Бензин почти за без пари. Някъде го има и това

Във Венецуела хората плащат едва $0,05 за литър
Обновена: 13 мар 2012 11:39 | 13 мар 2012 11:39,
151
Бензин почти за без пари. Някъде го има и това
Във Венецуела плащат най-малко за бензин. Снимка: Reuters

Протестираме, блокираме пътища, но въпреки това цената на петрола не спира да върви нагоре.

Всеки ден бензинът и дизелът са с нови, по-високи цени и както изглежда Европа не е в състояние да се справи с този проблем.

И докато тук на Стария континент плащаме една от най-високите цени за литър гориво, която в момента в България е около 2.63 лева за литър бензин А-95 и около 2,68 лева за литър дизел, в държавите, от където петролът идва, плащат жълти стотинки.

Най-евтин е бензинът във Венецуела, където цената е само $0,05 литър. Това означава, че 45-литров резервоар се пълни за смешната сума от $2.25. В Саудитска Арабия пък плащат по $0.13 за литър, а в Либия - $0.14.

Подобно е положението и в Туркменистан, Бахрейн, Кувейт, Катар, Египет, Оман и Алжир, където цената за литър бензин не превишава $0.32.

Десетте държави с най-евтин бензин в света вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: евтин бензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
4
 
! Отговори
До 148 от 147 преди 12 години
Ми добре бъди овца и се подчинявай! Недей да правиш нищо и си участвай в порнографията на правителството. Жалко че много хора са като теб и мислят с овчия си мозък и са с *** манталитет." Е мачкат ме и ме е*ат в *** всеки ден ама какво толкова, нали с всички е така и ако кажа нещо няма да се промени нищо." Това си мислите вие и затова сме така. Накрая сами ще останете, защото мислещите и можещите ще отидат някъде, където ги ценят.Ще се откажат да бъдат тук, в България, заради такива като теб.
123
3
 
1
 
! Отговори
за147 преди 12 години
Това ще промени ли факта,че нямаме нефт и зависим от внос? ***........
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашата държава от Велика България стана пълна ПОРНОГРАФИЯ! А ние само си плюем тук и това събуди се народе! Време е за пушките, преди да трябва да си продаваме органите, за да можем да ядем!
121
1
 
4
 
! Отговори
MERSI DR.BORISOV преди 12 години
NEKA BLAGODARIM NA DR.BORISDOV ZA MUDROTO UPRAVLENIE, TAKA S TEZI VISOKO CENI NA GORIVATA I OT TAM NA VSICHKO DRUGO NIE IMAME PO-VISOK STANDART OT AVSTRIA. SAMO DETO DR.BOROSOV ZABRAVI ZA ZAAPLATITE.AMA DA NE MU SE SURDIM, TREBVA I TOI DA SI LAPKA OT V.ZLATEV I SICHKI MONOPOLISTI KOITO DOUBIVAT CELA BULGARIA. E NEMA KAK DA NE BLAGODARIM NA GERB.KAK BEZ GERB SHTEHME DA SME NA TVA POLOJENIE. NO NE SE PLASHETE SHTE STAVA OSHTE PO-ZLE. I KOGATO VECHE SE DIGNEM SICHKI GERBERASTI SHTE SA IZBEGALI.
120
1
 
3
 
! Отговори
Know how преди 12 години
До 139:Или не си живял преди 1970 г., или се опитваш да лъжеш, или караш по спомени на човек който не е имал кола. Имаше два вида бензин, 78 и 83, 78 беше 15 стотинки. Колкото до нафтата, беше 2 стотинки, но се продаваше само на определени пунктове, като битова нафта, а не на бензиностанции. Дизелови автомобили нямаше по това време.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България няма нефт.
118
1
 
15
 
! Отговори
Москва преди 12 години
Тук Лукойл продават нафтата на 1,24 лв., така че ако не са толкова лакоми монополисти, при в България би трябвало да е около 1,75
117
11
 
7
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Хората чакаха по 20 години да имат кола та да сипят от този бензин от 6(шест)стотинки.И да ти кажа за съжаление познавам такива дето не дочакаха......така,че аре у лево с тоя комунизъм,няма да се върне,приеми го и това е.
116
4
 
13
 
! Отговори
Чудещ се преди 12 години
Абе ревете тука във форума, а като изляза на улицата-пълно с коли, куцо, кьораво и сакато се качило на кола и шофира...Айде моля ви се!
115
0
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
Nemoga da gi razbera nashte opravlqvashti ako mahnat stavkata za benzina bez dds-to shte padne super mnogo a ot tam pochti vsichki vidove stoki i uslugi shte se otpushi ikonomikata i da ne kachva zaplatite 1 2 godini dokato si izbie parata vsichko shte e po dobre .... i trqbva malko da ozaptqt i benzinostanciite zashtoto i te rabotqt na dosta golqma pechalba
114
4
 
21
 
! Отговори
Патил, та знае. преди 12 години
Във форума най-глупав е 133. Преди 1970г. при комунизма бензинът беше 6 стотинки, а нафтата за отопление - 1(словом: една!) стотинка. Ако ти я докарат в къщи - 2 стотинки. Сега работиш за бензин, та да идеш на работа, ходиш на работа, та да си купиш бензин да идеш на работа. Само се возиш на кола и пак си недоволен. Баща ти и *** това искаха и това докараха. След някоя годинка и пеша няма да ходиш, защото ще пукнеш от глад.
113
5
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Преди години говорих с един либиец, който беше учил в България и искаше да остане тук. Питах го колко струва бензина там - той вика 20 цента. Казвам му, че при нас е много скъп - долар и половина. После го питах колко струва водата за пиене. Той ми каза, че долар и половина за литър. А аз му казвам - ама при нас е без пари! И той тогава ми каза - при вас е по-добре, затова искам да остана тук.
112
0
 
32
 
! Отговори
яне сандански преди 12 години
България е една от страните облагодетелствана от към качествени водни източници и ако си направим необходимите инвестиции до десетилетие ще им продаваме на арабите вода на цената на петрола.Но трябва да се научим първо да си пазим природата като цяло.
111
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 126,ей *** седесарски дигай си шистовия гаЪз и се омитай в скапаната си *** -сащ
110
1
 
1
 
! Отговори
sasho преди 12 години
ne zabravqite che tuk si imame M O N O P O I L , a v drugite strani ima konkorenciq no ne se uchudvaite v BALGARIA vsichko e zbarkano zatova kolkoto po dalech ot BALGARIA tolkova po dobre
109
23
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Хайде всички при Уго Палячото!
108
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
132за последните 22 години, комуноидните оцапват нещата и после им оправяме кашите - Луканов, Виденов и Станишев са тези цапащите.Ще се появи и реална конкуренция на пазара на ток - бъди рахат.Картелните споразумения са незаконни и се преследват от държавата.
107
1
 
9
 
! Отговори
до 129 от славянин преди 12 години
Ами като конкуренцията ''регулира'' цените на теб харесват ли ти цените на тока след като уж би трябвало да има конкуренция между чуждите електроразпределители!? И ти ли още вярваш на неолибералните догми, че пазарът регулира всичко!? Нали затова дойде и тази финансово-икономическа криза, защото всичко трябвало да бъде оставено само на пазара! За картелните споразумения например какво ще кажеш!?
106
4
 
42
 
! Отговори
RX12 преди 12 години
Ще търсите татово време. Тогава братушките подаваха и газ и бензин на изгодна за нас цена. А какво се изнасяше за руския пазар? За този пазар имаше много български стоки и работа за всички.
105
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
128Викат му конкуренция. Когато няколко фирми добиват газ, пазара регулира цените.