Great Wall за четвърти път на "Рали Дакар"

И машина на Smart ще се пусне в легендарното състезание
17 дек 2012 16:52,
6
Great Wall за четвърти път на "Рали Дакар"
Снимка: Great Wall

Китайската компания Great Wall Motors, чиито автомобили се произвеждат и в България, обяви четвъртото си поредно участие в "Рали Дакар". Компанията ще участва със свой екип в надпреварата, която стартира в началото на 2013 г.

Екипът ще бъде представен от най-успешния SUV модел на Great Wall - Hover. Двата автомобила ще бъдат управлявани от Карлос Соуса (Исп) и Джоу Йонг (Кит), които участваха в пустинната авантюра и през миналата година. Тогава испанецът се нареди на 6-о място в крайното класиране, а съотборникът му остана 22-и.

Състезанието ще стартира на 5 януари, а финалът е на 22 януари, като маршрутът ще е изцяло нов - от столицата на Перу - Лима до Сантяго (Чили). Трасето ще премине и през територията на Аржентина.

В ралито за първи път ще се пусне компактния Smart ForTwo от предишното поколение, който е приспособен специално за пустинните условия. Машината ще бъде управлявата от испанския пилот Хосе Луис Алварес.

Специално за състезанието шасито на стандартния Smart е заменено от такова на квадроцикъла Polaris XP 900. Поставен е и специален каркас за безопасност, както и цифрови приборни панели. Интериорът е максимално олекотен, като в него има само една седалка, поставена в центъра на салона.

Двигателят също е на Polaris XP 900 с обем 900 куб.см и мощност 90 к.с. Масата на машината е едва 748 кг., като тя ще се състезава при бъгитата.

Още снимки на двете рали-коли вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Great Wall Motors
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 11 години
Айде тази година още по-голям успех за Грейт Уол!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименквадрацикъл е по скоро руска дума - българският еквивалент според мен трябжа да е квадрациклет :)
4
0
 
1
 
! Отговори
bob77 преди 11 години
Грейт уол е много добра компания и произвежда качествени автомобили. Успешен беше изборът на китайците да изберат България за дестинация, в която да се произвеждат тези коли. Не се и съмнявам в успеха на Грейт уол на ралито.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смарт... с шаси на квадрицикъл, двигател на квадрицикъл, тунингово окачване и ново табло. Та какво е останало от смарта освен част от черупката?
2
1
 
1
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Както винаги ще имат голям успех,разбира се, че и тази година ще имат добро представяне, най-добрите коли в случая. Миналата година серията "смарт" пожъна голям успех,дано и сега бъде така.
1
0
 
3
 
! Отговори
атанас преди 11 години
Хубавото си е хубаво , каквото и да си говорим , Избират най-добрите коли за ралита