Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Шеф на Skoda: Избира се между 3 локации, две от тях - в Турция
20 сеп 2019 13:38, Красимир Ангелов
175
Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски завод до края на октомври. Това съобщи директорът по производството на компанията Skoda - Михаел Олжеклаус, пред Automotive News Europe.

Той допълни, че търсенето е стеснено до 3 обекта - два на територията на Турция и един в ЕС, но не пожела до посочи за коя държава става дума. Вече е ясно обаче, че това е България.

Още по темата
Новият завод ще се ръководи от Volkswagen, но в него ще се произвеждат основно модели на Skoda и Seat.

"Ние значително увеличихме капацитета си през последните няколко години в съществуващите заводи, но вече наистина сме препълнени", коментира Олжеклаус. И допълни, че липсата на допълнителни мощности струва на Skoda около 100 000 продажби през 2018 г. Толкова ще бъде и минусът за 2019 г.

Изданието допълва, че според последните информации предпочитаното място от VW за местоположение на завода е Турция, но все още се обсъжда и варианта за България. В концерна са притеснени от високите данъци върху по-големите автомобили в Турция, където двигателите с обем до 1,6 литра заемат около 96% от пазара през 2019 г.

Правителството на Турция вече е провело разговори с германския производител, като се търси решение, с което да не бъдат ощетени и останалите компании, които имат заводи в страната.

Ожеклаус разкри още, че VW Group ще реши кои автомобили да бъдат произвеждани в новия завод едва след като стане ясно къде ще се намира той. Окончателното решение за производствената гама ще бъде взето през ноември, а фабриката трябва да започне работа през 2023 г.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще успеем да правим на Volkswagen само (огледалата)!!!!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Мерцедес вече построи завод в Русия и Путин също като ББ отиде на отккриването. Напиши в гугъл,и виж има клипове и кадри от събитието.
61
10
 
5
 
! Отговори
ЕТО преди 4 години
ДНЕС БГ ДОПУСКА АЗИАТСКИ ***, КОЙТО СЕ ПОДИГРАВА С БЪЛГАРИТЕ:"Българите са прости и некадърни, затова никой не иска да ги инвестира да му работат евтино"ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ ДА ВЛИЗАТЕ ТУК! ЕЙ, МАХНИ ГО ТОЯ ***! ЩЕ МЕ ЦЕНЗУРИРАШ, А/ А КАТО СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРИТЕ НЕ ЦЕНЗУРИРАШ! ИЛИ ИСКАШ ДА ТИ СЕ ЗАПАЛИ СЛУЧАЙНО ***, ОП, РЕДАКЦИЯТА/?
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво като изберат СФ? 100-ти най-много,нас жители на СФ ще имат работа? Това какво променя или помага на БГ?!
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДО ДРУГАРА ПАКПърва по смъртност в света е членката на ЕС и НАТО американската патньорка България.
58
3
 
19
 
! Отговори
Инвестиция преди 4 години
САЩ инвестираха чрез дъщерната си канадска фирма Дънди прешъс в българските златни залежи - плащат заплати по 700 лева на местните ***, изнасят злато за милиарди, а българскрата държават получава мизерните 1-2%.
57
12
 
5
 
! Отговори
ДО ДРУГАРА ПАК преди 4 години
ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ Е РУСИЯ, ДЕТО ПЛАЩА НА ТИКВИ КАТО ТЕБ ВМЕСТО ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АЛКОХОЛИЦИТЕ СИ И СМЕ ПО- БОГАРТИ ОТ РУСИЯ С ВСИЧКИТЕ Й ВЕЛИИ РАКЕТИ И РЕСУРСИ! И НЕ МИ ЗАДАВАЙ ВЪПРОСИ, НЕ СИ ПРОКУРОР! НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ТИ ОТГОВАРЯМ! И НЕ МИ ПРИЛАГАЙ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ РЕШЕТНИКОВИ НОМЕРА, ЩОТО ГИ ЗНАМ, НЕШЧАСТНИК!
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са прости и некадърни, затова никой не иска да ги инвестира да му работат евтино.
55
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ КОГА ЩЕ ОТВОРЯТ ЗАВОД В РАССИЯ НЕ МИЕ ЯСНА? И ТАЯ ПАРТЕНКА ДЕТО МЕ УМОРИ ОТ СМЯХ, ДЕТО Я БЕШЕ ИЗМИСЛИЛ 1 *** ТУКА - МЕРЦЕДЕС ЩЯЛ ДА СТРОИ ЗАВОД В РУСИЯ ХАХАХАХА
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А САЩ в какъв завод инвестираха в България в общи проекти да развиват българо-американски бизнес?
53
7
 
11
 
! Отговори
11111 преди 4 години
Първо на първо в България няма кадърни хора за работа.Второ на второ швабите не са луди да построят завод в изостанала страна като България.Немците са проучили много добре нещата в страната на чалгата.Сеат и Шкода ще се произвежда в Турция/Маниса.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АЛО ДРУГАРА,Ми като сте 5 ПЪТИ ПО ДОБРЕ от Тошовия комунизъм, защо сте първи по смъртност в света и най-бедни.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А РУСИЯ В КАКЪВ ЗАВОД ИНВЕСТИРАХА ТУКА ЗА 30Г, ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ, ДЕТО РЕВАТ КАТ ВДОВИЦИ ТРОЛОВЕТЕ ИМ ТУКА??? ЩО НЕ НАПРАВЯТ 1 ЗАВОД ЗА ВАЗ, НАЛИ СА БРАТУШКИ! САМО НИ ДОЯТ - ПОТОЦИ, АЕЦОВЕ НА ЗАГУБА ДА ИМ СТРОИМ!
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
единствената изгода в България за супер ниските Заплати иначе за какво , в Германия трябва да им дават по 3 000 евро а у нас и с 1000 лв може щото те хората ни знаят що за стока сме не е нужно даже да ни четат Историята щото какво имаме нищо , всичко минало под ножа тоест по кръста по Византия ето защо у нас има сега Църкви и Религия , съмнявам се дали някой ме разбра тука
49
3
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Със бъдещо сглобяване на "Шкода",бай *** чака да напълни джоба.Сглобява ли бай *** и сеата ...айдееее отеде коня у реката !
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht PunktИнвестиция е когато се участва с капитал в някакъя бизнес проект с партньори - едните с пари, другите с ноу-хау и бизнес идея. В случая с Фолксваген не става дума за инвестиция, а за аутсорсинг за да се използва мизерията на *** които са готови да работят евтино, защото в България няма никаква работа и ще гладуват.
47
9
 
8
 
! Отговори
АЛО ДРУГАРА, преди 4 години
5 ПЪТИ СМЕ ПО- ДОБРЕ ОТ БАЙ ТОШОВИЯ КОМУНИЗЪМ , 3 ПЪТИ ФАЛИРАЛ! НАЙ МАЛКОТО ЗАЩОТО ПОНЕ МОЖЕМ ДА СИ ХВАНЕМ ДРЪМКИТЕ И ОТИДЕМ В БЯЛА ДЪРЖАВА ДА ЖИВЕЕМ. ПРИ НЕГО НЯМАШЕ ТАКАВА ОПЦИЯ. И ПРЕДСТАВИ СИ, НА ЗАПАД РАБОТИМ НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ, НО СМЕ МНОГО ПО- ДИОВОЛНИ ОТ ТОВА ТУК, ДЕТО ГО ПЛАЩАТ НАЗАЧЕНИТЕ ОТ КГБ ОЛИГАРСИ!!!АНАДЪН МУ! В ЦЯЛ СВЯТ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ ИНВЕСТИТОР! АЙДЕ ХАПЧЕТАТА...
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фолксваген отдавна е решил за новия си завод и то не в полза на България. Но вие сега идете и гласувайте по местните избори пак за ГРОБ, с надеждата, че тук някой ще се обърка и ще дойде да инвестира.
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаде по никоя германска Медия не пише че в България ще е , само че вече се знае за Турция Завод ще има до град Измир , не знам от къде е копирана таа Статия както се прави в тоа сайт
44
7
 
5
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Това не е инвестиция. Просто си изнасят производството за да им работят местните евтино. Никъде не инвестират, инвестират в себе си, не в страната в която изнасят машините си.Като не знаете нещо не си правите труда дори Уикипедия да отворите. Що е то инвестиция?