Прогноза: България в топ 3 по ръст на реалния БВП

Последните години са създадени близо 70 хил. нови работни места
16 яну 2017 11:37, Екип на Bloomberg
43
Прогноза: България в топ 3 по ръст на реалния БВП
Снимка: Bloomberg TV Bukgaria

Миналата година Световната банка и Европейската комисия променяха три пъти в посока нагоре прогнозите си за основните икономически показатели. Очаквам през 2016 България да е на второ или на трето място по ръст на реалния БВП в ЕС, което никога не се е случвало в новата история на страната. Това обяви икономистът Владимир Каролев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, допълвайки, че се очаква тази тенденция да продължи и през 2017.

Каролев посочи, че през последните две години са създадени близо 70 хил. нови работни места, а безработицата е почти на нивата от 2008. По думите му има добро усвояване на средства по европейските проекти, като само по програма JEREMIE в малките и средните предприятия са влезли 330 млн. евро за последните две години.  

Според икономиста причината за това е комбинация между външни благоприятни фактори за страната, както и започнатите реформи вътре в нея.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето имаше един експерт Венци Коня.Само критикуваше и даваше акъл без да поема отговорност.Тоя е същият ***.
12
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Просто пропаганда,задават се избори.... Като вица за пържолите
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато всеки необразован тарикат не стане богат, няма да има спокойни. Винаги ще има обвинения към властта към всички останали, но никога поглед навътре и търсене на вината в себе си. После обаче същите ще се сърдят защо има по-богати от тях.. Никой не ви е длъжен разберете го веднъж за винаги. Има хора, които успяват в България и не крадат или са връзкари, просто са способни и амбициозни. Това е света в момента - конкуренция! Като не може ще седиш беден. Това е.
10
0
 
20
 
! Отговори
Празнодумков преди 7 години
Каролев, *** изрий снега пред блока, свърши и ти нещо тоя живот.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ръст се усеща само от фирмите на герб обвързани с обществените поръчки и еврофондовете, усеща се от политическата класа и гнидите, които се въртят около тях, реално забогатяване на хората които работят и имат частен бизнес няма, те продължават да се чудят за какво точно се хабят и раздават в тази държава, като реално няма никакво подобрение в условията на живот, дори напротив, и до кога ще хранят лъжци и ***, абсолютни некадърници, които сигурно и безкомпромисно ще съсипят страната.
8
2
 
20
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Градация: ...нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Каролев. Мизерията на народа български е ужасяваща и подобна статистика не може да стопли хората, или да им замаже очите. Каролев, скрий се някъде на топло и не се показвай повече!
7
0
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Дреме ми на пуловера. Щом със средна заплата не може да си позволиш нов автомобил на изплащане и почивка веднъж в годината, не ми я хвали тази икономика.
6
0
 
18
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Каролка, ходи планинарствай стига си давал акъл!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я се скривай бързо, неудача!
4
15
 
1
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Страната се развива благодарение на Генерал Борисов!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А парите,къде са?
2
0
 
21
 
! Отговори
zeus преди 7 години
И какво от това, работодателите напуснаха Тристранката като протест срещу вдигането на МРЗ, не, че се вдига с много. БВП може да си расте колкото иска, крайно време е това да се отрази в заплатите!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе......!