Натопиха папата, че се вози без колан

Сега Бенедикт XVI го грози глоба до 2500 евро
28 ное 2011 17:06,
35
Натопиха папата, че се вози без колан
Снимка: Reuters

Глоба заплашва главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт XVI. По време на посещението си в Германия през септември, папата е пътувал в своя Папамобил без предпазен колан, твърди германец, който е пожелал да остане анонимен.

Жителят на Дортмунд е подал жалба срещу папата в съда, в която се твърди, че Бенедикт XVI пренебрегва правилата за безопасност на пътя, с което застрашава както своя, така и живота на всички граждани, които са се събрали да го гледат.

Делото се движи от адвокатска кантора, която уточнява, че Бенедикт XVI е пътувал без колан повече от час при посещението си в град Фрайбург.

Все още не се знае дали Бенедикт XVI ще бъде третиран като редовен немски гражданин или като ръководител на Ватикана с имунитет.

Ако папата бъде признат за виновен го грози глоба до 2500 евро.

Возилото на папата е оборудвано с предпазни колани и се определя като едно от най-сигурните превозни средства на планетата.

Наскоро руски активисти поискаха министър-председателя на Русия Владимир Путин да бъде глобен, тъй като караше мотор без каска.

Вижте още за новия папамобил в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: папа Бенедикт XVI
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
ПРАВИЛНО! преди 12 години
ЗАКОНИТЕ В ЕДНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ. ДОРИ ЗА ПАПАТА. ТАМ ГОРЕ НА НЕБЕТО КАТО СЕ СРЕЩНЕ СЪС СВОЯ БОГ,МОЖЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ЩЕ. НАЛИ Е "СВОЙ ЧОВЕК" НА НЕБЕТО?
33
4
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Ти какво? Някакъв немски адвокат ли се явяваш? Щото те много ги имат, ама наистина много.Както ние си имаме проблеми, така и те си имат, но от друго естество. Безхаберник!
32
1
 
7
 
! Отговори
Н. Семов преди 12 години
Дори и в Германия всеки дипломат с дипломатически статут може да кара без колан ако иска и не подлежи на глоби.... какво остава за държавен глава на чужда държава (Ватикана), по време на официално посещение. И това е част от правилата... няма начин.
31
2
 
10
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Немците имат нужда да се лекуват.
30
3
 
8
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
A тъй, натрихте ги яко гнусните шваби-имприалисти:-)А сега стискайте палци никой от четящите напоителните ви постове, да не отиде в Германия и да разбере кви ТЪПНИ сте наплескали:-)Комлексарщината на българските арийци и водещите им форумни офицери е очевадна.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 28 И какво да разказваш на българите Че на швабите така им е писнало от полицейщина ,че като се измъкнат от Германия като туристи се държат като отвързани бесни кучета .Не само в България пълзят пияни на 4ри крака .Обявени са за най скапаните туристи в цял свят
28
2
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Да там има строги мерки и дисциплина ! Хората си знаят правата и действат ! Не като тука пресичаш на пешеходна пътека и те псуват или газят а мисия невъзможна с велосипед гледал ли си ?!?! Я им кажи как е Дойчланд ?
27
3
 
4
 
! Отговори
Кви колани преди 12 години
Да глобят Бог!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какви закони какви глупости,там какви бандити има тука ние сме пълни шматки.
25
5
 
15
 
! Отговори
лили преди 12 години
Българският *** по всичко е компетентен.Незабравяйте , че той определеи като чудо на чудесата чушкопекът
24
3
 
18
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Бъркаш нещата. Това, че законите в Германия се спазват безусловно и догматично, не значи че са читави. Обратното важи също - в България каквито и да са законите, те просто не се спазват. Мислете малко бре хора, преди да слагате на сляпо минуси.
23
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия ,ако паркираш и излезеш с 10 см от очертанието и то така ,че не пречиш на никого ,защото зад теб няма нищо освен чакъл ,съседа ти отива и вика ченгетата Нарушаваш ,,ордунга и ако знаят ,че колата е на чужденец ,няма да се обади само 1 съсед а целия квартал .Това е тъпия Дойчланд
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 12 Но българите са ти наслагали минуси ,защото си мислят ,че само в България е зле .Нямат си представа ,че в Зап Европа *** особенно в правораздаването е 1000 пъти по голяма от тази в БЪлгария Както се казва ,,Син съм на малък ,но *** народ
21
5
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
Това не е Нормален ПАПА,това са Ложите на САТАНАТА (Илюминати),А за да избързвате със Минусите,моля преди да ми поставите,,Погледнете следния сайт..там си пише Истината,,ПЛАНЪТ ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД scribd/doc/48489829/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%98%D0%BB%D1%8E%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8
20
4
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
На папата не му трябва...колан в транспортно средство,защото му пречи да си изпълнява служебните...задължения.Като наместник на Исус на Земята,не се знае кога ще го...повика да му докладва и затовавсякакви...колани биха му...попречили,веднага да се озове при...него.
19
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Папомобил!Защото нищо не показва вярата в Господ както 6 сантиметра бронирано стъкло.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakto za vsi4kite, taka i za nego, 4e kakvo kato e papa?
17
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не закачайте Негово Светейшество! Който се е опълчил срещу Него рано или късно си плаща цената.
16
4
 
30
 
! Отговори
Внимание преди 12 години
Вие Папата не го мислете, той Онзи горе го пази... Слагайте си вашите колани, че по улиците бродят едни пияни самоубийци с БМВ-та....
15
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си плати глобата! Аман от връзкари. Мисли, че като оня отгоре му е връзка и всичко му е позволено.