Нов срив на биткойна с близо 13%

Турболенцията започна след изказване на Мъск
23 май 2021 23:00, Нели Христова
144
Нов срив на биткойна с близо 13%
Снимка: БГНЕС

 Изключителната волатилност на биткойна продължи и през уикенда, пише Bloomberg, цитиран от Investor.bg

Дигиталният токен понижи стойността си с близо 13% в неделя, и се търгуваше с 12,3% по-ниско до 3 399 долара към 9:25 ч. местно време в Ню Йорк. Ден по-рано най-голямата криптовалута в света успя да се изкачи отново над 38 хил. долара след туит на Илон Мъск, в който главният изпълнителен директор на Tesla заяви, че подкрепя криптовалутата в битката срещу фиатните валути.

Инвеститорите в биткойн преживяха една от най-бурните седмици до този момент, след като поредица от негативни новини доведоха до големи колебания в цената и до спад с 30%. В сряда биткойнът спадна до цена от 30 016 долара – най-ниската му стойност от януари. Въпреки тези проблеми, през последната година цената на биткойна е скочила с повече от 250%.

Тези турбуленции започнаха, след като Мъск заяви, че Tesla повече няма да приема биткойни за плащане за електромобилите на компанията. В петък, когато Китай повтори предупреждението си, че възнамерява да наложи мерки срещу добива на криптовалути, като част от усилията за контрол на финансовите рискове, цената на биткойна отново се потопи.

Днес и други криптовалути понижиха стойността си. Етерът за кратко се търгуваше под 1900 долара, а доуджкойнът записа 16% понижение според Coinmarketcap.com.

Последното предупреждение от Пекин последва изявление по-рано тази седмица на Китайската централна банка, че финансовите институции нямат право да приемат криптовалути за плащания.

Китай отдавна изразява недоволството си от анонимността, предоставяна от биткойна и други токени. В азиатската страна има голяма концентрация на крипто миньори, които използват огромни изчислителни мощности, за да верифицират трансакциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 14 много се гордееш че си криминален тип от републиката на некадърното чалгясало племе ли? знаеш ли че в нормална държава данъчните спокойно могат да те погнат след такова изказване и да останеш с пръст в гза където ти е мястото затворен при криминалните типове
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 Тарикат на 42 Максималната пенсия е 1300лв/месец (може и да са я вдигнали). 10 пенсии = 13000лв/месец. По 12 месеца годишно = 156000 годишно.За да печелиш толкова, без да я работиш тая земя, значи трябва да имаш поне 2-3000 декара. Не че няма и такива хора, ама бая ми се струва, че послъгваш.
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се кротнат нещата. Другия месец ще има пак чупене на нови рвкорди.Много врагове имат крипто валутите и те клатят клона. Най-вече на правителствата, независимо дали "демокрарични" или "авторитарни". Един дол бандити са.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тарикат на 42И колко пък земя да си купил с твоето здраво бачкане?И колко печелиш от въпросната земя.Жив и здрав, дано да си спечелил, ама ми се струва, че се самозалъгваш.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
In Polkadot we thrust!
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крипто инструментите (защото не са пари), не водят война с фиатните пари. Криптото не може без фиатните пари, защото няма как иначе да се оцени. А това че някакви туитове на един човек водят до катастрофални колебания, говори че целата история е пълен фейк. Забележете, всеки инструмент за спестяване е носител на някаква полезност за хората. Дори фиатните пари можеш да ги ползваш примерно за тапети, или за подпалки. Криптото и за това не става. Броя извършени проверки на транзакции е куха работа
14
6
 
18
 
! Отговори
Тарикат на 42 преди 2 години
Идея си нямам от криптовалути. Нещо се зачетох за блокчейнджа ама не ми е моето поле. За 20 години здраво, ама много здраво бачкане нямам и месец официален трудов стаж. Всичките пари кеш, на ръка, няма осигуровки, няма данъци. И всеки свободен лев - за купуване на земя. Дядо така ми каза "купувай, че вече нещо не я произвеждат". Ако искам мога да се пенсионирам точно в тази секунда с рента около 10 максимални пенсии. Пък като пукна, има какво да оставя на децата.
13
1
 
19
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Мъск отдавна манипулира пазарите.Преди няколко години акциите на Тесла започнаха да падат драматично и той писа в Туитър,че фонд от Сауд. Арабия ще купи много голям пакет.Вдигнаха се акциите,фондът не се появи.Подгони го регулаторът и всичко се замете.Сега с биткойна е същата работа.Копаенето изразходвало много ел. енергия и вреди на околната среда,а неговите коли щото не се зареждат със същата ел.енергия.Сега най-новото-натиснаха го руски инвеститори да участва в пропагандно шоу.
12
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВМЕСТО ДА ИНВЕСТИРАТЕ ВЪВ ВОНЯЩИТЕ ВЪЗДУХОВАЛУТИ МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА МАШИНИТЕ КОПАЧИ НА БИТИ КОНЕ!__________CANNAN INC БОРСОВ КОД: CANСЪС ОТВАРЯНЕТО НА БОРСАТА В ПОНЕДЕЛНИК В 16-30 ЧАСА ,УТРЕ СЕ КУПУВАТ И СЕ ПРОДАВАТ НА 10 ДОЛАРА И ТОВА Е 50% ПЕЧАЛБА ВЕРОЯТНО ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ЩЕ Я ИМА! АЗ ТАКА ЩЕ НАПРАВЯ НАЙ-ВЕРОЯТНО В ПОНЕДЕЛНИК, ЧЕ ТОВА ДРУЖЕСТВО СИ ПРАВИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА КАПИТАЛА МИНАЛОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 12.60 ДОЛАРА НО ЩЕ ГО КАЧАТ СИГУРНО САМО ДО НАД 10$
11
18
 
6
 
! Отговори
До обективно преди 2 години
Освен това не съм си заложил спестяванията, изтеглих заем от банката и вложих. Това беше преди 2 седмици, а до първата вноска имам още 2 седмици. До тогава цената ехе, може да литне до 250 хиляди долара и май ти ще плачеш, а аз ще харча милиони.
10
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз инвестирам в спомени. Що девойки съм разкрачил...
9
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МЪСК КАЗВА, ЧЕ ЩЕ ИНВЕСТИРА В БИТКОЙНИ И ТОЙ СЕ КАЧВА, МЪСК КАЗВА , ЧЕ ТЕСЛА ЩЕ СЕ РАЗПЛАЩА С БИТКОЙНИ И ТОЙ СЕ КАЧВА, МЪСК КАЗВА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ РАЗПЛАЩА С БИТКОЙНИ И ТОЙ ПАДА, МЪСК КАЗВА, ЧЕ КОПАЧИТЕ НА БИТКОЙНИ ЗАМЪРСЯВАЛИ И ПАК БИТИЯ КОН ПАДА!!! А ЗАД КУКЛАТА МЪСК ФОНДОВЕТЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ И ЯСНО СА МУ КАЗАЛИ, ЧЕ ТЕСЛА НЕ СТРУВА И 1/10 ОТ СЕГАШНАТА СИ СТОЙНОСТ И, ЧЕ ЩЕ Я СМЪКНАТ КОГАТО СИ ИСКАТ! МЪСК Е ЖАЛКА КУКЛА НА КОНЦИ СОБСТВЕНИК НА ЕДИН БАЛОН ТЕСЛА КАКЪВТО Е И БИТИЯ КОН!
8
13
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Такъв си и ми завиждаш. Като разбираш от финанси защо нямаш биткойни?
7
4
 
30
 
! Отговори
обк до 4 преди 2 години
За кво да злобея, че не съм си набил спестяванията в някакъв въздух под налягане, който е супер колеблив във времето и зависим от изказването на някакви измислени самопровъзгласени визионери?Слез малко на земята, не всички са прости с нулева финансова култура и дисциплина, и се водят по еднодневни трендове.
6
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МЪСК Е КУКЛА НА КОНЦИ НА ГОЛЕМИТЕ ФОНДОВЕ! КАКВОТО МУ КАЖАТ ТОВА И ГОВОРИ!! ВОНЯЩАТА ТЕСЛА Я НАПРАВИХА НАД 10 ПЪТИ НАД РЕАЛНАТА И ЦЕНА И ЕДНО ВОНЯЩО НЕО СЪЩО ГО НАПРАВИХА 10 ПЪТИ ПО-СКЪПО ДА ЛЪЖАТ, ЧЕ ТЕСЛАТА СТРУВА РЕАЛНО ТОЛКОВА!!________________БИЗНЕС ЗА МИЛИАРДИ ______ПО МОИ ОЦЕНКИ БИТИЯ КОН МОЖЕ ДА ГО СМЪКНАТ ДО ОКОЛО 30 ХИЛЯДИ ТАЗМЕСЕЧНОТО МУ ДЪНО ОТНОВО НО ТОЛКОЗ , И СЛЕДВА ПОКАЧВАНЕ ДО НАД 40 ХИЛЯДИ ПОСЛЕ ПАК СЛЕДВА ПАДАНЕ_ НАБИЙТЕ СИ В ГЛАВАТА, ЧЕ СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ ЦЯЛАТА СЕ РЪКОВОДИ
5
4
 
23
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Пирамиди, фараони, и балъци за милиони....куче влачи рейс диря няма, няма хейййй...Човека зе парите, каза чакай малко, хвана самолета, дръжте му петитееее....
4
21
 
9
 
! Отговори
До обективно преди 2 години
Балъче си ти. Яд те е че не си си купил и сега злобееш.
3
4
 
24
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Колкото и децентрализирана, колкото и уникална, тая валута е супер нестабилна. След като някакъв льольо драска нещо в туйтър и бам четири хилки за 1 ден от стойността надолу. Добре, че поне има балъчета дето се връзват на глупостите на трендовете и пилеят пари за тоя що клати.
2
6
 
25
 
! Отговори
Христо преди 2 години
На баба продадох наследствен апартамент и си купих биткойн когато беше 62 хиляди долара. Чух, че ще стане 1 милион долара, така че не съжалявам. Сигурен съм, че ще е до седмица, защото толкова ще живея при приятели и очаквам да направя милиони и да мачкам с готини коли и къщи.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро може да го прекръстят на пребиТкойн или пробиТкойн