Горивата поскъпнали с 22% за година, няма да поевтинеят

Потреблението скача, но нови находища не се проучват
95
Горивата поскъпнали с 22% за година, няма да поевтинеят
Снимка: Pixabay

В рамките на три месеца повишението на цените на горивата беше с около 7%, а в рамките на година е около 22% в зависимост от вида им, съобщи Светослав Бенчев от  Българска петролна и газова асоциация пред bTV.

По думите му от 6 месеца има тенденция за поскъпване на горивата, от около месец има стабилизация.

"За да има повишение, или понижение на цените на пазара, трендът в цените на международния петрол трябва да бъде постоянен в продължение на 10-15 дни, уточни експертът. Това се дължи на цената на суровия петрол.

Потребителят от касовата бележка може да види колко е цената на самата суровина, на труда и на това, което държавата прибира като акциз и ДДС. Ние няма къде много да оперираме в тези 60% акцизи и ДДС и тези 30%, които остават за всички останали разговори“, обясни Бенчев.

Той отрича да има спекулативно поскъпване на горивата у нас през лятото.

"Обратна тенденция на поевтиняване едва ли ще има, защото през последните години не се проучват нови находища за природен газ и за нефт, а потреблението ще продължава да се повишава, което ще води до повишаване на цените", прогнозира представителят на Българска петролна и газова асоциация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕ КВО ГО ОБЪРНА ТОЯ ИЗ КУКАЛИЯ ТУК ЗА БАЙ МУ ТОШО - КОНТРАПРОДУКТИВЕН СПОР, ВСЕ ЕДНО СПОРИШ С РАДИО МОСКВА! НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ, НЕКА СИ ПЕЕ ПЕСЕНТА. ТЕ В 6 ЧАСА ЩЕ МУ ДАДАТ ХАПЧЕТО ДЕЖУРНИТЕ СЕСТРИ.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ 11 МЛДР ЗАЕМ НЕ Е ТЕГЛИЛ! НЕ Е УПРАВЛЕНЕЦ - МЕЧТА, НО ПОНЕ НЕ НИ УРЕДИ ДЕЦАТА С 30Г. ЗАЕМ! ИНЕ ТОЙ ПОСТРОИ ТУРСКИ ПОТОК, С КОЙТО ПУТИН СЕГА ДА НИ ЦАКА!
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 21, по време на комунизма 100 хиляди ходиха на море. Сега милиони българи ходят на море и в Гърция. Днес не си могъл да отидеш на море, но това не е проблем на системата, а твой личен.
30
5
 
7
 
! Отговори
ДО 29 преди 2 години
ИНФЛАЦИЯТА СЕ НАПОМПА ОТ 11 МЛДР ЗАЕМ, КОЙТО ТИКВАТА ТИ ТЕГЛИ! НАЛЯ В ПЕНСИИ И ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ НЕИЗРАБОТЕНИ ПАРИ, А РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА ЗАТВОРИ! ТАКА СЕ ПОЛУЧИ КЛАСИЧЕСКИ ДЪЛГОВ БАЛОН. ЧАТКАШ ЛИ С 2- ТЕ ГЕРБАВИ МОЛЕКУЛИ МОЗЪК?
29
5
 
6
 
! Отговори
Boto преди 2 години
Па то тогава и бензин не требваше. За кола чакаш поне 5 години ако си със връзки и пред Деница става бой ако докарат 2-3 секции за хола па ти вече си дал ръшвет на магазинеркатаНаистина от тогава ми липсват празните магазини и купуването на 2 килограма банани за децата единствено на нова година. Какво времена е сега мъка влизам у магазина и всичко има само те объркваПа за какви опашки на границите съм чувал от доволни пенсионери и млади хора за Гърция, Турция и Малдивите да знаеш.
28
7
 
6
 
! Отговори
ами преди 2 години
Фигуранта ни съсипа
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се случи - имаме криза с изкуствено задържано потребление т.е възможност на хората да харчат. В същото време имаше шедри субсидии от правителствата, което води до още повече оари в населението. В момента, в който бента се отпуши, последва бум на харченето и дори до невъзможност за задоволяване на търсенето на някои стоки. Рязкоивеличеното харчене влече инфлация, повишени цени на всичко и усещане за обедняване в хората. Надявам се вълната да отмине, и нещата да се нормализират.
26
3
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
е и да не си умрял без дънки и касетофон, моя касетофон беше Български , тежичък но здрав и още си бачка РМС 323. Ама всяко лято 14 дни на Отманли,Росенец на море. Образователна система на ниво, Тези дето заминаха 89 та г на Запад за висше с какво образование заминаха, с онова Тошовото.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ БОЙТЕСЬ, ТУК ИМА ЕДИН ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН, ТОЙ МОЖЕ ДА НИ ВРЕДИ С ЕВТИН БЕНЗИН, НАЛИ БЕ ДРУГАРЮ?
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА БАЛГАДАРИМ НА ТОВАРИЩ ПУТИН ЗА НОВАТА ЦЕНА НА ТОКА, ГАЗА И БЕНЗИНА! И НА НАФТАТА! ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ, ДЕТ СЕ ВИКА! АМАН ОТ БРАТУШКИ!
23
7
 
7
 
! Отговори
Boto преди 2 години
По бай Ви Тошо, както наричате това недоразумение държавата има официално 2 фалита. Отидете в народната библиотека не говорете глупостите на дядо Ви, който обяснява колко убаво е било щото един път е натиснал една мома и ТКЗС-то.. Произвеждаме скраб, изнасяме мотокари с производствена цена 2 пъти над продажбата и много други пак повтарям документално доказани недоразумения.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали това целта. Да поскъпват горивата за да си купите кола на ток. После и ще вдигнат и токът да се изравни с бензина и всичко ще е точно както са го намислили. Ще си плащате защото нямате избор. Иначе пеш.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙД Е ДРУГАРА, ДЕТО Е ФЕН НА ТОШО И ПУТИН, ЗАМИНАВАЙ ЗА МАСКВА ПРИ НЕГО, НАЛИ СИ НЕГОВ ЧОВЕК, ИЗДЕЙСТВАЙ НИ БЕНЗИН ЗА 50 СТ! ДЕ А ТЪ ПАКА!
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 19, при Тошо тикватта дънки носиха само връзкари. Но пък имахме самальоти. Гладен народ с танкове, рецепта за катастрофа и вече 30 години не можем се съвзе от хубавия комунизъм.
19
0
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
абе дали са картел не знам ама те питам как продат с 30 ст надолу, не ми обяснявай картели
18
12
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Най кой му пука. Гладен съм, рублите които ми дават за да обичам Путин и Кремъл не ми стигат за нищо. Нямам сили да вървя по тротоара, вие коли, бензин. Спрете се, моля Ви!
17
5
 
5
 
! Отговори
ДО 19 преди 2 години
НЕ, АМА ДЪНКИ И КАСЕТОФОНИ В ДОЛАРИ! ДЪНКИТЕ БЯХА ОПОЛОВИН ЗАПЛАТА НА БАЩА МИ - 100 ЛЕВА! тВА ГО КАЗВАМ ЗА МЛАДИТЕ, З АКОИТО ТВА ЮЗВУЧИ КАТО ФАНТАСТИКА! дА , ПРИ ТОШО тИКВАТА 1 ГОТИНИ ДЪНКИ БЯХА ПОЛОВИН ЗАПЛАТА. КАСЕТОФОНА МИ - 880 ЛВ- 4 ЗАПЛАТИ! АЙ ЕГАЙ В КАРЛУКОВО!
16
11
 
4
 
! Отговори
Фактите преди 2 години
При бай ви тошо, ръшките ни дотираха с евтин петрол, а нашите даваха домати и свинско. Разменни начала, кой каквото има, ама малко кон за кокошка. Затова е било евтино. Нали не смятате, че сме копали нефт? Това е една илюзорна икономическа постановка, която затова се й разпадна.
15
2
 
10
 
! Отговори
до15 преди 2 години
ти по бай Тошово време баничките в центове ли си купуваше или тока 2 ст дневна тарифа в долари ли плащаше.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ВИ ПРОМЯНА СЕГА! АКО БЯХА ТОШО И БОКО НА ВЛАСТ, НЯМАШЕ ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ ХАХАХА!