Urus ще е най-евтиното Lamborghini

Цената на кросовъра ще бъде около 170 000 евро
Обновена: 13 юли 2012 12:30 | 13 юли 2012 12:28,
5
Urus ще е най-евтиното Lamborghini
Снимка: Lamborgini

Най-евтиният модел на Lamborghini ще бъде показания през тази година кросовър Urus. Това съобщи изданието Car, позовавайки се на свои източници в компанията.

Автомобилът ще струва около 170 000 евро, което ще е с около 20 000 по-малко от следващото поколение на Gallardo. Появата на новата версия на спортната кола е планирано за есента на 2013 г.

Инженерите на Lamborghini продължават усилената работа върху Urus, който според тях трябва да бъде най-лекият и съответно най-бърз автомобил в класа си.

Кросовърът е на платформата, на която ще се построят следващите поколения на Audi Q7, VW Touareg и Porsche Cayenne, а за направата на каросерията се използват олекотени материали като алуминий, съчетан с магний, както и плексиглас.

Очакванията са Urus да получи 8-цилиндров двигател с 2 турбини, тъй като V10 и V12 моторите са доста по-тежки. Основните пазари, към които ще се насочи Lamborghini за продажбите на своя кросовър, са САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Близкия Изток и Китай.

Идеята на компанията е да продава около 3000 бройки от модела, който ще излезе в серийно производство през 2017 г.

Още снимки на най-евтиното Lamborghini вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Lamborghini
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
До гост прост преди 11 години
Ти за LM002 не си чувал явно, всъщност като чета какво си написал за Ferrari явно наистина хал хабер си нямаш за какво говориш.
4
0
 
2
 
! Отговори
evgobul преди 11 години
Gotina e! Ideqta e pove4e ot Dobra!..
3
7
 
2
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Направата на джип от страна на Lamborghini е малко странна и особена - в смисъл - от една страна марката може да загуби верни клиенти, защото от Lamborghini нарушиха традицията да правят само спортни леки автомобили с две места - първо със сътрудничеството си с Ауди, а сега и с това...един вид марката вече е опетнена - не, както Ferrari например (които остават верни на концепцията 2 врати + 2 места).
2
0
 
5
 
! Отговори
:-) преди 11 години
вярно, редакторът откри нов химичен елемент ;-)а количката бих пробвал с удоволствие ;-)
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България на магния му викаме магнезий, но така става като се превежда от руски сайтове.