Африканци отглеждат доматите и краставиците у нас, българите - тези във Франция

За 21 работа на Запад работниците получават обезщетие цяла година
120
Африканци отглеждат доматите и краставиците у нас, българите - тези във Франция
Снимка: Pixabay

Африканци да отглеждат българските домати и краставици? Сценарият е напълно възможен и дори вече е факт в някои райони на страната. Причината - българите все по-рядко се захващат със земеделие.

Работната ръка я няма, защото много от традиционно заетите в бранша са намерили по-лесен начин да печелят пари в чужбина – основно във Франция. След 21 дни работа зад граница, сънародниците ни се връщали у нас, записвали се в бюрата по труда и така си осигурявали доходи за цяла година от социалната ни система, разказва Мая Попова, собственик на оранжеии, пред Нова телевизия

Така в българските оранжерии и полета хората вече са малко. Именно затова собствениците на оранжерии у нас се преориентират и започват да търсят работници от чужбина – главно от Африка и бившите руски републики.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: оранжериидомати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Селянин, няма нужда всички да са на полето. Всеки има право на избор. Това е разликата между сега и преди. Ако не ти харесва отивай в русия или Северна Корея. Подобни "капацитети" като теб не са нужни.
56
0
 
10
 
! Отговори
Комунистите преди 1 месец
Каква е разликата според мен от предишните комунисти и сегашнитеИ едните и другите не обичат избориСамо , че преди -89 та не можеше да избягаш през границатаИ тогава се ротираха -бкп и бзнсКато герб и пп сегаСамо че сегашните останаха без матрял - вчера се разходих по софияИ видях поне -10 табели , че търсят работници ама няма кой вече да бачка за славата на бкпВсеки иска пари в този прескьп живот
55
2
 
4
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
Коко ви е сбъркано мисленето нема да коментирам свръшия времената на социализма га целата дружава беше впрегната на полето спомнете си бригадите га в час пик Сите предприятия одеха да събират плодове грозде и так далее
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като макрон прати армия французи ще гледат на доматите в Африка.
53
0
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Сега като дойдат мигрантите на денкоглу , ще се разработят та пушек ще се вдига
52
3
 
2
 
! Отговори
Не на либерастите преди 1 месец
Капитализъм, бате! Много ми е хубавко! :)
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
- Татко, какво е камикадзе? - Човек, останал да живее в България. - А мазохист? - Човек, живял в чужбина и завърнал се отново тук.
50
0
 
1
 
! Отговори
История на БКП преди 1 месец
Апсурдизъмът се е зародил още през развития социализъм. И има проява в репликите на много филми от онова време. От рода . Две канарчета седели. Особено лявото. Това движение е в резултат на протест срещу безизходицата и обречеността .
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който зеленчуци хрупа, много здраве ще нахрупа. Ще има слънчев нрав и куpдоколянко му ще е корав!
48
0
 
12
 
! Отговори
Бате джаго преди 1 месец
Те пьк африканците са по глупави от нас и няма да идат у франция за -4000 лв заплата а ще бачкат тук за минималАбе като сме черни да не рупаме бананите с убелкитеКак викаше един приятел
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът бил просто представител на новото движение Ъпсурдизъм разпространяващ се предимно в София сред най новата интелигенция . Движение повлияно от международното положение. Както Хипарлъка грънча итн.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде да не пиша повече по темата, щото ще ме избият пъпки на интелигентност по мозъка....
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В крайна сметка, ако на някого не му харесва да направи нещо и да промени ситуацията. От друга страна събитията следват своето естествено развитие.Ако на някого не му харесва да яде вносни плодове и зеленчуци... може да си ги отглежда. Ако не ви харесва бизнесът такъв какъвто е... направете си свой и го ръководете по най-добрия начин. Служителите са там където се чувстват най-добре и не дължат никому нищо.Щели да внасят африканци...ми супер и успех в начинанието!То и е-коли щяхме да произвеждаме
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Викаш й - "Ти си мойта красавица!" Тя ти отговаря: - Не ме унижавай! Аз не съм тя! Аз съм той! Тя се обръща към съпруга си и му казва: "Ти си моят герой!" Той й отговаря: - Не ме унижавай! Аз не съм твоят герой! Аз съм твойта героиня! ииии така до край! Ту налево, ту на десно, докато има ддууппее тесно! По времето на Бай Тошо ти го вкарваха в ддууупетоо на сухо и болеше! Сега по време на чалгарницата ти го вкарват с вазелин и даже не чувстваш къде звънеца дрънка - вътре или вънка!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42, ти си един индивид, който доказано няма никакъв мозък. Го-големи глупости скоро не бяхме чели!
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Викаш й - "Ти си мойта красавица!" Тя ти отговаря: - Не ме унижавай! Аз не съм тя! Аз съм той! Тя се обръща към съпруга си и му казва: "Ти си моят герой!" Той й отговаря: - Не ме унижавай! Аз не съм твоят герой! Аз съм твойта героиня! ииии така до край! Ту налево, ту на десно, докато има ддууппее тесно! По времето на Бай Тошо ти го вкарваха в ддууупетоо на сухо и болеше! Сега по време на демокрацията ти го вкарват с вазелин и даже не чувстваш къде звънеца дрънка - вътре или вънка!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Африките са изгодни и че не искат месо а са човекояци така че внасайте. Има доста пенсионере в бг и ЕС само ще спечели.
40
0
 
9
 
! Отговори
Бе преди 1 месец
Африканец в оранжерия ? А пчелен мед да добива ? Нее, всяка събота и неделя трябва и на ски да ходи
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бг бизнес хем лакомее за евро хем ги боли като бега бг работна ръка. Ще трябва да учите и африкански езици и религии вуду буду и задомазо
38
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът в главата си има два мозъка - ляв и десен. Дясното око е свързано с лявата половина и е мъжкото - "логика". Лявото око е свързано с дясната половина на мозъка и е - женската "емоция"! Как се управляват? 1) Чрез ОЧИЛА 2) Чрез слушалки на ушите. 3) Чрез смяна на местата на Лявата и Дясна половинка на Мозъка - и ставаш Двуполов! 4) Чрез смяна на Женски с Мъжки мисли и обратно по време на Кекс в мозъчното кръвообръщение! 5) Чрез Чип в главата за Искуствена Интелигенция!