Две премиери на Great Wall в Пекин

Кросовърите Hover M4 и Hover H7 се появиха пред публика
Обновена: 24 апр 2012 10:50 | 24 апр 2012 10:49,
34
Две премиери на Great Wall в Пекин
Снимка: Great Wall Hover H7

Компанията Great Wall, част от чиито модели за европейски пазар се произвеждат в България, показа два нови модела на кросовъри на изложението в Пекин.

Първият е Hover M4, който се отличава с европейски дизайн и множество системи за безопасност. Спирачната система включва ABS, EBD (версия Bosch 8.1), дискови спирачки на всички колела и система за екстремно спиране BA.

Високият клирънс – 180 мм, обещава сериозна проходимост, а балансираното шаси и окачването – необходимия комфорт при пътуване.

Hover M4 е снабден с 1.5 литров атмосферен мотор с мощност 105 к.с., който може да се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия или с безстепенна вариаторна трансмисия.

Базовата версия разполага с предни и задни светлини против мъгла, 2 въздушни възглавници, електрорегулируеми фарове, система BA и т.н. Като опция се предлагат навигация със сензорен дисплей и парктроник.

Другият нов модел на Great Wall е най-големият и най-мощен кросовър на марката - Hover H7, към чието название китайците са добавили Premium.

Петместният автомобил със задвижване на четирите колела има 2.4 литров двигател с директно впръскване на горивото. Той разполага с 215 к.с. и е комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Кросовърът действително може да се похвали със сериозно оборудване, което доскоро се срещаше само при машини от „премиум-сегмента”.

Той има „пера” за превключване на скоростите, които са разположени на волана, а също така и пълен набор от системи за безопасност – централни и странични въздушни възглавници, система ESP, система за помощ при спускане, бутон за стартиране на двигателя, многофункционален волан, навигационна система, подгряване на седалките, адаптивни светлини, парктроник, система за контрол на „мъртвата зона” и т.н.

Снимки на Hover M4 и Hover H7 вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
димо преди 11 години
Няма да го преодолеем тоя скептицизъм, то се е видяло. Много е лесно на всичките да мърморят, малко са хората, които виждат реално, че заводът в България е един огромен шанс и инвестициите биха допринесли много за подема на икономиката, без значение от къде са дошли. Китайците и без това завземат света, със сигурност това, че са налели пари у нас може само да е възможност за просперитет.
31
0
 
5
 
! Отговори
jeli преди 11 години
Наистина са много добри :) желая им успех :)
30
0
 
4
 
! Отговори
levskarcheto77 преди 11 години
Леле - каква муцунка вади офроуд! Бих си го купил ако имат добри лизингови условия! Много радва окото, дано скоро да го пуснат и на тестдрайв!
29
0
 
4
 
! Отговори
petko_karyka преди 11 години
грейт уол правят най-хубавите коли на балканския полуостров! яжте си ушите!
28
0
 
6
 
! Отговори
grigo911 преди 11 години
Чета част от коментарите и не мога да скрия възмущението си - сърби, турци или румънци ли са коментирали, че коментарите са толкова лоши? Как може - едно хубаво нещо да имаме за икономиката и като чиста реклама и по такъв начин да реагират част от хората? Утре ще дойде някой инвеститор да иска да прави нещо още по-огромно и по него ли ще сипете така помия? Какво като е китайска марка? Нима тия коли са лади и москвичи? Вижте само какъв дизайн, какво нещо - произведено в България - браво!!!
27
0
 
4
 
! Отговори
Angel83 преди 11 години
Нашите автомобили които произвеждаме са много по на ниво от Дачиите. В това се убедих, защото в събота, като прибирах от дискотека и си взех такси. Беше чисто нов Voleex, който ми допадна страшно много.
26
0
 
8
 
! Отговори
Anita преди 11 години
На мен честно казано ми писна да си купувам кола втора ръка и след това да излизат непредвидени ремонти, които автотърговците са замаскирали умело. Предпочитам да си взема една малка кола за 15-16 хиляди лева на изплащане и да знам, че карам нова кола с 5 години гаранция. Приятеля ми ме вози на тест драйв във "Voleex" и останахме много доволни и двамата от колата. Продаваме старата, правим първоначална вноска с парите от старата кола и имаме нова кола.
25
0
 
5
 
! Отговори
shisho bakshisho преди 11 години
Китайските коли имат потенциала да станат конкурентни на пазара в Европа, а и у нас - стига сме карали овехтелите таралясници на европейците, при положение, че можем да си позволим нов автомобил с доста по-добро качество и няколко години сервизно обслужване.
24
0
 
2
 
! Отговори
Violetta преди 11 години
На мен много ми харесва дизайнът на колите, семпъл, и елегантен.
23
0
 
3
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 11 години
започнат ли производството на електромобили от ловешкия завод, моментално си купувам!
22
1
 
3
 
! Отговори
shtepsel преди 11 години
за мене всеки опит за подценяване на факта, че в българия се правят коли е жалък! факта, че има толкова голямо производство на територията на българия е достатъчен, а че колите китайски, венецуелски...според мен остава на втори план! все пак не трябва да се забравя, че колата е по всички изисквания на ЕС и може свободно да се продава на целия ЕС-пазар
21
1
 
5
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Радвам се, че най-накрая от някъде успяхме да привлечем така желаната чуждестранна инвестиция и то в такива размери, дано за в бъдеще все така да ни върви в този промишлен отрасъл, както сигурния успех с Great Wall. ;)
20
0
 
8
 
! Отговори
plug_n_play преди 11 години
Като българин съм много щастлив, че имаме завод на Great Wall в България. Освен, че ще даде работа на стотици българи, заводът и марката ще правят и безплатна реклама на България! Какво по-хубаво от това? В такива моменти наистина съм горд, че съм българин.
19
0
 
8
 
! Отговори
94sasht преди 11 години
Поздравления за страхотния завод (поне това, което видят отвън) и представителството - много са се постарали, което не е характерно за нас българите! Дано тия китайци малко да ни Укултурят! Направили са страхотни возила и мен изключително много ме е яд, когато видя, чуя или прочета някой да пише лоши неща за тях - едно хубаво нещо да имаме - не е резонно да се подценява!
18
0
 
4
 
! Отговори
Kamen Topuzov преди 11 години
Скептицизмът към тези возила според мен е неоснователен, не само откъм дизайн го докарват, но и откъм качество и то на доста добра цена. За гарант относно качество се приема типовото им одобрение от ЕС, което предполага покриване на определени техническите параметри и безопасност. Инвазията на Great Wall вече достигна дори до Острова, което от своя страна е добра предпоставка в скоро време заводът в близост до Ловеч да заработи на пълни обороти.
17
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
На Гришко в миналото работата не му е чиста(то пък на кой бизнесмен е?), но вее се надявам да се е избелил и с този завод мисля, че направи много за Ловеч, а ако дейността потръгне и за България. Какво като е китайско? Добре е да правим бизнес с растяща икономика и държава като Китай. Ще има работни места, а и нови технологии евентуално в бъдеще. Търсенето на специалисти и евентуална нужда от развойна дейност и тестове може и да развие "ръждясалият" (за съжаление) транспортен факултет на ТУ.
16
0
 
11
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Евала на тия автомобили! Качих се на един тест драйв преди Великден на тоя модел - Voleex - много съм доволен! Първо - самата кола изобщо не е толкова малка, колкото изглежда - отпред е просторно и широко! Возията е много добра, пак като се има предвид, че колата е от по-малките. Друго, което ми направи добро впечатление - това е страхотната скоростна кутия - скоростите влизат толкова лека и приятно - аз обожавам да е така! Дано да започнат и други модели да произвеждат у нас!
15
0
 
10
 
! Отговори
Jelezarov преди 11 години
за цената, която се предлагат колите са наистина много добри, още повече в сравнение с други такива от същия клас като Dachia например. Да се надяваме, че ще пожънат успех в Европа, а от там и заводът в Ловеч ще разшири производство.
14
0
 
6
 
! Отговори
Тяга преди 11 години
Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes, BMW и т.н. сигурно са много прости и са за ***, щом слагат такива "гадни пера" на автомобилите си. Даже някои и на кросоувърите си слагат пера ... ужас, как ли не са се допитали първо до теб?
13
0
 
7
 
! Отговори
Mihail_Kasabov преди 11 години
До 2. Пич има Hummer и Ford Edge. В днешно време името не е толкова важно, колкото самата опаковка. Смятай щом името Hyundai се наложи като добър продукт в ГЕРМАНИЯ, то за какво си говорим просто.