Необикновен автомобил за обикновените хора

Третото поколение Skoda Octavia стъпи на пътя
25 яну 2013 21:39,
14
Необикновен автомобил за обикновените хора
Снимка: Automedia.bg

От автомобил като Skoda Octavia не може да очаквате някакъв специален статус в обществото. Има вероятност дори да останете незабелязан. Това обаче съвсем не означава, че Octavia е обикновен автомобил. Дори напротив. Зад суровото немско излъчване и масивните форми на третото поколение Octavia се крият множество нови достойнства, които правят чешката кола уникално предложение.

Новата Octavia е единственият лифтбек на пазара (хечбек във формата на седан), а освен това може да се похвали с комфортен и още по-просторен салон, ненадминато голям багажник, авангардни технологии и множество дребни, но полезни неща, които в Skoda наричат Simply Clever (просто умни).

Още от пръв поглед се вижда, че Octavia е напълно нов модел. Тя използва нова платформа - MQB на VW, ново окачване, нови двигатели, нов интериор и нов екстериор. Пораснала е и на размери, но в същото време е с цели 100 кг по-лека. Това е най-голямата, най-просторната, най-икономичната, най-безопасната, най-умната и същевременно най-леката Octavia.

Въпреки това обаче автомобилът не търпи революционни промени в дизайна си. Той лесно се разпознава като Octavia, тъй като се базира на успешните традиции на своите предшественици. Octavia е повече от важен модел за марката, а и много успешен - 40% от всички продажби на Skoda са осъществени от Octavia, което не налага радикални промени в модела. Вместо да го преработват напълно, чехите просто са го подобрили, при това във всички аспекти.

Ексклузивното ревю на новата Skoda Octavia чете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Хубави автомобили вадят Шкода!Не отстъпват на Форд,Опел,Сеат и корейските автомобили.
12
1
 
1
 
! Отговори
до #11 преди 11 години
с българското окабеляване....хахахахааа Господи дръж ме - ще умра от смях
11
4
 
2
 
! Отговори
brigante преди 11 години
т'ва си е изцяло vw passat 2001-2002г. моделчетата:) с променена решетка отпред и с българско окабеляване
10
1
 
0
 
! Отговори
Шкода преди 11 години
До ПетърЯвно не си гледал как вървят малко караните, супер коли :) иначе щеше да предпочетеш тази пред някой издухан баварец над 150к. километра, въпреки че го е карала някой австрийски пенсионер да ходи на пазар с него. Ама тя гъзарията топли, и ремонтите също плаща.
9
2
 
0
 
! Отговори
кокала преди 11 години
Ми след 15 години ,ще дойде и по нашите улици ......
8
11
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
Хубава работа, ама чешка.
7
10
 
1
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Снимката е трепач. Чехия е показана като морска държава с пионерски лагер/санаториум зад шкодата? За тези пари могат да се купят супер коли (малко карани). Ако щете - вярвайте. Аз нова кола няма да взема, какъвто и да е лизинга.
6
3
 
9
 
! Отговори
Шкодилак преди 11 години
Доказано добър автомобил.
5
2
 
13
 
! Отговори
ivo преди 11 години
Под "обикновени" хора имат в предвид хората в Европа не в Бг.17 000 евро си е нормална сума за добър автомобил,когато взимаш над 2000 месечно.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над 33 хиляди лв - хич не ми звучи като да е за "обикновени" хора. Много стабилни коли, но въпреки това чак такава цена не ми се струва нормална
3
13
 
4
 
! Отговори
kan4o преди 11 години
Skoda- жалко.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко пари?
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пу за мен! Синя, както е на снимката! :)