Финансистите в САЩ песимисти, чакат рецесия до 1 година

В Европа и Азия песимизмът още по-голям
19 сеп 2019 10:36, Александър Попов
14
Финансистите в САЩ песимисти, чакат рецесия до 1 година
Снимка: Pixabay

Финансови директори на компании в САЩ очакват икономиката на страната да изпадне в рецесия до една година, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Причината за влошените настроения са отслабването на перспективите за печалбите и затрудненията с намирането на квалифицирани работници.

Около 53% от американските финансови директори очакват спад в икономиката до третото тримесечие на 2020 г. В същото време 67% смятат, че рецесията ще настъпи до края на следващата година.

Проучването CFO Global Business Outlook, проведено от Duke University сред 225 американски фирми, показва, че индексът, измерващ икономическите настроения, спада до 62,6 пункта през третото тримесечие при 65,7 пункта, регистрирани при предишното изследване.

За сравнение, икономистите, анкетирани от Bloomberg, виждат шанс от 35% за спад в икономиката в рамките на 12 месеца.

"В много части на света през последните шест или дори осем години финансовите директори са оптимисти, но вече не са", коментира професорът по финанси Джон Греъм, който е автор на доклада.

Какви са изводите от проучването - четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Инж преди 4 години
Технологичния сектор догодина яко ще глътне вода. 2/3 от пазара на чипове на американските гиганти, е Китай. От догодина този пазар изчезва. Подобно при софтуера. Новата технология 5г стъпва на китайски разработки (макс брой патенти) и станции, а от догодина и устройства, и то с китайски компоненти и софтуер. Бизнеса, ако иска американски или европейски аналози, ще трябва да чака поне година, т.е. да изгуби пазарен дял. Очаквам сливания на американски технологични гиганти, за много милиарди.
10
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Естествено , че ще има рецесия- погледнете колите им. Всичките им са тотални бо,уци, и най-вече с прехвалената Тесла! И не само колите, но и камионите и моторите- всичкото им е под всякаква критика. Имали са някакви финансови възходи след втората световна война, защото другите страни са били в лошо икономическо състояние.
9
2
 
4
 
! Отговори
Енчо преди 4 години
До до 9 от 7Световна измама ми звучи пресилено, има изкривявания, подобно на това, което една компания като Телса представлява. Навсякъде има подобни измами, а китайските тарикати няма да правят изключение. Факт са обаче производствените капацитети на Китай, както и характеристиката на населението там. В Европа масово младежи завършват висше на 35 и почват работа от 40. Цели съсловия са на социални също така. В Дания 45 евро почасово, дали отговаря на реално създаден конкурентен продукт? НЕ!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
през последните шест или дори осем години финансовите директори са оптимисти, но вече не са-------БЯХА. - има и такава форма на глагола.
7
0
 
3
 
! Отговори
до 8 от 7 преди 4 години
"В Китай предприятията са истински" - ами гледай документалният филм "The China Hustle" за да видиш колко са истински. Имай предвед, че това е документален филм на база неща наистина случили се-как в Китай строят цял завод, който не прави нищо, но го търгуват на стоковите борси на Запад като на Нюйоркската борса за да прибират така долари. Още повече,как никой нищо не правив правителствата от страх от война или защото са в джоба на Пекин и им се плаща от тези пари заработени със световна измама.
6
3
 
0
 
! Отговори
Енчо преди 4 години
До до 5 Всичко зависи от това, дали една валутна база е обезпечена с реални материални блага или готовност за предоставяне на полезни за обществото услуги, в рамките на икономиката. В Китай предприятията са истински и са там, трудовият морал и дисциплина са по-високи от други места по света.Ако направим сравнение с Европа например, сами на базата на горепосочените показатели можем да си отговорим, къде валутната база стъпва на по-стабилна основа!
5
0
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
след финансовата криза преди 10 години, факт е, че 65% от новосъздадените пари в света са в Китай. въпросът е дали наистина са създадени, т.е. следствие от реална икономическа дейност и икономически растеж или лъвският пай от тях са просто, хартийки с лика на Прецедателя Мао, напечатени от Комунистите в Пекин. Дали "забогатяването" на Китай няма да се окаже, най-голямата измама в човешката история?!
4
7
 
1
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
естествено, целта е да сме готови за изборите 2020 и да бутнем Тръмп, трябва ни лесен президент, приятел с Комунистите в Китай, Брюксел обича Комунитстите от Китай!
3
6
 
14
 
! Отговори
F преди 4 години
Глобалисткия проект на Запада предстои да рухне идните 2 години. Той се подържаше на базата единствено на кредит след рухването на Източния блок 89г. Западния елит предаде собственото си население в търсене на краткосрочни егоистични позитиви. Всичко това, което се вижда и в ЕС, ***, пускане на мигранти араби и нeгри, отново е в същата плоскост.ЕС съвсем скоро ще рухне и ще се первърне в ново ОНД, където чиновници без власт ще получават заплати, до тоталното му разпускане. Интересни времена
2
7
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Тръмп ги съсипа :(
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам долара да стане 10 стотинки.

Спонсорирани публикации