Koenigsegg показа част от бъдещия рекордьор

Въпреки цената от $2 млн. One:1 ще носи загуби на производителя си
10 фев 2014 21:58, Красимир Ангелов
1
Koenigsegg показа част от бъдещия рекордьор
Снимка: Koenigsegg

Koenigsegg публикува първото изображение на най-екстремния си суперавтомобил - One:1. Премиерата на модела ще се състои на автосалона в Женева, като се предполага, че това ще е бъдещият най-бърз сериен автомобил на планената.

Автомобилът ще получи 5.0-литров туин-турбо V8 двигател, чиято мощност е 1340 к.с. В същото време автомобилът ще тежи едва 1340 кг., което означава, че съотношението мощност/тегло е точно 1:1 (оттам идва и името на машината).

В Koenigsegg смятат, че техният модел превъзхожда всички останали спортни суперколи на пазара по динамиката и ускорение. Засега от компанията не разкриват точните характеристики на машината, но са на мнение, че тя ще може да достигне скорост от 450 км/ч. В момента световният рекорд от 431.1 км/ч принадлежи на Bugatti Veyron.

Очаква се цената на шведската хиперкола да премине 2 млн. щатски долара, като въпреки това Koenigsegg ще губи пари от всеки продаден екземпляр.

Причината е, че стойността на производството на машината е по-висока от цената, на която тя ще се продава. В компанията обаче смятат, че пускането на подобен автомобил ще вдигне имиджа на марката.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Koenigsegg
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде останаха ,,Трабант'', ,,Вартбург'', ,,Лада''-едни истински коли?