Руснаците са нежелани гости на икономическия форум в Давос

Китайци също няма да присъстват, но заради COVID
15 яну 2023 15:56, Нели Христова
82
Руснаците са нежелани гости на икономическия форум в Давос
Снимка: БГНЕС

Световният икономически форум в Давос, който ще се проведе от 16 до 20 януари, ще се проведе без руски милиардери, които се превърнаха в нежелани гости заради пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. Това съобщава "Украинска правда", позовавайки се на Bloomberg.

Освен руснаци, тази година няма да има и никой от Китай, тъй като страната все още преживява рязък скок на случаите на COVID и срив на фондовия пазар, който изтри 224 милиарда долара от богатствата на най-богатите хора в страната през 2022 г.

Това, което се увеличава, е броят на милиардерите от Персийския залив, регион, който отново увеличава доходите си благодарение на растящите цени на петрола.

Отбелязва се, че 13 милиардери ще дойдат от Индия в Давос. Американците, както винаги, сформираха най-голямата група, с 33 милиардери, които трябва да присъстват, включително корпоративни титани, които пропуснаха миналогодишното събитие, което беше пренасрочено за май. Уолстрийт ще бъде добре представен, като главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. е сред поканените. Джейми Даймън, Лари Финк от BlackRock Inc. и Стив Шварцман от Blackstone Inc.

Въпреки че е близо до швейцарски ски курорт, само 18 европейски милиардери са регистрирани за пътуването. От засегнатото от рецесия Обединено кралство посещават само индийци: лондонският Лакшми Митал от стоманодобивния гигант ArcelorMittal и неговите деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27 Путин раздръткваше месеци наред как Европа замръзва и умира от глад и стед. На практика Русия замръзна с рекордни студове. Измерен е и абсолютен студов рекорд вчера в селището Ессей със 700 жители област Красноярск минус 73 градуса Целзий. Предишният руски рекорд е от преди 80 години и е -67 градуса. В същото време в Европа температурите навсякъде са положителни. Каква я мислеше мисира Путин каква стана. Господ наказа Русия.
13
2
 
17
 
! Отговори
Шлаус Кваб от давос преди 1 година
А вие регистрирахте ли си кладенците и гераните? Айде по-живо, че да може да ви въвеждаме данък вода! След него иде и данък въздух, че аман от ненужни ядящи, които само ми мърсят въздуха и природата!
12
4
 
25
 
! Отговори
гз преди 1 година
Световният икономически форум, целта му е световно правителство, но не държавно, а корпорациите да управляват света, при капитала няма демокрация.
11
3
 
5
 
! Отговори
гз преди 1 година
До Въздиганенагнетяват, за да може да изкарат путин сатана. накрая ще им писне на руснаците, ще изкарат истинските бомби и ще има миг светлина. но целта е световна война, пак в европа разбира се. поне ще мога безнаказано да отсрелям няколко гости от африка и афганистан
10
25
 
6
 
! Отговори
Въздигане преди 1 година
До Падение Това изобщо не е важно. Важното е че индиеца Риши Сунак праща в Украйна 14 танка Челенджър 2, 30 самоходни 155мм гаубици и ако не се лъжа 6 ударни хеликоптера Апачи 64Н. Скоро примерът му ще бъде последван от още поне 30 държави. Естествено между тях няма да бъде България поради русофилския преврат извършен от руския резидент Радев.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Давос ви точат екосекирата вие им се радвате.
8
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва време, когато руснаците навсякъде ще ги бият с камъни.
7
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Какъв форум,какви глупости това е минало.Политиката унищожи всичко.
6
1
 
11
 
! Отговори
Падение преди 1 година
Прочетете последните редове на статията....
5
0
 
1
 
! Отговори
777 преди 1 година
Ааа....
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От утре Швааб ще си дрънка приказките за открехнатата фрамуга на празна яска. Колективният запад ограби руските милиардери и те вече не искат да плащат милиони за участие в Давос. Още повече, че Президентът Путин разби фантазиите на Швааб в пух и прах.
3
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна изолация на ушанките.....не са за съжаляване щом 82 процента подкрепят Дивотията на Путин....
2
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега какво... русия и китай няма участват в обсъждането на новия световен ред, унищожаването на средната класа, отнемането на частното имущество, налагането на насекомите като храна, въвежданет на крепостното робство в 15 минутните градове, въвеждане на данък "дишане" и други подобни идеи с мисъл за бладоденствието на добитъка?
1
3
 
30
 
! Отговори
И ся ко? преди 1 година
Да си взема пуканки и да гледаме скок на банкери от високи небостъргачи?!Сталинка на коя дата ще скача?