Туризмът иска по-дълъг срок на визите за трети страни

За лятото разчита на персонал от Шри Ланка и Непал
44
Туризмът иска по-дълъг срок на визите за трети страни
Снимка: БГНЕС

За поредна година се налага туристическият бранш да разчита на кадри от чужбина. Оказва се обаче, че наемането на хора от трети страни е сериозно предизвикателство. От бранша настояват за законодателни промени.

Председателят на варненската Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев каза пред NOVA NEWS, че каза, че няма нужда да се търси проблем в това да има микс от кадри от различни страни. Той посочи, че имат персонал дори от Малазия, Шри Ланка, Непал.

Зам.-председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Станислав Стоянов посочи, че броят на чуждестранния персонал расте заради липсата на кадри от България. Една от причините е по-високото заплащане в другите страни, допълни той. Стоянов обясни, че 90-дневната виза е проблем за техния сектор. Той смята, че визите трябва да се издават за 180 дни, за да обхване цялото обслужване на сезона.








 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: туризъм
Още от Свободно време.
500 000 агнета в тавите по празниците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя бг туризъм е едно преливане от пусто в празно, а страни с много по-развит такъв вече се опитват да го ограничат. Явно стопляме доста бавно.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разбирам защо туристите, дори и от България, предпочитат да ходят на море в Гърция - все пак си трябва почивка от бетоня веднъж в годината. Но ако цялото това бетониране е било с цел привличане на някакъв конкретен богат клиент, би трябвало поне работниците в обслужващата сфера да са доволни. Защо да внасяме хора от Непал тогава?! Те изобщо ще могат ли да вършат нещо, ако никога не са се излагали на тукашните температури?!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, наистина, както го казва Груйо: презастроихме, за да има поминък за сите ни. Защо сега никой не иска да се възползва от възможността? Изглежда като пълен провал цялото това предприемачество, щом никой не желае да работи там.
9
0
 
19
 
! Отговори
Гегата преди 3 седмици
Тези вносни работници ще изнасят заплатите си вън ,никаква полза за икономиката .
8
0
 
15
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 седмици
Е нали презастроихме с бетон и септични ями и тръби морето за да имало работа за местното население-за поминък. Подобно е положението и в други ссектори няма да видим ЕС заплати ще ни вкарат заместители да продължат да работят за хляб само.
7
0
 
17
 
! Отговори
Фибуначи преди 3 седмици
Туризма има нужда от повишаване на левела не от смъкване. Тия нагъсто разположени шезлонги говорят достатъчно за левела. Друг е въпроса , че на този пясък да слагаш шезлонг е мега лейм , ;езлонга е за скали , басейни и бетон. Пясака е част от слънчевите бани допира с пясъка разрежда организма самия пясък помага за ставни болки. Разни борчета и манекенки станаха звезди в туризЪма.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълен цирк, поредният в тая клета държава. Това е опит за легализиране на канали за внос на "бежанци" от най-бедните региони в света, нищо повече. Не виждам защо би им било необходимо да идват оттук, ако в края на сезона ще са спестили толкова, колкото и българските работници -- нищо.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
а между другото и изнасилват на групички като беге мангащарите. белите жени да му мислят.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
малко бай мангаау имаме в бегето че сега и още техни браДчеди. тези от непал и шри ланка не ползват тоалетна хартия и не седят на тоалетната между другото и ядат само с едната ръка. с другата ви сервират на вас. да ви е сладко. до къде стигна тая скотоумна държава и тези изедници работодатели с колите за по половин мелеон.
3
1
 
19
 
! Отговори
антон преди 3 седмици
познай кога ще пипна нещо, сервирано от човек от шри ланка!? точно никога. не че почивам в българия. слава богу!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Престанете с тия глупости търсещ работа съм, готов съм и по морето да ходя и то за сезонна работа 3 4 месеца. Имам за два месеца над 90 CV- та в дджобса и НИЩО.... за морето съм пуснал поне 5 6 и НИЩО!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е нема визи за туристи, нема пари, има по привлекателни дестинации от ЕС. Беше: добре дошли за емигрантите, сега за туристите от където идват парите, визи и спънки. Политики без мислене.

Спонсорирани публикации