Бъдещето на Китай – изковано в заводите на технологичните концерни

Съвсем скоро ученикът може да задмине учителя
6 юли 2019 17:45,
91

Китайското бъдеще се кове от 25 000 служители в новия кампус на технологичен гигант. Заобиколени от постройки, които наподобяват известни забележителности в Европа,

Преди 4. г Китай си постави амбициозната цел до 2025 г. да стане лидер на световния пазар в множество браншове.

Мисията е вече почти изпълнена, поне в сферата на телекомуникациите. Днес Huawei е сред лидерите за доставчици на мобилно оборудване в света. Държавата упорито подкрепя и други отрасли.

Този възход обаче би бил невъзможен без хора, които да имат познания в съответните сектори. Често нужните за целта познания са нелегален внос от чужбина, предава DW.

Така и германските концерни обърнаха погледа си към Китай, привлечени от необятния неразработен пазар. Сред тях и големите автомобилни концерни.

Съвсем скоро може би ученикът ще задмине своя учител. Именно това предупреждават от мозъчния тръст "Мерикс", които твърдят, че германските фирми са твърде наивни по отношение на китайските си партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
23
 
! Отговори
до 3 привет от Герм преди 4 години
Не си прав.Работя точно в китайска фирма и мога да ти кажа че ако не е по добра то е наравно с германската.Не знам Германия да произвежда камери.Най вероятно ги асемблира...с китайски платки и части.Второ.Какво значи Германия? Правена от немци или от турци работещи там? Сегашните немци са *** нямат нищо общо със старите немци.
5
1
 
13
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Абе може ли някой да ми каже колко партии,сдружения и масонски ложи има в Китай и защо няма там Китайски Хелзинкски комитет?
4
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ха!..Интересантно!.....Аз бих се изразил така:-"Бъдещето на технологичните концерни-изковано в Китай"..Или както казва Швейк..:-"Твоя дама,моя дама"..."Концерните" ДОБРОВОЛНО изнесоха "ТОРБИТЕ" си в Китай,подмамени от възможността за по-големи печалби!!!!!!..е,"котето изскочи от чорапа",ВРЪЩАНЕТО-НЕВЪЗМОЖНО!!!!
3
5
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Водещата новина в цяла Европа е острия тон на сръбския министър,който слага наш Тиквун на мястото си,а вие тука Китай ,ала бала.Знаем принадлежността на сайта,но хич не сте в час.Пътници сте!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки искаше някой да му работи за без пари и сега се учудват, че те вече не са конкурентно способни. Страхът от руснаците, превърна Китай във водеща сила. От време на време Запада се заиграват и с богатите на петрол страни, но си нямат и на представа пък от там какво ще излезе. Нямам предвид като технологии, а какво от тяхната "култура" ще разпространят.Китай отдавна не произвежда само евтини стоки, но всички са свикнали да купуват от Китай евтино и затова.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той вече го е задминал,но учителя не знае!