Две рецесии и ерата на Amazon опразниха моловете в САЩ

Собствениците изпитват затруднения да се справят
12 яну 2020 22:04,
47
Две рецесии и ерата на Amazon опразниха моловете в САЩ
Снимка: Pixabay

Свободните площи в американските търговски центрове са достигнали най-високото си ниво от най-малко 20 години насам, съобщава Financial Times. Това показва, че собствениците изпитват затруднения да се справят в ерата на Amazon.

Броят на празните обекти в търговските центрове в страната в края на 2019 г. е бил най-големият през последните две рецесии, сочат данни на Reis Moody’s Analytics.

Операторите на молове са изправени пред затваряне на магазини през идните месеци, въпреки че общото равнище на разходите на американските потребители остава силно. Появяват се първи признаци, че собствениците на физически магазини, които са най-тежко засегнати от възхода на онлайн пазаруването, си правят сметката след Коледа.

Свободните площи се увеличиха отново след финансовата криза, като достигнаха 9,4% през 2011 г., но собствениците успяха да запълнят отново площите при последвалото възстановяване на икономиката.

Търговците на дребно продължават да се възползват от все още здравата американска икономика, но операторите на търговски центрове пострадаха най-сериозно от структурната промяна в сектора.

След като изравниха следкризисния връх през третото тримесечие, последните данни сочат, че свободните площи в моловете са надминали тази връхна точка през последните три месеца на 2019 г., пише investor.bg.

Предупредителният сигнал от имотния пазар се появява в момент, когато инвеститорите очакват новини за това как се е представил секторът по време на ключовия период на празничното пазаруване.

Общите продажби на дребно в САЩ между 1 ноември и Бъдни вечер са нараснали с 3,4% спрямо същия период на предходната година, показват данни на компанията за разплащания Mastercard, въпреки че ръстът на продажбите във физическите магазини е бил по-умерен – 1,2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: AmazonмоловеАмазонInvestorbg
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Дрехи и обувки само онлайн, много всякакви дрънкулки от али , в магазин само за стоки от първа необходимост ,онлайн търговията спестява много време и средства и "магазина" е на един клик разстояниеРеволюцията ще настъпи с пускането на автономните автомобили тогава всеки търговец ще може да ги използва за да доставя всякакви продукти до дома на купувача и физическите магазини както ги познаваме ще изчезнат
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА.......ХА.ХА.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз от 5 години не стъпвам във магазин само онлайн и съм много доволен .Избирам си на спокойствие идва ми на краката спестявам доста.Е тарикатите одат у мола.
21
7
 
7
 
! Отговори
с мас за вас преди 4 години
AMAZON една смрадддлива компания.Не работете за амазон. Измеетт
20
2
 
19
 
! Отговори
Пазари и тържища преди 4 години
до 20Изобщо не съм луд. Говоря за германският Амазон. *** там, напиши Fleisch (означава месо) и едно от първите неща, които ще ти излязат е Roastbeef vom bayerischen Rind ★ Landmetzgerei Schiessl. Можеш дори да избираш колко голяма опаковка искаш.Напиши Obst (плодове) - веднага ти излизат всякакви плодове, в цени за килограм.Но иначе си прав - народът е ***, особено когато говори без да знае.
19
17
 
3
 
! Отговори
смешки преди 4 години
До Пазари и тържищаабе ти си луд бе ....как ше купува зарзават от АМАЗОН ..там не продават такова нещо ...мале че *** народ ! ужас , жалко за България
18
12
 
24
 
! Отговори
Пазари и тържища преди 4 години
Когато през 80-те тръгнах да уча програмиране, доста хора ми се чудеха защо - то нямало нужда толкова от компютри, светът имал нужда от човешка ръка за всичко. Сега нито един от тях не работи това, за което е учил или е работил тогава. Доста професии изчезнаха. Един беше поддръжка на аналогови телефонни централи. Не мръдна от тези централи, не поиска да научи нищо ново, винаги казваше Хората винаги ще имат нужда от телефони. Беше прав, само дето телефоните се промениха. От 10 г. е портиер.
17
2
 
24
 
! Отговори
Пазари и тържища преди 4 години
Моделът на Амазон също няма да трае вечно, ще се появи нещо друго. Това, което няма да се промени са онези, които не се променят в крак с времето. Имах един колега, вече пенсионер, който казваше Искаш да си запазиш мястото намери нещо за правене, от което всички имат нужда, но малко го могат.Та така, гледайте да сте в крак с времето.
16
4
 
10
 
! Отговори
Пазари и тържища преди 4 години
Погледнете пазарите в Германия - работят веднъж седмично и изкарват лична продукция на малки производители и на редки и/или традиционни стоки, сувенири... В голямата си част е повече атракция, отколкото реална търговия.Аналогично, появата на парната машина разказва играта на животинската тяга. Появата на двигателите с вътрешно горене слага край и на двете. Коневъдите и производителите на парни машини също са се оплаквали.
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе смешници хората пазаруват като луди от моловете в средната класа магазини. Слезте на земята
14
4
 
11
 
! Отговори
Пазари и тържища преди 4 години
Нормално, светът се развива. Някога е имало само пазари и тържища. Началото на краят им започва с появата на магазините. Работещите на пазарите и тържищата също са се оплаквали. Кризата с магазините започва с появата на супермаркетите. Кризата на изброените дотук започва с телефонната търговия. После се появява и електронната търговия и разказва играта на всички. И всичко това е в резултат на развитието на технологиите. Един колега дори зарзават си купува от Амазон. Удобно е, пести време.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като са "надули " едни цени,сякаш пазаруваме в Лондон или Ню Йорк.Затова са като музеи..ходиш ,гледаш и навън..За качество да не говорим...
12
3
 
30
 
! Отговори
Много зле преди 4 години
Всички молове в София - без изключение се пръскат по шевовете. Ужас е, пълно със селяни и меркантилни жени. Човек да не му се налага да ходи там.А да не ви казвам в Икеа кво става. Нямали пари... добре. Никакво жалене за тия. АМАН че и нагли бутат се блъскат се никаква човещина. Стадо овце - да ме извиняват животинките.
11
3
 
7
 
! Отговори
БГ преди 4 години
У НАС пълно ли е със селяни ?!!?!!?! само питам ...
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7В грешка си , защото за нашенеца е върос на чест да каже че нещо е купено от мол иначе ще го сметнат за голтак
9
7
 
8
 
! Отговори
бг преди 4 години
До Анонимене хубаво ама тва не прави моловете празни нали ...пак казвам че че ходих няколко пъти до 2та мола в Лозенец защото съм близко и бяха пълни ...все пак В САЩ са 50 години напред а у БГ е пълно със селяни ...който си мислят че всичко им е ясно !
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България този момент ще дойде след 10-на години тъй като винаги изоставаме. Засега моловете които не са на някакви забутани места пращят по шевовете.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРСКИТЕ МОЛОВЕ ЩЕ ЗАТВОРЯТ ВРАТИ ДАЛЕЧ ПРЕДИ АМЕРИКАНСКИТЕ.ПРИМЕРНО: ЕДИН ЧИФТ МАРКОВИ ДЪНКИ,В МОЛ В БЪЛГАРИЯ СА С 25-35 ПРОЦЕНТА ПО СКЪПИ ОТКОЛКОТО В МОЛ В САЩ.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълно, ама дали са отишли там да пазаруват? По скоро са отишли там на топло да пият кафе и да разгледат.
5
2
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Е все пак това не са жилищни площи та проблемът според мен силно се надува.