Биткойнът постигна нов рекорд

Стигна 73 000 долара
13 мар 2024 21:45, Стела Стоянова
18
Биткойнът постигна нов рекорд
Снимка БГНЕС, архив

Европейските фондови пазари се повишиха, като Франкфурт постави нов рекорд, докато Уолстрийт се опитваше да задържи печалбите, постигнати въпреки не особено добрия доклад за инфлацията, предаде АФП

Междувременно биткойнът достигна нов рекорд над 73 000 долара, след което се отказа от голяма част от печалбите си.

Въпреки че инфлацията се повиши по-бързо от очакваното в последния доклад за потребителските цени в САЩ, това не беше достатъчно, за да промени прогнозите на инвеститорите, че Федералният резерв ще намали лихвените проценти през юни.

"Що се отнася до прогнозите за начина и времето на намаляване на лихвите от страна на Федералния резерв, нищо не се промени", каза Дейвид Морисън, анализатор в Trade Nation.

"Вероятността да няма промяна на заседанието на (Фед) през следващата седмица вече е 99%, докато сега има 58% вероятност за намаляване на лихвите с 25 базисни пункта на заседанието през юни."

След като вчера достигна рекордни нива Dow се повиши леко, а S&P 500 и Nasdaq Composite леко се понижиха, което показва, че за момента пазарите до голяма степен са преценили намалението на лихвените проценти през юни.

Европейските пазари отвориха с повишение, като догонваха ръста в Ню Йорк от предходния ден.

Франкфурт за кратко достигна исторически връх над 18 000 пункта, тъй като се засилиха спекулациите, че Европейската централна банка може да се присъедини към Фед и да намали разходите по заемите през юни.

"Изглежда, че трейдърите все още се придържат към не толкова ястребовите настроения, които карат всички да мислят за потенциално намаляване на лихвите през юни и държат пазарната реакция под контрол", каза Фавад Разакзада, анализатор във FOREX.com.

Ще бъдат публикувани данните за продажбите на дребно и цените на производител в САЩ, преди следващата седмица да се проведе заседание на Съвета за определяне на политиката на Фед.

Лондон се повиши, след като официалните данни показаха, че икономиката на Великобритания се е разширила с 0,2% през януари след умерено свиване през декември.

"Има все повече доказателства, че Великобритания излиза от техническата си рецесия, въпреки че е трудно да се каже, че икономиката се възстановява", заяви Катлийн Брукс, анализатор в XTB.com. .

Биткойнът се покачи до нов връх от 73 664 долара, за да продължи стремителния си ръст, задвижван отчасти от глобалните стъпки за увеличаване на достъпа до търговия с най-голямата криптовалута в света.

Хонконг се понижи след тридневно рали, а Токио беше натоварен от разговорите, че Банката на Япония може следващата седмица да започне да се отказва от ултрахлабавата си парична политика. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: поскъпванебиткойни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съветвам чобаните дето се изказват неподготвени да се придържат към стабилните неща, като ракийката и туршийката. Криптото не е за тях. Единственият ви шанс да се измъкнете от мизерията, в която сами сте се насадили е печалба от тотото, така че попълвайте фиша и тичайте към тото пункта.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ееех, Българио , пълниш гушите на 240 мародери !-----Имаш сериозни умствени недостатъци, ако смяташ, че тази сбирщина с голямо текучество граби България.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аъде на биткойнтите народеее. Кой разбира, тук се спира. Като топъл хлеб се харчат.
11
3
 
6
 
! Отговори
Горд преди 1 месец
Е как , бе ! Нали криптофараоните са в България и дори съд не ги лови ! Всички полУтици са си купили биткойни и ги харчат по парапети, по гей-сбирки, по плажовете на островите, по скъпи коли и бижута, яхти....! ееех, Българио , пълниш гушите на 240 мародери !
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Измисления свят е за други, българина няма да се плъзне тук, ще бъдат единици.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Картелът на видеокартите доста е затънал щом пак ползва копаещите шимпанзета да се опитва да си вдига акциите. А те се смятат в долари, не в коини.
8
9
 
3
 
! Отговори
А в блатная преди 1 месец
Руснаците заживяха във времената на великите отечествени войни, балъченцата.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да ви кажем, че с реклами или не, брокерчето от вчера много няма да спечели от тук. България е много малък и не атрактивен пазар, от който никой не печели, та няма смисъл да се напъвате.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле това сега са $15 585 000 000.Това са мега яко кинти!!!
5
0
 
14
 
! Отговори
Нали Държавата преди 1 месец
Конфискува 213 000 биткойна?!Къде са парите?Защо журналистите не пишат по темата?Или вече са похарчени за къщи в Барселона, Гърция и Дубай?Някой нещо?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно че богаташите у форумето не са се обадили още...
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво това?
2
2
 
7
 
! Отговори
Споко ве гяволи преди 1 месец
Чичо Ви Дончо идва вече и всички тарикати ще си седнете ....на кой, каквото има...хахахахаха
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ca geбeлaтa Hacтa шe ce нaжpeби...