Заради слаба реклама летният туристически сезон се скъсява

Нужна е качествена маркетингова стратегия
23
Заради слаба реклама летният туристически сезон се скъсява
Снимка: Летище Бургас

Късият летен туристически сезон в България не се дължи на лошо качество на туристическата услуга. Проблемът на България е свързан преди всичко с рекламата. Нужно е усилията да бъдат насочени към създаването на качествена маркетингова стратегия. Това коментира в Бургас д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" – акционерното дружество концесионер на крайморските ни летища във Варна и Бургас, цитиран от БТА.

Той посочи, че през последните няколко години се наблюдава негативна тенденция за "свиване на крилата" на летния сезон в черноморските ни курорти. Данните за Летище Бургас, изнесени от Кванте, показват, че юли и август все още са най-натоварените месеци, що се касае до осъществени полети. Прави впечатление, че пиковете в сравнени с месеците април, май, юни, септември и октомври, са изключително високи. Устойчива се оказва и негативната тенденция за спад на полетите от и до Бургас през май и септември.

Решението е да се намери връзка с големи летища като тези във Франкфурт, Варшава и Истанбул, каза Франк Кванте. Той допълни, че са водени преговори с "Търкиш Еърлайнс" (Turkish Airlines), като компанията е проявила интерес към Летище Бургас. Очакванията са от следващата година тя да осъществява полети до и от града пет пъти в седмицата.  

"31 март трябва да е празник. Това трябва да е денят, в който България открива летния си туристически сезон. И това трябва да бъде презентирано шумно по света", каза изпълнителният директор на "Фрапорт". През настоящата година ръководството на бургаската аерогара отново ще проведе няколко маркетингови тура, което ще даде възможност на представителите на бизнеса да установят нови контакти директно с партньори в чужбина. Вече има планирани събития в Германия и Полша, стана известно от думите на д-р Кванте. Той посочи, че ключови пазари за Летище Бургас остава Полша, Великобритания, Швеция, Финландия, Дания, Белгия, Австрия и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: лятолетищетуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 месеца
Не слаба, а лоша реклама. Зимния сезон некви умници решили да рекламират София като културна дестинация, един колега индиец ме пита като отидел там какво си заслужавало да се види - щях да падна, казах му да не си дава парите, колкото и евтино да му излиза. Да, ама който се е вързал няма да посети страната втори път, дори през летните месеци.
19
0
 
1
 
! Отговори
Дони преди 2 месеца
Щото толко им е акъла.. Аз затва ходя почти само Юни и Септември
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рекламирайте рибай стек за 149,99 лв.
17
0
 
4
 
! Отговори
.!. преди 2 месеца
ми туризма в БГ, особено морския е алкохолен туризъм! За млади хора до 20-25г. възраст! За семеен туризъм НЕ става! Отделно в БГ всичко е само скъпо! Нищо друго! Затова в БГ сезона намалява и намалява! И хората ходят я у гръчко я у турско я някъде другаде! Така, че не е от реклама от друго намалява сезона от алчност НЕ разбиране на туризма като бизнес и НЕ разбиране на това какво е турист и как да се обслужва! Мдам!
16
0
 
6
 
! Отговори
Магнитски преди 2 месеца
А в Бургас хората се чудят как второто най голямо летище в България , след като собственици му станаха същите дето държат и варненското , от най много полети сега работи само през юни,юли и август .Същата работа и с пристанището , имаш море и пристанище , нямаш идващи и заминаващи кораби.Имаш летище , инфраструктура към магистрала ..нямаш полети! *** умрялата държава Хората пари дават да имат летища,пристанища , магистрали , за да идват туристи и бизнес.Тук умишлено всичко се затрива
15
1
 
5
 
! Отговори
хмм преди 2 месеца
Хайде пак започнаха. Аз реклама на Гърция, Турция или екзотичните дестинации до сега не съм видял. Но от приятелите ми, всеки ходи в Гърция, Турция или Испания. Миналата година и аз посетих испанските острови и беше супер - големи плажове, чадърите разположени на рядко с много място между тях... В Пукет (Тайланд) беше още по-добре и приятно. Тази година ще пробваме Бали, дано е хубаво и там. На БГ черноморие не искам да стъпя. Вижте 5* курорт в Турция, Азия.. вижте ги и тук :D
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ми почвайте да рекламирате. д-р Франк Кванте!!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е какво ще правиш на морето април ?То не става нито за плаж, нито за къпане
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Качеството на услугата изобщо не е зле и не е проблем. Това само алчен наглец може да го каже.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото и да искаш да изкарваш повече пари трябва да се съобразиш с природата.Миналата година началото на юни на морето беше студено и духаше много силен вятър. Повече от час с яке на плажа не можеш да изкараш. Няма как да удължиш сезона колкото и да ти се иска. И по-добре да може и ние да отидем на по-спокойно.
10
0
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
Аз пък залагам на ТРИ месеца, и после яке......
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С реклама можеш да излъжеш някой да дойде да пробва , без качествена услуга няма да се върнат обаче . Примерно не се сещам и една реклама да съм видял за Гърция , но от година на година все повече българи почиват там ,да помислят заинтересуваните къде бъркат - стига със соц подхода все някой друг да им е виновен ,да погледнат себеси на първо място
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Късият летен туристически сезон в България не се дължи на лошо качество на туристическата услуга." Колкото и да лъжете, точно на това се дължи.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По българското черноморие "почиват" само шарани, които не са ходили никъде другаде и грантаджиите( те се чувкстват некомфортно далече от фeкaлии).
6
0
 
11
 
! Отговори
0880 преди 2 месеца
До баба мараЛошо заплащане а персонала и ла-няно море
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лятото има грубо 2 месеца сезон, през това време обаче е пълно със селляци и пачи и не е препоръчително човек да си губи времето да ходи до морето.
4
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Предлагам да създадат пост министър по реклама на летния туризъм и друг - по зимния туризъм. Все пак бг администрацията не много голяма, има нужда и място за нови постове, нали.
3
0
 
20
 
! Отговори
Хотелиер зърнар преди 2 месеца
И сега почваме да "ривем' че държавата не може да ни осигури роби и туристи!!!--Виетнам не ще да чуе за нас
2
0
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
ами плащаите си рекламата и си развиваите бизнеса пари от държавата не търсете
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Два месеца,това е само активния туристически сезон на морето,приемете че не сме нито Турция нито Гърция.През другото време трябва да си с яке на море.

Спонсорирани публикации