Nissan разкри конкурента на Golf

Моделът се казва Pulsar и ще се предлага с двигател със 190 к.с.
21 май 2014 15:26, Красимир Ангелов
1
Nissan разкри конкурента на Golf
Снимка: Nissan

През миналата седмица Nissan публикува тийзър за нов модел, който ще пусне на пазара в Европа. Вече разполагаме с официалните снимки на колата, която се казва Pulsar, представлява хечбек с пет врати и ще влезе в представителствата на марката на Стария континент през есента.

Японците залагат много на новия модел, който трябва да се пребори с Ford Focus, Volkswagen Golf и другите коли от сегмента. Pulsar е разработен специално за да удовлетвори европейските вкусове, като дизайнът му е вдъхновен от новия X-Trail и второто поколение на Qashqai. Междуосието е щедро – 2700 мм, а купето е дълго 4385 мм. Според компанията Pulsar предлага най-доброто пространство за краката и рамената на седящите отзад в този клас.

Базовата версия ще бъде оборудвана с 1.2-литров DIG-T бензинов двигател с мощност 115 к.с., а в началото на следващата година на пазара ще се появи версия с по-мощен 1.6-литров агрегат, генериращ 190 к.с.

Още с дебюта си на пазара моделът ще се предлага с икономичния 1.5 dCi дизел на Renault със 110 к.с. и 260 Нм. Последният може да се похвали и с доста ниски нива на въглеродните емисии – 95 г/км. Всички двигатели ще бъдат стандартно екипирани с 6-скоростна механична скоростна кутия, а автоматичната CVT ще бъде достъпна срещу доплащане.

Pulsar е оборудван и с голям набор от системи за пасивна и активна безопасност, като технология за засичане на автомобил в мъртвата точка, сигнализация за напускане на лентата на движение, система за засичане на движещ се обект отзад, както и система за аварийно спиране.

Новият модел ще бъде оборудван и с второто поколение на мултимедийната система NissanConnect, която дава възможност за връзка със смартфон, както и достъп до широк набор от приложения.

Още снимки на Nissan Pulsar вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Nissan
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
САШО преди 10 години
Грозно, като японски автомобил .Винаги съм се чудил, какъв човек трябва да съм, че да си купя толкова грозна кола .И на всичкото отгоре са по-скъпи от немските .