Да изядеш тортата на друг, да платиш глоба... 500 лева

Живко от Шумен излапал парчето на клиентка без да се церемони
14 ное 2017 09:15,
51
Да изядеш тортата на друг, да платиш глоба... 500 лева
Снимка: flickr

34-годишен мъж от Шумен е бил арестуван в неделя следобед в Шумен за изяждане на чужда порция в местно заведение, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Лакомникът е оставен в ареста за срок от 24 часа, като са му съставени два акта, но не заради изядената торта, а за съпътстващи нарушения.

Според очевидци случаят станал в популярна сладкарница в търговски комплекс в Шумен. В ранния следобед на втория етаж на комплекса се появил 34-годишният Живко Т. Мъжът не бил пиян, но поведението му не било и съвсем адекватно.

Обикалял от маса на маса, накрая седнал до млада дама, която си била поръчала торта и безалкохолно и безцеремонно посегнал на сладкиша й. Първо отхапал малко, а после изял цялото парче, пише "Монитор".

От персонала на сладкарницата забелязали, че става нещо и натиснали паник бутон. Пристигнали гардове на компанията, която пази заведението, а те в 14:10 се обадили в полицията с молба за съдействие от полицейски екип.

След като дошли униформените Живко Т. поискал да избяга и да осуети полицейската проверка. Ченгетата обаче го задържали и дори го завели на лекар, но в болницата медиците преценили, че е адекватен и не се касае за психиатричен случай.

Живко бил изпратен да преспи в килиите на районното, а полицаите му съставили два акта - по Закона за МВР и по Закона за българските документи за самоличност.

Според полицейската практика парчето торта ще струва на лакомника минимум 500 лева - толкова е долната граница на глобите по Закона за МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е ГРОБ-арите грабят нагло суджуци, торти, мезета.
18
4
 
16
 
! Отговори
Ето с кои... преди 6 години
..престъпници най-добре се справя нашата полиция - насладете се! И се пригответе участниците в тази ювелирна акция да бъдат обявени за "полицаи на годината"!Честито на всички!
17
1
 
9
 
! Отговори
определено преди 6 години
До Анонимен 19Между беден човек и....... разликата е огромна!
16
4
 
3
 
! Отговори
Joey преди 6 години
I'm not even sorry...
15
1
 
22
 
! Отговори
смисъла!? преди 6 години
Прави ми впечатление,че съдилищата присъждат някакви страховити суми като компенсации!Например,100,000 лв ги нямат за нищо!От друга страна те не могат да бъдат платени!Ако може някой да обясни какъв е смисъла на цялата тая работа!?
14
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 лв. за парче торта. Драма за нищо и полиция. Явно това е някой беден човек, дайте му парче хляб и го оставете да си върви по живо по здраво. Милиарди се откраднаха, а глада скрит зад лъскавите молове.
13
5
 
40
 
! Отговори
Да бе, преди 6 години
изглежда много смешно, но само за момент си представете, че вашата жена с детето са някъде в сладкарница и пристига нагляр, сяда на масата при тях и започва да им яде поръчката, да ги притеснява и стресира. Малко са 500 лв.
12
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали се сещате , че ако е имал свободни 500лв, щеше да ги извади още докато сяда на масата и щеше да хапне парчето , докато тортата съхне на масата.
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак смятам, че ако полицията не може да се справи с кокошкарите какво да очакваме за големите престъпления. Логиката е, че след като големите престъпници са на свобода то кокошкарите да не ги пипаме е крайно погрешна! Престъплението си е престъпление независимо от размера и всеки трябва да си понене отговорността! Да, тортата не струва 500 лв, но тези пари трябва да му бъдат търсени заради дързостта, цинизма и това, че е разкарал полицейски екип! Ако не може да ги плати ще боядисва пейки...
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наркоман.Захарен глад!
9
4
 
18
 
! Отговори
:):) преди 6 години
като не гони дребната престъпност ви е крива полицията, сега пък що се занимавсла с такива дреболии. Угодия няма. Ех тоз Иво Христов. ...оплюха го но.....
8
4
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Нормално, шопски ценности
7
2
 
2
 
! Отговори
сфб преди 6 години
До АнонименСмъртното наказание е за озлобени души като теб,драги/а!
6
1
 
5
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до4 и ако не беше зетя друг щеше да получи сделката. И не са 1,2 милиона откраднати. все пак не са обрали банка а нещо е свършено насреща с тез пари. Ти кскви искаш някой без печалба да работи. Тук печалбата надали е пивече от 200х и то разпределена и със съответния данък обложена.Стига популизъм и хейтърство.
5
0
 
20
 
! Отговори
гого преди 6 години
той пък като ще ги плати тез 500....
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъ-пите куки фанаха и смачкаха престъпноста пръц. Тортата не струва 500 лв. Министъра на здравеопазването отмъкна със зетя си 1.2 млн лева изпод носа на всички в голямата сладкарница наречена БГ, колко трябва да върне.
3
0
 
17
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Нямал е хляб,ял е пасти.
2
2
 
24
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Престъплението на Века! След глобения в градския транспорт в София за непродупчен билет, това е второто най-тежко престъпление за последните 12 месеца. Сега сериозно - така трябва. Щом нарушава реда да си носи последиците. Не трявба да има маловажно нарушение.
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A смъртно наказание кога ще имаме, а?! Нищо друго няма да спре тази деградирала *** да достига нови и нови дъна.