Мъск е рекордьор на Гинес по загубено лично богатство

Той е изгубил приблизително 182 милиарда долара
12 яну 2023 11:33, Нели Христова
42
Мъск е рекордьор на Гинес по загубено лично богатство
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск подобри световния рекорд за най-голяма загуба на лично богатство в историята, според Световните рекорди на Гинес.

Технологичният милиардер е загубил приблизително 182 милиарда долара от ноември 2021 г., въпреки че други източници предполагат, че всъщност може загубата му да е още по-голяма - близо 200 милиарда долара.

"Нетното състояние на Мъск спадна от пика си от 320 милиарда долара през 2021 г. до 138 милиарда долара към януари 2023 г., до голяма степен поради лошото представяне на акциите на Tesla", се казва в глобалната база данни за записи, позовавайки се на данни, получени от Forbes.

Въпреки че от Световните рекорди на Гинес да признават, че точната цифра е "почти невъзможна за установяване", те отбелязват, че общите загуби на Мъск "далеч надминават" предишния рекорд от 58,6 милиарда долара, поставен от японския технологичен инвеститор Масайоши Сон през 2000 г.

През декември шефът на Tesla загуби позицията си на най-богатия човек в света от Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френския конгломерат за луксозни стоки LVMH, който притежава модния лейбъл Louis Vuitton.

Изчисленията на Forbes към 12 януари определят нетното богатство на Арно на 203,7 милиарда долара, а на Мъск на 146,5 милиарда долара.

По-голямата част от състоянието на Мъск е свързано с акциите на Tesla, чиято стойност се срина с 65% през бурната 2022 г. Спадът се ускори през октомври, след като Мъск купи Twitter за приблизително 44 милиарда долара.

Нарастващите притеснения относно отслабването на търсенето и логистичните проблеми възпрепятстваха доставките за най-ценния производител на автомобили в света.

Когато пазарът затвори за годината на 30 декември 2022 г., Мъск написа в Twitter: "Дългосрочните основи са изключително силни. Краткосрочната пазарна лудост е непредвидима."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е, то цените 2000 година бяха над три пъти по-ниски така, че е спорен въпроса дали точно Мъск е рекордьор. Говоря специално за автомобилната промишленост.
29
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Мъск след тази загуба е прекръстил колата Тесла с ударение върху Е , в Тесла,с ударение върху А.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две заключения на форумци забваляват във форума. Как акциите били просто хартия, не били пари/респективно е голтак/ и как се е набутал с десетки милиарди за туитър, респективно е ... gluпак. Акциите даже и на хартия не се печатат, купуват се онлайн. И с какво все пак купи акциите на туитър? Драги, парите също са хартия, ако не сте забелязали, с обезпечение срещу тях. Да се мислиш за по-умен от Илон Мъск е същото, като да се мислиш за по-богат от него. Абсолютна фантазия.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това се вика да ти оголее г.з. как ще я кара с има няма сто и някой милиарда долара при тази инфлация?
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците от нова година имат технологя с обхват от 15 километра прихваща кутиите и ги унищожава
25
6
 
4
 
! Отговори
Будинов преди 1 година
Ура друзя, немски танкове пак ще газят "свещената" руска земя за да я превърнат в украинска, т.е. американска колония. Лошо, но нищо не може да направите, цялото руски мужик разчита на чвк ваrина и техните зекове, но техните сили се простират най-много до соледар което е едно 10 хил. градче, а превземането му(ако въобще се случи) ще бъде представено на ватената публика като пабеда съизмерима с превземането на Берлин и те в захлас възторжено ще ръкопляскат. ха-ха-ха
24
0
 
0
 
! Отговори
А дали в сумата преди 1 година
е взета предвид инфлацията? :D
23
7
 
10
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Първи ден в който няма нищо за Украйна!!!Това значи че е истина за унищожените 5 бригади укрофашистите в Солидар.
22
2
 
5
 
! Отговори
Бля бля преди 1 година
Не може да загубиш нещо което не си имал. Имал някакви хартийки или акции и ако днес струват амнайсе милярда долара, не значи че имаш тези пари. Гледам че мъск се пъне в някакви рекками в които обещава по хиляда долара на ден за всеки който си купи от тоалетната му хартия. Ама то от нищо нещо не става. Теслата му е на загуба, спейсекс е на държавен бюджет каквото НАСА му даде. Само един старлинк му носи сносна печалба.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Да не е инвестирал в русия хахаххх"---------- В Украйна. Нали наскоро изрева, че подаянията на Старлинк за киевската черна дупка му излизат солено.
20
6
 
9
 
! Отговори
Касапницата Соледар преди 1 година
О чудо днес няма нищо за наркомана нацист Зеленски, защо ли?
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшиви пари, обшо взето. Ако милиардерите си продадът дяловете, кой ше ги купи? Инкаква онфлация ше ни издумка?
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Важното. Ого вдъхновява и за какво по-конкретно и без лозУнги ?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе не е съвсем лично, но както и да е...
16
7
 
4
 
! Отговори
Млад Предприемач преди 1 година
Този човек е невероятен трябва да бъде вечен. Светът има нужда точно от такива хора. Да се създадат технологии и да живее поне 1 000 години и да твори чудеса.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След няколко месеца акциите му ще скочат и пак ще е най богатия. Така става с виртуалните пари. Имаш ги, ама не баш.
14
4
 
5
 
! Отговори
Важното преди 1 година
Мъск вдъхновява и дава смисъл и стремеж в живота на младите. Ще е чудесно да стане президент.
13
1
 
4
 
! Отговори
Пак има смисъл преди 1 година
За разлика от разните извести богати спортисти поне Мъск прави технологични компании и това е много по-смислено ще остави нещо след себе си за разлика от спортисти и разни певачки с пачки пари.
12
2
 
2
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
Смях в залата. Когато от роб на господарите ставаш господар на господарите те си пускат мисирките.
11
4
 
6
 
! Отговори
Беко преди 1 година
Фалшив герой!

Спонсорирани публикации