Ferrari гледа в бъдещето, минава на хибриди

Промяната е нужна, за да може да продава над 10 000 коли годишно
3
Ferrari гледа в бъдещето, минава на хибриди
Снимка: Ferrari

От 2019 година нататък всички модели на Ferrari ще се задвижват от хибридни системи, обяви главният изпълнителен директор на компанията Серджо Маркионе. Това е единственият начин италианците да изпълнят целите си от над 10 000 продажби годишно.

Производителят на суперавтомобили увеличава продажбите си вече седма година поред и през 2016 по прогнози ще достави над 8 000 автомобила. Ако прехвърли границата от 10 000 обаче, компанията ще попадне под обхвата на по-строгите европейски регулации за средни емисии на гамата, които в момента не може да покрие.

Маркионе направи изявлението, след като представи неочаквано добрите резултати за третото тримесечие. Приходите на компанията са нараснали с 8% и печалбата й преди данъци вероятно ще надхвърли 850 милиона евро, вместо заложените в предварителните прогнози 800 милиона.

Предстои "фундаментална промяна" в производството на Ferrari, подчерта Маркионе. Освен сега съществуващите хибридни технологии, тя ще включва и "комбинация от вътрешно горене и електричество" - което повечето анализатори тълкуват като знак, че италианците подготвят Plug-in хибриди.

Преди година Маркионе бе инициаторът за отделянето на Ferrari от досегашната компания-майка Fiat-Chrysler (което му донесе лична печалба от над 10 млн. долара в рамките на седмица). Тогава той обяви, че развитието на марката изисква тя да се превърне от производител на автомобили в компания за свръхлуксозни стоки.

Вчера обаче изпълнителният директор уточни, че засега фокусът си остава преди всичко върху автомобилите.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ferrari
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път чувам за 112-ти номер обувки. Прави като Мадона, пицарю, и не по-горе от обувките.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе овчар , яж си там немските консеври и недей да ръсиш мозък и даваш оценки за визията на хора на които и обувките им са по-голям коефициент на интелигентност от твоя!
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещето не е хибридно, а изцяло електрическо. Пак пицарски ицепки.