Джордж Сорос прехвърли фондовата си империя на сина си

Така 37-годишният Алекс наследява баща си
11 юни 2023 15:35, Нели Христова
51
Джордж Сорос прехвърли фондовата си империя на сина си
Снимка: БГНЕС

Американският финансист Джордж Сорос предава контрола върху фондовата си империя на стойност 25 милиарда долара на сина си Александър, съобщи вестник „Уолстрийт Джърнъл“.

Според публикацията, през декември съветът на директорите на 92-годишната фондация "Отворено общество" на Сорос е избрал сина му Александър за председател. Така 37-годишният Алекс наследява баща си. Освен това той заема длъжността президент на комитета за политически дейности на Сорос. Алекс Сорос е и единственият член на семейството в инвестиционния комитет, който контролира Soros Fund Management - фирмата, която управлява средствата на фонда и на семейството. Според говорител на бизнесмена, по-голямата част от 25-те милиарда долара през следващите години ще отидат във фондация "Отворено общество". В същото време около 125 млн. долара ще бъдат предназначени за комитета за политически дейности.

Изданието посочва, че в миналото е имало и такива, които са се съмнявали, че Джордж Сорос ще се оттегли. В едно интервю той заявил, че "по принцип" не иска фондът да "премине в ръцете на някое от децата". По преценка на финансиста фондът трябва да се управлява от "този, който е най-подходящ за това". Очевидно Алекс е спечелил доверието на баща си, тъй като често го е замествал при пътувания до офисите на организацията по света. "Той го заслужава", добави Джордж Сорос.

Управляваната от Сорос-младши благотворителна организация ще продължи да се бори за избирателните права на гражданите, равенството между половете и правото на аборт. Александър Сорос е " настроен лявоцентристки", израснал "смутен от богатството на семейството си", пише ще изданието. В свое интервю Сорос-младши отбелязва, че ще подкрепя американски леви политици.. Той изразява загриженост от перспективата Доналд Тръмп да се върне на президентския пост в САЩ.

Политическата му позиция предполага значителна финансова роля на фондациите на Сорос в предстоящите президентски избори в САЩ, пише вестникът.

Той посочва, че Алекс Сорос се е срещнал с представители на администрацията на американския президент Джо Байдън, Конгреса и държавни лидери - бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва и канадския министър-председател Джъстин Трюдо. Фондация "Отворено общество" на Сорос дарява около 1,5 млрд. долара годишно на групи, които защитават правата на човека и насърчават демокрацията в различни страни. Сорос дарява средства и на университети и образователни организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ми то ние вече се разпаднахме и се наводнихме, какво точно няма да стане
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако под разпространение на демокрация, имате предвид политическа корупция. Осъществявана посредством фондациите им. А образователни те им програми, представляват, разпространение на *** идеология и отнемането на деца от семейството, защо не признават родител едно и две. Мога да кажа ,че съм съгласен с вас. Този тип тактика за овладяване на едно общество,чрез копуването на техния елит е известна от древността.Този път няма да стане, независимо, кой управлява фондациите.
29
0
 
5
 
! Отговори
джангър преди 10 месеца
Заминава на Марс. Да вземе и ятаците си от България да му правят забавно.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готви се да мре явно. Скоро ще празнуваме. Адът ще прибере блудния син.
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мъдрите хора уреждат наследствените въпроси, докато са живи, а не като 90% от Българите, като пукнат и се започват разприте в семейството за парче земя или някоя панелка.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тези зли човеци им пожелавам да фалират. Всеки който върви срещу човечеството за своя изгода заслужава да фалира.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българските милиардери имат поне 3 пъти повече пари от Сорос, като са ги придобили с експлоатация на собствения им народ, ама за ***, Сорос е виновен.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро ще има една демократична улица в София с името на Сорос
23
23
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 10 месеца
Хаха, Духът на бачи Джордж Сoрос ще ви мъчи до последният ви дъх, клети русoфили :D
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи на злодея не му остава много ! Ха-ха няма нищо вечено ! Да гори в АДА!
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този Евреин,е време,да го посети Оная с " Косата"!!!
20
27
 
6
 
! Отговори
15 преди 10 месеца
Той определено е финансист. Ти кой си?
19
22
 
4
 
! Отговори
19 преди 10 месеца
Русия заминава в Ада. Заедно със Сорос.
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали уж дари всичко или това е само да не плаща данъци като бедня ите?
17
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро Земята ще се изчисти от Сорос и Кисинджър. И на пук на плановете, желанията и усилията им, Русия пак ще я има, даже по-силна. Да му мислим ние какво ще остане от България, разрушена от грантаджии и мафиоти, изнудвани от Посолството.
16
4
 
38
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Грантаджиите да не бързат да се радват! Умре ли Сорос,ще замрат и фондациите. Децата му ще приберат паричките и с походът за световно господство се приключва.
15
31
 
8
 
! Отговори
Хайде другари преди 10 месеца
Русофилската истерия да започне сега!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
означава че финансира разни дейности
13
6
 
29
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
"ФИНАНСИСТ" ?...Интересно,какъв смисъл влагат в това определение ?...Че се занимава с финанси ?...Ами то ВСЕКИ човек работи с финанси !...Всеки си прави некакво сметки и планове свързани с финансите..Но не всеки има торба с 25 МИЛИАРДА !!!!...Извод:..-Този е нещо друго,не знам какво,но определено НЕ е финансист !..По-скоро велик грабител и далавераджия..
12
2
 
17
 
! Отговори
айде завършил е преди 10 месеца
на татка школата и са му дали да върти руля.