НАП по петите на фирмите с милиони левове в брой

Фирмените каси често ставали лични портфейли на управители
30 авг 2017 09:52,
9

Националната агенция по приходите (НАП) тръгна по петите на фирми с над 1 млн. лева в брой. До този момент в Агенцията около 1200 фирми са декларирали счетоводните си ведомости за такава наличност в касите си. НАП се осъмни, че се осъществяват нередни дейности.

"Още в първите няколко стотин проверки се потвърди, че фирмените каси много често се използват като лични портфейли от собственици и управители за разходи, които нямат общо с дейността на фирмата", заяви пред Bulgaria ON AIR директорът "Връзки с обществеността" и говорител на НАП Росен Бъчваров.

Той съобщи, че има още над 10 хил. фирми, които съдържат в касата си над 6-цифрени суми.

Това, което най-често се случва, продължи говорителят е, че управителят на фирмата отива при касиера и му казва, че иска 2 хил. лева, за които обичайно не се пише фактура или друг документ, който да оправдае сумата, тъй като това са лични разходи.

"След 4-5 години на касата са й останали стотици хиляди или милиони лева, а тези пари всъщност отдавна са похарчени, но не са осчетоводени", отбеляза Бъчваров.

Той подчерта още, че фирмите имат възможност до края на септември да платят данъка върху своите дивиденти чрез декларации, за което няма да очакват особено сериозни последици.

И съобщи, че фирмите с 6-цифрени суми в касите са вече селектирани и предстоят проверки при тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО БОРИСОВ2 ПОСТОЯННО ПЛЕЩЕШЕ, ЧЕ СЕ БОРИ С КОНТРАБАНДАТА.БОРИСОВ 3 МЪЛЧИ КАТО НИКУЛДЕНСКИ ШАРАН ПО ВЪПРОСА?
8
1
 
0
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
*** не могат да си вуржат гащите и тъсят под вола теле. Колко паримще съберат от тази история! Ако оправят контрабндата в хазната ще влязат 100 пъти повече пари!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Kuncho преди 6 години
Голяма част от тези пари са отишли за рушвети и други разходи които няма как да осчетоводиш.А като ги посочва в отчета фирмата е редно и да ги има в касата, тогава проблем няма.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен 10% данък печалба в Бг има и 15% данък дивидент, ако не знаете. Тоест хубаво една фирма е изкарала едни пари, но ти нямаш право да ги пипнеш без да платиш още 15%. Тях търсят НАП.
5
0
 
3
 
! Отговори
Бият през ръцете преди 6 години
НАП както и всяка друга държавна инститъция работи само върху политически поръчки.Ако провери хора на управляващите ги "бият през ръцете" - цитат пт данъчен инспектор.Разбира се кокошкарите подлежат на най-строго наказание по традиция. Сарайте на Доган не плащат данъци по традиция.Уаф уаф... кврвана върви овците блеят
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе фирмата си е негова - както иска, така ще си диверсифицира парите - дали в кеш, дали в пиксели, дали в нещо друго ...еййй, много им е трън тоя кеш на лихварите, че нямат досег до него, с мръсните си подли ръчици...
3
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Боряно моме,пише се Усъмни.
2
4
 
14
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Ако не са си платили данък печалба - да им го търсят, ако са - какво търси НАП? Театрални акции и терор над средния бизнес, който е всъщност оцелелия българския бизнес, на дребния вече му е прочетено опелото. Гарантирано от ГЕРБ
1
5
 
9
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 6 години
:) Ха ха ха..... :) И поради каква причина НАП тръгна по петите на тези "фирми" ?!?! :) ;) :) ... "ОТЧИТАНЕТО НА ДЕЙНОСТ" за пред овчеглавия "Народ" и медиите е голяма работа , ей ... :) ;) :) 1. Тия "фирми" едва ли са случайни... плащат си , където трябва , за такса "СПОКОЙСТВИЕ" ;) 2. НАП - аджиите искат да изкарат по някоя и друга " заплата " отгоре ... 3. КОЙ ИЗОБЩО ВЯРВА НА ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , ЧЕ ВЪРШАТ НЯКАКВА "РАБОТА" В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И ОБИКНОВЕНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ?!?! ..... смЕх !!!

Спонсорирани публикации