Специална камера за незрящи, хуманоиден робот и умна закачалка са сред иновациите на InnoWave Summit 2018

Остава само още един ден, в който може да закупите билети за събитието
Обновена: 19 окт 2018 14:33 | 19 окт 2018 14:17,
Специална камера за незрящи, хуманоиден робот и умна закачалка са сред иновациите на InnoWave Summit 2018
Откриване на InnoWave Summit 2018. Източник: InnoWave Summit

"Интересни и иновативни продукти предстои да видят участниците на най-мащабната технологична конференция в Югоизточна Европа – InnoWave Summit 2018", това обещава Николай Петканов – експо мениджър на събитието.

"Българска фирма ще покаже прототип на хуманоиден робот - холограма. Безспорен хит се очаква да бъдат израелските компании, които разработват специална технология в помощ на незрящи. Екипът е създал специална камера, която може да бъде закачена на всеки един чифт очила и ако човекът е незрящ, камерата разпознава хора, текст, банкноти и говори", разкрива Николай Петканов. "Един продукт, който внася генерална промяна в живота на незрящите, които в България наброяват повече от 250 хил. души."

Сред другите водещи акценти са представители от модния бранш, които са направили иновация чрез нанотехнология, втъкана в плат. Компанията ще презентира свои дрехи, изложени във водна среда, за да демонстрират как издържа платът. Посетителите на InnoWave Summit ще могат да се докоснат и до умната закачалка, избрана за мебел на годината. Проектът е разработен от младежи от дизайнерско бюро от Шумен. Форумът е привлякъл и компания-представител от нискотехнологичен сектор, но с висока технология за презентиране – екип от младежи, направили метод за рязане на мрамор и оникс с дебелина 2 мм. Едно изключително постижение, което намира своето приложение в мебелното производство или декорация на апартаменти.

InnoWave Summit фокусира вниманието си и към развитието на стартъп компании, a една от основните теми, която ще бъде засегната, е тази за блокчейн технологиите, които изключително революционно променят света, не само в посока криптовалути, но и в начина на споделяне на информация.

"Миналата година се получи така, че четири от стартъп компаниите бяха „отгледани“ от бизнес ангели, които харесаха техните проекти и решиха, че ще инвестират пари в тях, за да могат да ги развият като идеи и компании. Една от тези компании ще бъде наш изложител, така, че може да се каже, че имаме алумни", разказва още Николай Петканов. 

На конференцията ще бъдат и едни от най-големите и световно известни брандове за онлайн търговия, интернет маркетинг, представители от социалните мрежи, които лично ще споделят големия си опит като мениджъри на световни компании с мениджъри на малки и средни предприятия.

Билети за Innowave Summit 2018 – тук.
Повече за Innowave Summit 2018 – тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации