"Лукойл" отрича да има злоупотреби на Росенец, нито контрабанда

Контролът, осъществяван от държавата - ежедневен
7
"Лукойл" отрича да има злоупотреби на Росенец, нито контрабанда
Снимка: БГНЕС

"Лукойл” обяви официалната си позиция по казуса с пристанище „Росенец”. От компанията отричат да има нарушения на законодателството или злоупотреби с концесионния договор.

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД официално заявява, че всички публично отправени по наш адрес обвинения в контрабанда и други нарушения на територията на пристанищен терминал „Росенец“ не отговарят на действителността. Дружеството винаги изцяло е изпълнявало ангажиментите си по концесионния договор, сключен с Република България през 2011 година за срок от 35 години, и не вижда основания за неговото разтрогване“, пише в позицията.

Още по темата

„Движението на енергийни продукти, тяхното съхранение и преработка са обект на строго регулиране по националното законодателство, европейското и международно право. Контролът, осъществяван от държавата, е ежедневен – от пристигане на танкера със суровина до отплаването му, натоварен с нефтопродукти.
Цялото отчитане на входящите и изходящите нефт и нефтопродукти на всички етапи се извършва чрез автоматизирани измервателни системи, които са свързани и в реално време предават данни директно на митническите власти. В съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове от декември 2020 г. е инсталирано постоянно видеонаблюдение, съгласувано и прието от митническите органи. Всякаква информация, свързана с дейността на терминал „Росенец", народните представители могат да поискат от Държавна агенция „Митници", посочват от компанията.

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД инвестира значителни средства, за да изпълнява често променящите се нормативни изисквания, и оказва пълно съдействие на компетентните институции при реализирането на правомощията им.
Държавните органи редовно извършват контрол и проверки на пристанищен терминал „Росенец“. Не са констатирани никакви нарушения или отклонения от условията на концесията или нормативните изисквания, което се потвърждава от съответните протокол“, заявяват от „Лукойл“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЛукойлРосенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Стига вече преди 9 месеца
Като българин винаги съм се питал,защо независимата ни държава и нейните органи,за да инспектират Лукойл..трябва да помолят, служителите на Лукойл да ги пуснат....моля някой от четирихилядниците да ми отговори и дали има в света друг такъв прецедент,освен в руските губернии?
6
7
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
Ало робите на посолството,ако може да мислите ще разберете че държавата ще плаща милиони неустойки и бензина ще скочи с поне 20%.Дави видим тогава вие ли ще плащате.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вунка
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тука не става само въпрос за пристанище Росенец.Тук става въпрос ЗА КОНФИСКУВАНЕ имуществото на руските фашисти НЕЗАБАВНО,без никакви обяснения.
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само че Лукойл е собственост на Раша, държава агресор под санкции на ЕС, която многократно е показвала как прави каквото си реши с енергийните си ресурси. Рафинерията в Бургас е единствената и ключова за енергийните доставки у нас. Имаме форсмажор. Не можем да рискуваме нестабилен партньор, ще си търсим по-стабилен.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така наредиха от посолството.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом Петков и Борисов искат нещо то те ще си го получат. Няма значение колко изряден е Лукойл. Те ще сътворят някой измислени нарушения и аргументи с които да си постигнат целта. Така ли не разбраха до сега че в България става каквото се разберат задкулисно няколко партийни лидери. Ако не им напълнят подобаващо джобовете тогава те ще намерят начин да ги накажат и да си ги напълнят сами