Нов исторически рекорд на биткойна от над 72 хиляди долара

Скокът е заради перспективата за понижаване на лихвите в САЩ
12 мар 2024 09:19, Елка Василева
35
Нов исторически рекорд на биткойна от над 72 хиляди долара
Снимка: архив, БГНЕС

Курсът на биткойна премина в понеделник за първи път прага от 72 хиляди долара, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че търсенето на тази криптовалута е скочило поради перспективата за понижаване на лихвените проценти в Съединените щати през следващите месеци. В резултат биткойнът стана по-атрактивен за инвеститорите в сравнение с долара, който поевтиня, и американските държавни облигации, чиято доходност спадна.

В Лондон най-популярната криптовалута се разменяше за 72 880 долара в следобедните часове - исторически връх. В края на деня курсът на биткойна бе 72 110 долара - най-високото му равнище при затваряне.

Криптовалутата вече счупи няколко рекорда миналата седмица, след като историческият връх от ноември 2021 г. - 68 991 долара, оцеля над две години.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: прагСАЩлихвибиткойн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Аз моите хапчета си ги пия ама вие вашите ги спрете че от много мечти файда няма
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До баба Пена : Не прочетох никой да се хвали че е милионер. Пий си хапчетата, че започнаха да ти се привиждат неща.
28
2
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
В форума на днес бг има много милионери от биткойни и по цял ден се чудят какво да ги правят и си пишат у форума за по интересно. Най вероятно много филми сте гледали как се става милионер ама сте останали с гледането само.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 24 : Говориш пренебрежително за актив с близо 2 трилиона пазарна капитализация? Ами какво да ти кажа - твоето разбиране не му е необходимо, драги.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 24 : Я ходи да пуснеш едно тото или да изтъркаш малко талончета. Тая работа не е за теб.
25
0
 
6
 
! Отговори
До24 преди 1 месец
Нито рестрикции нито забрани са в състояние да го съборят още повече да го премахнат,вече е прекалено голям у разпространен като механизъм а относно изчезването по скоро ще изчезне голяма част от човечеството а не той!
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя биткой така и не разбрахме какъв е смисълът от него? Доказа се че за пари не става. Банките го забраниха, никъде в магазините не го приемат, цената му фърчи ту нагоре ту се срива, спекулации отвсякъде някаква пълна тъпня е цялото нещо. Няма нито функция нито сигурност. Утре ако му спрат тока и изчезва.
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продавайте докато можете! Днес е на 71 000 утре на 7.10. Така работят пирамидите. И по борсите е пълно със компании които са паднали от стотици долари до няколко цента за акция. Ако сте извадили късмет да хванете тренда продавайте! Тия печалби бързо заминават.
22
0
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 1 месец
Естествено, че има много други находчиви и мислещи хора, не само ИТ спецове. Но да кажем, че едно време бяхме полудяли на тема крипто- влагахме по 30-50-100к и нагоре в какво ли не. Имам близка приятелка, която продаде излишен имот и вложи всичко в БК, когато беше 3к долара. Добре ли е? :) Аз бях по-скромен- развъртях едни около 50к в какви ли не валути. Повечето ги продадох с 200% печалба, доста БК продадох с над 1000%, но и няколко запазих. Търпение е работата, както си казал и мисъл.
21
0
 
6
 
! Отговори
До20 преди 1 месец
Не задължително да си IT специалист и да си притежател на биткойн,нещата са така опростени,че всеки един с малко повече информация и с малко излишни пари и най важното,доволно време търпение,може да излезе на плюс!
20
0
 
7
 
! Отговори
Ружа преди 1 месец
Колеги, само напред и само нагоре
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-забавни са ми смотaняци, които нямат идея, че с БК можеш да купиш всичко по всяко време (автомобил, имот), както и да го продадеш по всяко време... Не 1 или 2 пъти съм го писал- от новите милионери у нас, 95% са ИТ спецове с крипто. Цял живот мрънкотите и чакате някакъв балон да се спука, докато находчивите и мислещите направиха милиони. То така се върти светът- има подпечатани вечни аусайдери мрънкачи коне с капаци и кадърни адаптивни към промените и новото експериментатори.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При тая цена btc отнесе хилядолетното убежище на стойност каквото е среброто,съвсем скоро под прицел ще попадне и шампионът-златото!
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде на пирамидатааааа! Майтапа настрана, но това е като хазарта - играеш само ако имаш излизшни пари, които няма какво да правиш. И да, може да изкараш пари, но няма да стане днес да купиш за 100к, утре да са 200к и да си напред. И когато всички почнат да тръбят как удря таван, как ще расте и прочие има едно просто правило - не купуваш! Чакаш да падне и тогава купуваш и после чакаш да се вдигне. Търпение и пари ако имаш няма да сбъркаш с биткоините, но иначе се почва - пирамида, балон и т.н.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15 : Човека има предвид друго. Според населението всяка възможност за инвестиция е "балон", криптото е "пирамида", всички успели хора са или мафиоти или връзкари. Повечето никога не са поемали риск, и разчитат евентуално на шестица от тотото.....
15
0
 
4
 
! Отговори
До5 преди 1 месец
Сравняваш компютри с компоти,или две съвсем различни неща!В единият случай можеш да си купиш и едно сатоши и да припечелиш доволно,в другият няма как да си купиш половин квадратен метър НИ и да очакваш печалба!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 13 : Не се хаби, пич. Говори им за футбол, стари мерцедеси и туршия, другото просто не го разбират. И не ползвай думи, по-дълги от две срички че се объркват.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Механизмът по който работи системата на изкопаване на биткойн е направен така че всеки четири години или след изкопаването на всеки 210 хиляди биткойна се разполовява премията на миньорите за копаене на btc,което означава че на всеки един четиригодишен цикъл притежателите на тоя инструмент ще прибират едни прилични печалби,процесът ще продължи до към 2140 година когато бъде изкопан и последният от 21-те милиона биткойни!
12
7
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Абе само слушаме как някой били направили милиони, а защо не пишете за оня дето е в панделата и за загубилите 8 млрд в ФТХ пирамидата. Парите просто се местят от джоб в джоб. Единия печели - другия ги е загубил
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ша пада. Не знам кога, ама ша пада. Вероятно след време, ама ша пада! Слушайти Киро Брейкиту!