
9
 
! Отговори
96367 преди 7 години
Обърнете внимание колко души имат депозити и колко кредити и изчерпани кредитни карти. Все едно мен Васил Божков да ни сравнявате - той 4 млрд,, аз с 10000 кредти и да теглим чертата, че седно ни се пада по 2 млрд. без 5 хиляди.
26
3
 
12
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 7 години
Това са поредните мазни и нагли лъжи на родните хазари приели юдаизма за прикритие.
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Половината българи почиват в чужбина, заведенията пъълни, младите са по цял ден в баровете ... а уж нямаме пари, нали ?
24
2
 
22
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Защо ли си мисля, че това заглавие трабва да бъде: "БЪЛГАРИТЕ ПРАВЯТ ВСЕ ПО БОГАТИ БАНКЕРИТЕ". Така вече е добре и е точно.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лани имах две кръпки на *** си сега при това благополучие се очертава и трета кръпка да сложа ошколсун бе кьопоолари