Новият Chevrolet Malibu — по-голям, но по-лек

Премиерата на модела се състоя в Ню Йорк
2 апр 2015 15:26,
1
Новият Chevrolet Malibu — по-голям, но по-лек
Снимка: Chevrolet

Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек от своя предшественик, стана ясно при премиерата на модела в Ню Йорк.

Новото поколение на седана е с 58 мм по-дълго от предшественика, но в същото време общата му маса е редуцирана със 136 кг. Новият модел предлага и значително по-просторен салон, тъй като междуосието му е увеличено с цели 91 мм.

Напълно нова е и гамата от мотори за модела. Тя стартира с 1,5-литровия Ecotec мотор със 160 к.с. Следващ в гамата е 2,0-литров мотор, отново бензинов с турбо, при който конските сили достигат 250. Този двигател се оборудва с новата 8-степенна трансмисия, докато по-слабото предложение работи с 6-степенен автоматик.

Новият Malibu ще бъде наличен и в хибриден вариант. Той използва 1,8-литров бензинов двигател с директно впръскване на горивото и два електромотора. Общата мощност на системата е 182 к.с. Батерията е литиево-йонна, заета от новия Volt, като дава възможност на седана да се придвижва само на електрическа енергия при скорост до 90 км/час. Средният разход на гориво на Chevrolet Malibu Hybrid е под 5 л/100 км, сочи информацията.

Сред технологиите на борда присъстват камера за движение на заден ход, 10 въздушни възглавници, паркинг асистент, система за автоматично спиране, система за следене на лентата на движение, както и системата Teen Driver, която позволява на родителите да наблюдават маниера на шофиране на техните деца и да ограничават достъпа им до някои системи на автомобила. Технологията позволява също така да се записват маршрутите, по които преминава колата и максималната скорост, която е развила.

Новият Malibu ще стъпи на пазара в края на настоящата година.

Още снимки на модела вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
1500 кубиковия мотор дали ще изкарва до 200 000км?