Гърция взе облака на Google, ние се занимаваме с Nexo и Ружа

Хампарцумян: При замесените в Nexo става въпрос за алчност
Обновена: 13 яну 2023 22:00 | 13 яну 2023 21:50, Александър Попов
77
Гърция взе облака на Google, ние се занимаваме с Nexo и Ружа

Днес прокуратурата повдигна обвинение на четирима души по казуса "Nexo", а разследването предизвика интерес и извън границите на страната.

Случаят коментира и финансистът Левон Хампарцумян.

"Много е вероятно цялата тази акция да бъде провокирана от въпроси, които чужди разследващи органи са задали, защото Nexo са оперирали тук, но са предлагали услугите си и продуктите си извън България. Причинно-следствените връзки са сложна работа, но така или иначе имаме Гърция, която не е най-голямата IT сила в региона, но взе облака на Microsoft, взе облака на Google. Ние тук се състезаваме между Ружа Игнатова и Nexo, каза банкерът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не бива да обвиняваме държавата.

"Това са хора, които са поели отговорността да правят бели. Тези милиарди изглеждат страшно много за няколко години, но ако ги вземете спрямо обема на финансови трансакции в света, те са една малка прашинка. Не бих изключил цялата операция да е започнала с по-скромни цели. Тези хора, които са го направили това, включително "Хелп карма", това са локални неща. Изведнъж стигаме до глобална операция", допълни Хампарцумян.

Според него дефиницията "валута" за криптоактивите е грешна.

"Това не е валута, това са високо рискови криптоактиви, които някои хора предпочитат да наричат криптовалути. Започнаха да подготвят регулации, които да вкарат ред в тези неща, но ще изисква време. Традиционните институции - банки, система SWIFT, самите те се променят през последните години", подчерта той.

И припомни, че последните години се чуваха думи как банките умират.

"Същевременно банковите продукти също се промениха към по-модерни - 24/7 да имаш достъп до финансовите си средства. Това е един динамичен процес, в който по естествен начин привлича и хора с нечисти намерения", добави Левон Хампарцумян.

Според него при замесените в Nexo става въпрос за алчност и неособена интелигентност.

"Да кажем, че са били в добросъвестно заблуждение, докато не се докаже противното. Има редица регулативни проблеми при въвеждането на криптотехнологиите за разплащане. Надали за разплащането ще се случи в близко бъдеще, но блокчейнът ще бъде една блестяща технология, която би могла да замести нотариусите, или да им помогне със сделките и различните договори", коментира финансистът.

Той смята, че най-големите щети са репутационни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Левон ХампарцумянNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фараонът: "Биткойн е бъдещето. Банките ще изчезнат. Финансовата свобода ще победи."..............Човекът взе парите, каза "чакай малко", хвана самолета за Дубай.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрахме откъде идват големите пари на айтитата - от Световните фараони, които завличат цели континенти. "Африканец продал козата си, за да инвестира в крипто и пирамида"
28
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП какви са..,дошли незнайно от къде,финансирани незнайно от къде,действащи с измама и лично обогатяване.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е предпоследната спирка за всички престъпници, преди да отидат в Дубай. Ако дори тука няма живот за тях, бягат в Дубай.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние тук се състезаваме между Ружа Игнатова и Nexo, казал Хъмпръцумяу Причинно-следствените връзки са сложна работа, смята то и прозовава да оставим на мира престъпниците, защото Nexo са предлагали услугите си и продуктите си извън България и да тръгнем да гоним облаците.
25
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Привличаме капитали и фирми, които да оперират на чуждия пазар. Превърнаха ни в офшорка за изпиране на пари и убежище на световни фараони. Нашите дърдорковци като Харманцупян нищо не разбират и се кланяха на айти мошениците. Целият айти и кол бизнес се оказа поредната пирамида, която лъже целия свят. Само САЩ имат възможностите и смелостта да ги разкрият и да развалят сборището от измамници, които са се събрали у нас.
24
10
 
11
 
! Отговори
гнусен лъжец преди 1 година
"Гърция взе облака на Google, ние се занимаваме с Nexo и Ружа." ------------------------------------------------------ Единственото, което взеха гърците заради членството си в Еврозоната, бе лесни заеми, които бяха пропиляни, изядени, изпити и след това ... таковани в тоалетната. Повечето от взетите заеми се върнаха отново в Германия и захраниха немската икономика. А гърците продаваха острови, пристанища и все още не могат да се управят. Затова се търсят наивници като нас да им платят борчовете.
23
5
 
16
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 1 година
Тоя докога ще му дават трибуна? Пълни глупости говори всеки път, май нещо е друсал? Какво общо имат биткойн и нотариус? Нагъл крадлив дядка!
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя някога тичаше напред назад с името на Костов по времето на СДС и докато не се намести те миряса и после хоп изведнъж стана много проспериращ банкер. Всички се издигаха не с качества и знания, а с нахалство, дебилност и самохвалство. До ден днешен е така и тези хора понеже са на шефски места мачкат яко хората с всякакви измислици, атестации, отчети губене на време. Некадърника затяга дисциплината.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луд ли си ве мълчи веее
20
9
 
9
 
! Отговори
НА 3 МОРЕТА... преди 1 година
СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ Е БИВША И БЪДЕЩА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ.... ТРАКИТЕ НЕ СА ЕЛИНИ...!!!
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Представете си княз Борис I да прави референдум дали да приеме християнството"." - Да! Защо не?
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви глупсоти приказва тоя ве? Какви облаци, какви два лева е взимала Гърция?!?!
17
10
 
10
 
! Отговори
Dimitros Panagiottis преди 1 година
От София до Кулата е точно 160 км..От Кулата до Тессалоники е 100 км, а до Кавала е 85 км = Софиа - Тессалоники = 260 км...СОФИЯ - ПИРГОС ПОНТОС (Бургас) = 365 КМ....Софиа - Одессос = 420 км.....ЗА СОФФИИСКИТЕ СЕЛЯНИ , ЕЛЛАДА Е МНООООООГО ПО-БЛИЗО И ПО-ДОБРО и ПО-ЯКООО , отколкото Черноморската Клоакка на Вилгария .
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв е тоя Хампарцумян бе? Питайте финансиста Боко Тиквата. Той разбира от всичко.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да го питате тоя отвратителния защо банката му краде парите на хората със всякакви нелигитимни таксички за какво ли не, вие фалшивите медии му давате медийна популярност!? Банките в тази схема са най голямата понзи схема в света! Отворете си очите!
14
1
 
6
 
! Отговори
Териториален преди 1 година
Хубаво е ,че Ружа те е захапала за тотките....
13
2
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Откак блокираха законни средства получени от търговия на русия нямам вяра в европейските банкиХимика на костов дере - 9 кожи с огромните лихви по стокови кредити на бедните хора които не могат да си позволят плащане в брой на - бойлер, печки, перални
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Египетският период" трябваше да е свършил 90-те. Но държавата продължава да се занимава с правене на пирамиди, защото е по-лесно. Пък и друго не може да направи. Истинска реална икономика не се прави лесно.
11
1
 
28
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 1 година
Toa apмeнeц e нaй-roлeмия eвpeин cpeg бълrapитe, eraccи...