Да им ударим по джоба! По-скъп алкохол ще обуздае страстите

Чужденците идвали тук, за да се напиват евтино в баровете
Обновена: 11 юни 2017 17:49 | 11 юни 2017 14:02, Камелия Цветанова
63
Да им ударим по джоба! По-скъп алкохол ще обуздае страстите
Снимка: Булфото, архив

Да се увеличат цените на алкохола в баровете в курортите ни, за да не се повтарят инциденти като този с ритнатата камериерка от шведски турист. За това настоя пред Дарик радио Донка Соколова – заместник-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

Още по темата
Соколова изтъкна, че се работи от много години с пазарите в скандинавските страни и няма опасност за изгубим туристи от този регион на Европа заради инцидента с камериерката, която беше ритната без причина от пиян швед. 

"Освен това всеки, който стъпи в страната ни, трябва да е наясно, че тук се спазват законите, както ние трябва да ги спазваме в чужбина. Шведските медии защитиха нашата позиция", каза Соколова.
 
По отношение на предизвикалите скандал думи на Благой Рагин, Соколова коментира: "Какво значи да не раздухваме, че щели да се обидят шведите!“.

Според нея единственият начин да останем и да засилим позициите си на тези пазари е рекламата.

"Многократно съм казвала в нашето министерство, че в скандинавските страни не се прави достатъчно реклама, за да докажем че страната ни е не само за такива като този швед, но има прекрасни други дадености, културно наследство, балнео и спа туризъм, вместо да идват и да се напиват. Действително това го има навсякъде, мисля, че тук е по-изявено и трябва да се вземат някакви мерки", коментира Соколова.
 
На въпрос какви мерки биха могли да се вземат, тя посочи, че би било добре да се ограничи по някакъв начин консумацията на алкохол - или цената да стане по-висока или да се ограничава даването на алкохол в тези барове.

Може би поскъпването на алкохола ще даде резултат, каза Соколова и изтъкна, че чужденци идват у нас, защото тук той е много евтин за техните стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
eто отде да избие дълга държавата дигни за чужденците алкохола цигарите една бутилка 50 лева гарантирано за три часа ко не се избие от нап
53
0
 
3
 
! Отговори
до номер 60 преди 6 години
абе ти *** ли си? Бутилка абсолют в Швеция струва 25 евро!
52
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Не цените ами и краката да си вдгнат все тая.За качеството да не говорим.Във чужбина най долнопробното е като нащо най хубаво.
51
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Поредната извънземна идея!Бе вие знаете ли колко струва бутилка водка в Швеция бе???Ако изобщо можете да я намерите.Ако можеше легално да носим евтин алкохол от България до Швеция, с едно кашонче водка "Мери Джейн" можете да си купите хубава кола втора ръка бе!!!Не можем да им се мерим по стандарт, колкото и да се увеличава алкохола шведите пак ще ни налазят! Бутилка водка може да струва 200 евро например...
50
0
 
5
 
! Отговори
абре преди 6 години
Минерална вода 500 грама е левче,а вие за толкова искате бира да пиете!За какво точно сте ми дали минуси?Че работите към пивовара или ,че не сте опитвали нещо истинско?Или се радвате на спирта ?
49
1
 
10
 
! Отговори
Защитника на пивото преди 6 години
И 1000 минуса да даваш масова бира в бг няма ,има спирт с балончета вкусово наподобяващ бира!ФАКТ!Даже руския Квас е по-добрата алтернатива пред това чудо!
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българска" "бира" е това е отвратителна гнусотия!Спиртен продукт с вкус на бира и балончета ,бляяя ще ме откажете от бирата.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А цената на одеколоните и препаратите за вана ще вдигат ли или държат на руските туристи
46
4
 
8
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Суровината на алкохола е вече доста скъпа!Ако едно време уискито беше 10 долара ,то в момента за 10 долара не можеш да вложиш същите продукти,за това си има и други етикети.В бг по-важно е ,че качеството зависи и от търговеца ,от къде е внесъл и за кои пазар е било произведено.Мога да ти дам съвет ,но ще е реклама.Бирата ни примерно е пълна боза ,самата цена за лев 500грама трябва да ти говори ,че няма как ,нормалната цена е от 2 и 30 нагоре.
45
0
 
14
 
! Отговори
Само преди 6 години
мнение,че алкохолът у нас,не само по-морето,но и по-магазини,заведения и други курорти,не само,че не е качествен,но и хич,ама хич не е евтин!!!И имам предвид ментета,с претенции за марков алкохол-уиски,водка и други такива,като някои копират или имитират световни марки,включително и в големите вериги или специализирани магазини!!!А иначе който е решил да пие,налива и напива,и идва с такава нагласа,едва ли цената ще го спре?!Той си е направил предварително разчета и сметката?!
44
1
 
5
 
! Отговори
см преди 6 години
Аз имам по-голям проблем!В България бира няма!
43
1
 
16
 
! Отговори
мента преди 6 години
Че колко да го вдигнат още, и в момента тия ментета по заведенията са по-скъпи от оригиналните им аналози ;)
42
4
 
8
 
! Отговори
ДА ГО ВДИГАТ ,БЕ... преди 6 години
РУСНАЦИТЕ ПИЯТ ВСИЧКО ....ОТ ШАМПОАНИ ------ДО АЗОТНА КИСЕЛИНА.....!НАЛИ ИМАТ ИМОТИ ТАМ , ДАВАТ ПОД НАЕМ...И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НА БЪЛГАРИЯ!!!????ПОНЕ ДА СИ ПЛАЩАТ МЕНТЕ-АЛКОХОЛА ...ха,хахаааааааааааааа
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои изобщо ходи ли на море там?Такава клоака можеше да се направи и в северозападна България.Алкохол,хазарт ,секс ,дрога -това е Слънчев Бряг.
40
3
 
11
 
! Отговори
до нема страшно преди 6 години
Че, що да викаме руснаците, бе, ук---ропитек!Българина от край време си е правил "ракийка и венце" в домашни условия... и то какви, направо елексир!!!!Айде, бегай да "скачаш" в 404!!!!!!
39
0
 
24
 
! Отговори
упс... преди 6 години
по-скъп алкохол ще обуздае страстите...--------Пълни глупости!Народа шЪ мине на "домашно гориво"!
38
8
 
5
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО ,БЕ преди 6 години
ВИКАЙТЕ РУСНАЦИТЕ БЕ,....ТЕ ПИЯТ И МЕНТЕТА-АЛКОХОЛ И ШАМПОАНИ....ха,ха,хаааааТЪКМО ШЕ ВИ НАПЪЛНЯТ С ПАРИ ....РУБЛИ И ЧЕРВОНЦИ....!!!!!
37
0
 
15
 
! Отговори
Оле преди 6 години
Да ви имам и туризма, и икономиката, и проблемите!Тези бяха ревнали ,че нямат персонал,сега основен проблем им е цената на алкохола!Що за дупка е това място ,че да ни занимават с него.Първо не се прави толкова голям комплекс ,не може да се напълни ,второ щом си стигнал да викаш алкохолици в кръчмата ,по-добре си я затваряи!Купувам хотел в Слънчев бряг предлагам 100 български лева офертата ми е финална,даже съм щедър.Добре ,че имам имам имоти на север.
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скъп алкохол???Миньо Стайков ще доволен.Между другото ако на алкохола който им дават са му платени всички данъци то той щеше да е скъп но когато идва в бидони по 200литра и е направен от контрабанден спирт в манифактурата на Миньо то тогава няма как да е скъп.Ама Миньо си плаща на Бойко и НИКОЙ не еможе да го пипне.Така е и с Вълчо (Ветко) от пловдивските села.НЯМА СПАСЕНИЕ
35
4
 
9
 
! Отговори
ПУКА МИ...ХА,ХА,ХААА преди 6 години
ИМАМ СИ ЛОЗЕ И СЪМ НА ЧЕРВЕНО .....ЧЕ,.. И ГРОЗДОВАТА МИ Е ДОБРА!!

Спонсорирани публикации