Писмата и колетите поскъпват от 1 януари 2024 г.

С колко скачат тарифите на "Български пощи"?
31 дек 2023 09:57, Александър Попов
10
Писмата и колетите поскъпват от 1 януари 2024 г.
Снимка: БГНЕС

С 20 процента по-скъпо ще струва от утре изпращането на писмо чрез мрежата на „Български пощи“. Обикновената услуга скача от 75 на 90 стотинки, съобщава БНР.

По-високи цени ще има и за вътрешните колетни пратки, предвижда публикуваната от дружеството тарифа.

Писмо или картичка с предимство става 1,35 лв. Пощенска картичка без плик ще струва 0,50 стотинки. За чужбина същите услуги запазват старите си цени.

Колкото до малките пакети, според новата тарифа у нас, цената за препоръчана и непрепоръчана пратка с едно и също тегло ще бъде една и съща.

По-скъпо става изпращането на колет у нас. Така например, ако колетът е между 1 и 3 килограма и пътува между две населени места, днес цената му е 3,60 лв., а от утре става 4,10 лв.

При по-тежките колеги - между 5 и 7 килограма, оскъпяването е с 60 стотинки. Ако са чупливи, се добавя такса от 50% от изчислената цена, както е и в момента.

За чужбина цените на колетите се запазват, като най-евтино излиза да изпратите такъв до съседна държава. До Сърбия пратка от около 5 килограма струва 45 лева. До Австралия същата пратка излиза 153 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Дружество преди 4 месеца
Абсолютно без каквато и да е добавена стойност.Стартъп за селски ***.и. и лакоми тарикатчета в стил капиталистически социал либерализъм. Само погледнете представителите на държавата в СД.Дори и да е имало професионалисти, то те отдавна са се пенсионирали, били са освободени или са пукясали.Са остава хип хоп на дъбови бъчви със шарени беневреци и стари ку. (Р енд Б) ви.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 6 - Ако можеш да обясниш на кучето си кой е забавил доставката на храната му с цял месец, пусни него да се разправя с тях.
7
3
 
4
 
! Отговори
Весо преди 4 месеца
Нема страшно,ние поскъпване също на килограм!Ядем хляб,сланина и туршия!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спиди вече поне 5 години се гаврят с хората с пратките последните 2 месеца от годината, преди 2 години ми бавиха пратка която уж 24 часа доставят около 2 седмици, тази година храната на кучето близо месец от които 3 седмици седя в склада им, разбира се отказах веднага поръчката, на имейли отговарят също с 3 седмици закъснение.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който поне малко е учили история, трябва да знае, че едно от първите неща, коио трябва да се обвладее, за да се завземе някакво управление, са средствата за комуникация. Така направиха и у нас> Разпарчетосаха всички средства за комуникация: телефон, поща,интернет, телвизия, радио ,железопътен (т.е. способен за пренос на особено големи товари) транспорт. Това е като да се рачарчетоасат артерии, дихателно пътища, лимфна система, нервна система ... в биологичен организъм. Дългосрочно е пагубно.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно този сектор е показателен, че конкуренцията оскъпява цената. Всички офиси на пощенски и куриерски услуги плащат на служители , плащат за сгради и режийни. Удребняването тук е като дребното селско стопанство.
3
7
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 4 месеца
Кога най-накрая някой ще ликвидира или продаде Български пощи? Днес никой не пише писма и не праща картички. Докога парите ни че изчезват като в черна дупка за да може група лелки да седят по цял ден в пощата и да не правят нищо?
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Особенно на Еконт,като знаем колко са алчни може да се хване пътя и на обратно )
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кви писма като има вайбър :)))