Great Wall прави технологичен център в Европа

Холандци също ще помагат за развитието на автомобилите от Ловеч
Обновена: 5 дек 2011 16:48 | 5 дек 2011 16:48,
61
Great Wall прави технологичен център в Европа
Снимка: AutoMedia.bg

Производството на автомобили на китайската компания Great Wall в Ловеч вече започна, като плановете са от конвейера да слизат 50 000 машини годишно.

Азиатците обаче не смятат да спират с инвестициите си дотук и освен завода в България ще направят и голям изследователски център.

Засега за него се знае само, че също ще бъде в Европа, като в него ще се разработват прототипи на автомобили, ориентирани към пазара на стария континент. Центърът ще работи и върху усъвършенстването на колите на Great Wall.

Китайците вече подписаха договор с холандската компания TNO, която ще изследва продукцията, слязла от конвейера най-вече от гледна точка на безопасността.

Както е известно, в Ловеч вече се произвеждат 3 модела на Great Wall – хечбекът Voleex C10, всъдеходът Hover и пикапът Steed.

Още за колите от Ловеч вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Пинко преди 12 години
Много скоро в Китай тръгва 6-та серия на джипа, а тук започват тепърва да правят по-старата 5-та версия. По принцип не изглеждат зле, но на автоизложението ми направиха впечатление евтините материали вложени в купетата. Моята кола е на 6 години и отвътре изглежда много-по-добре от новите ловешки коли, а за двигателите и ходовата част тепърва ще видим....
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ходих да тествам Волекс-а, не е лоша кола. Даже си е супер за БГ. Конструирана е на база Тойота Ярис. Двигателя е разработка на GW и на Bosh 1500 кб3, евро-5 и за сведение на някои хора тук е над 90 коня, но не надхвърля 100, което е супер като единица мощност спрямо масата на колата(1200 кг.) и съответно данъка е в долната скала на таблицата. Интериора е супер, много удобна кола. С екстрите които се предлагат + газов инжекцион е под 20 000 лв, някъде към 19 200 лв. излиза. За ЕС кола с такива екстри ще се наложи човек да се бръкне поне 32 000 лв. А за по непретенциозните клиенти цените са още по ниски. Браво на Ловеч, начинанието е добро. А, и да ви кажа по добро е от Дачията, бие я от всякъде. Лошо е, че няма дизел но и това ще стане. А от догодина започват да сглобяват електричка на базата на Волекса с бг ел. двигател. Какво по хубаво от това ...
58
1
 
6
 
! Отговори
bmw fan преди 12 години
ходих на тест драйв и с пикапа и с жипката и да ви кажа никак не са зле за китайски кочини.Нещото, което ме притеснява е,че е първо поколение на марката и си представям колко дефекта ще покаже.Има и дребни външни забележки-стърчат разни пластмасови нитове,евтини пластмаси и тн.Иначе евала на Ганчев,че отново се опитва да възроди автомобилостроенето, макар и с китайска помощ...
57
0
 
4
 
! Отговори
Соте преди 12 години
Ако идва с това русото като екстра си залагам 44 те квадрата панел при Митко *** и го взвмам.
56
5
 
5
 
! Отговори
Селянски преди 12 години
Евтин ама друк път по добре БМВ 5 на 5 години от колкото тва.
55
2
 
4
 
! Отговори
Ачо преди 12 години
Абе бо зле от руските пародии няма да е !
54
7
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
"За след нова година обещаха,че ще имат коли и за тестдрайф."С други думи, ще можеш да отидеш и да тестваш ***, за да видиш колко точно ще те накара да повръщаш.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен че сме простички то сме и комплексирани!!!Всеки пикьо иска да кара кола, коята не може да изхрани сам!Радвайте се ,че все пак правим нещо!Някой знае ли какво се случва с изцяло българската кола?!?!?!
52
2
 
11
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Ауди, Мерцедеси, БеЕмВета, ВСИЧКО се прави в китай. Дори да са ви сглобени там колите, са направени там, а са сглобени я в Южна Африка, я в Турция. Така че споко.Хахаха. Но си мислете че не са китайски.Аз лично съм ЗА. В момента в който имам пари ще си взема ловечко-китайското возило.Хахах.
51
0
 
5
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
До 49? защо?
50
4
 
24
 
! Отговори
дан преди 12 години
трябва да се гордеем,че произвеждаме автомобили.Джипа е много стабилен и евтин.
49
0
 
6
 
! Отговори
До tv-rock преди 12 години
А помисли ли, защо е написано "Made in Ловеч" кирилица+латиница преди да напишеш коментара ?
48
4
 
35
 
! Отговори
DF преди 12 години
*** народ, слаба държава !!! Вместо да се радваме,че се прави нещо те всички мн знаят и плюят!!! Затова скоро няма да се оправим ние като сме с такъв манталитет !!!
47
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази какичка гледа малко като отровена и сигурно се чуди как се е натресла да рекламира китайските ***. Разбирам да беше една огнена Алфа Ромео...
46
3
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
"...скоро пазара ще е наш и на китайците време е да обединим и балканите и да станем новата сила"Алоо, Сталин, я по-полчка с изказванията. Сякаш винаги сме била безпогрешни в анализите си кой каква сила ще бъде (за справка - с кого се съюзихме и в двете Световни войни? Подсказка: НЕ с победителите), та сега пак сме направили най-добрия възможен избор. Докато румънците вече превключват на четвърта предавка, така да се каже, ние включваме на задна!
45
3
 
2
 
! Отговори
БУЛТРАС ПЛОВДИВ преди 12 години
Хюндай предлагат коли в ниският клас на същите цени.Обещават нисък разход но какъв.Ако искате повече инфо натиснете Литекс ауто.
44
19
 
7
 
! Отговори
нерон преди 12 години
АЗ докато мога да си позволявам на 3г. да си купувам ново АУДИ не бих си купил КИТАЕЦ, все пак има огромна разлика между марките. Като ги гледам тези *** стават само за бакшишите , но и те небиха ги купили
43
16
 
9
 
! Отговори
бат'сашо преди 12 години
китайско качество в комбинация с българска работа...освен ***... и то редко
42
2
 
2
 
! Отговори
жени преди 12 години
Захе, постлаха ли ми ти нещо в пикапа, че много боцка? И да не те оставя, ама никога!
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40 да знам че те е яд и завиждаш спокойно нищо не променяш. Не всички части се произвеждат тук, но повечето основни елементи се правят тук. Още не можете да го преживеете *** този завод, за което ми е много кеф. *** ще викаш на оня резания кравар, който ти е баща а не на хората между другото.ето ти интересно четиво турчляк и да си знаеш, че си го заслужавате:balkanpolitics.blog.bg/politika/2011/11/15/bylgarskite-turci-izchezvat-byrzo.851601