Новата Kia GT – едно бързо и спортно бижу

Корейците разкриха още подробности за бъдещия спортен модел
12 дек 2016 15:14, Красимир Ангелов
2
Новата Kia GT – едно бързо и спортно бижу
Снимка: Kia Motors

Компанията Kia продължава да вдига завесата за бъдещия си напълно нов модел, чиято световна премиера ще се състои в началото на 2017 г.  Корейците публикуваха две видеа, от които става ясно, че автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди и ще развива максимална скорост от 244 км/ч.

Засега е известно само, че автомобилът ще представлява фастбек, който е изграден по мотивите на концептуалния модел GT. Той бе показан още през 2011 г. по време на автомобилното изложение във Франкфурт, а дебютът на серийната му версия ще се състои на 8 януари 2017 г.

Първото видео е записано на пистата "Нюрбургринг" в Германия, а второто на трасето за изпитания на Kia в Южна Корея. На първия запис се вижда как автомобилът успява да достигне 244 км, а на втория е заснето ускорението му от място до 100 км/ч.

Според неофициални информации моделът със задно предаване ще получи бензинови двигатели – 3,3-литров V6 и 5,0-литров V8. Тези мотори се поставят на моделите от премиум-бранда Genesis, който е собственост на Hyundai. Ще има и версия с хибриден силов агрегат.

Още снимки и видео вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Kia GT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Петлитров Ве-осмак звучи хубаво...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-грозна и некачествена снимка не намерихте ли?