ЕС прекратява продажбата на коли с ДВГ от 2035 г.

Договорено е ново споразумение
28 окт 2022 19:12, Росен Стойчев
78
ЕС прекратява продажбата на коли с ДВГ от 2035 г.
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС договори споразумение, относно забраната за продажба на нови бензинови и дизелови автомобили, съобщи Гардиън.

Идеята е бързо преминаване към електрически превозни средства.

Още по темата
Правилото се въвежда от 2035 г.

Одобрено е решение за намаляване на емисиите в околната среда от производителите. Това означава, че те няма как да продават нови модели от стандартните автомобили.

Европейски представители обявиха, че това е добра новина за шофьорите. Те настояват, че новите екологично съобразени автомобили ще са евтини и много по-достъпни.

Това трябва да е сигнал към индустрията. Приети са и нови правила за автомобилите, които трябва да бъдат реализирани до осем години.

Големи автомобилни компании започнаха промени, които да доведат до производството само на електромобили за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Италияколиправило
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35 г., я камилата, я камиларя, много вода ще изтече, какво ще стане никой не знае! А пък не само Европа произвежда коли!
45
1
 
20
 
! Отговори
Магарцедес преди 1 година
Продавам Магарцедес на 3 години и малко километри. Камшично запалване; система мулти фюъл - трева, сено, овес; бустър система за реактивна тяга; когенерация на метан; два комплекта подкови - зимни и летни; кожен салон; подгряване на седлото. Цена по договаряне.
44
15
 
6
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Това е за нови автомобили. Вие карате бараки на по 15 години. Така че до 2050 сте ОК. Ако не умрете от цироза дотогава де, че с тая ракия на два лева незнам... :)
43
1
 
12
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Аз ще си карам 124-ката, а до 2035-та година само едни свещи ще сменя :)
42
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 1 година
ЕС е в режим на тока,ама всички коли ще са електрически! Да не говорим за това ,че зимата навън ел. батерия пада рязко. Това означава, че само тарикатите с отопляем гараж ще си карат, другите капо. А в БГ повечето коли са на улицата. Как ще се зареждат всички тези коли през нощта, никаква идея.
41
0
 
12
 
! Отговори
до 25 и 26 преди 1 година
Аз пък чакам да видя ракета на батерии да мята сателити у космоса...
40
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващата стъпка е да ни задължат да караме в градовете само розови тротинетки и да забранят тези дискриминативни понятия мъж и жена. А иначе ако електромобилите бяха достатъчно добри те щяха сами да изместят автомобилите с ДВГ. Ето например кой слуша аудио касети вече, без дори да са забранени :) никой.
39
0
 
22
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
И в допълнение мисля,че автомобилите ще са най-малкия проблем! Огледайте се около себе си,следващата голяма схема ще е липсата на питейна вода
38
0
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Ае стига с вашия изкуствен интелект бе! За автономен автомобил,трябва да има и подходяща инфраструктура,която струва много мангизи! Аз прекараите един автономен камион,зимно време през старата Витиня или Хаинбоаз,пък лятото да видим дали няма да се запали като катери Троян-Кърнаре! На робота му е лесно,на прав участък по аутобана,и аз го мога със затворени очи
37
2
 
31
 
! Отговори
Тато преди 1 година
Производството на батериите, замърсява в пъти повече от нефта.Еб..ах..ти екологията!Но до 2035г. много вода ще изтече, а пък както сме тръгнали колите ще са ни последния проблем.
36
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС през 2035 -та одавна вече няма да го има!
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водородът е хубаво нещо, обаче:Производството на водород е от три основни източника: 18% отвъглища, 4% зелен водород чрезелектролизана водата. И преобладаващият обем а това са 78% от преработката наприроден газ и нефт. Така че, както казват нашите приятели: Forget about...
34
5
 
2
 
! Отговори
Някой към 16 преди 1 година
Един модерен съюз, зачитащ правата и свободите на човека. Така е от една от всички лицемерни страни. От коя точно ела у Европата да разгледаш да се посблъскаш с мнооого лица и страни и пак ще говорим ако можеш да говориш след това което ще видиш след време хахахаха
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2935г без двигатели с вътрешно горене, до 2045- въобще без двигатели.Модел "Флинтстоун".
32
1
 
19
 
! Отговори
Някой към 22 преди 1 година
Хаха аз доверие на себе си нямам като карам ще имам на компютър хаха. Оказа се, че и света и всичко е една голяма лъжа и ни върнаха в ерата на джунглата. С короната се разбра, че и на *** си доверие да няма човек хаха. Хората толкова изтрещяха от всички несправедливости, толкова изкуствено *** психота се създадоха, че надали някой ще позволи една *** кола наклон на завоя да му дава хаха. Да не говорим за огромната пропаст в доходите и умствените способности и т.н
31
0
 
16
 
! Отговори
Някой до 23 преди 1 година
Абсолютно си прав хахаха. Те германците бяха предвидили и реакторите да си затворят и в Бавария май го направи ама сега друга песен пеят хаха. Таман да си изпълнят плана и е на ти чудо на чудесата. До 2035 може и ток да няма и части. Как са я подкарали всички политици като деца се карате си играят с нашите животи вместо да се разберат като големи зрели хора. 2035 година може и на каруци да минем пак хаха ако не сме се изтрепали.
30
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
До 35-та няма да има ЕС,а ще има Руски Съюз. Карайте си спокойно немските...трактори на нафта,поне още 50-сет години,те са...яки.
29
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А този ЕС защо не пита хората какво мислят по въпроса. От къде на къде една шепа хора ще налагат на всички тяхното мнение. Да си карат електричките те.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питам само тогава сигурно танковете и зиловете на Руснаците няма да могат да влезят в ЕС щот замърсяват. Бай Илон да измисли зареждаем танк
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
водорода е възможно най-екологичното най-чистото гориво, може да се добие изключително лесно от вода и ток. батериите не са никак екологични след 10-15г ще се видим в чудо къде да ги съхраняваме