8

Денчев от Варна

преди 9 години

Изискването за 94т за жените и 100т. За мъжете е направо орязване на крилата на кандидата за ранно пенсиониране Просто аритметика -мъже 57г.8 месеца+ 38 г.стаж прави 95.8 точки господа.Според тези сметки имаш право на ранно пенсиониране -да ама не заблуда -трябват още 4,2точки. И не можеш да се пенсионираш -все едно да дадеш на дете да ближе близалка през стъкло-това ли е справедливостта на социалната ни държава и на политиците,Синдикати и прочие хора които цял живот са стояли зад бюро .

7

Брадара

преди 9 години

За последните 14 години, средната продължителност на живота в България се е увеличила с 8 месеца за мъжете и 11 месеца за жените. Значи изискването да расте възрастта за пенсиониране с 1 месец на година е напълно достатъчно, тъй като е СЪОБРАЗЕНА СЪС СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ. Несправедливо ще е друго решение за пенсионната реформа, освен от 2015 г до 2030 год. ИЗИСКВАНЕТО ЗА ВЪЗРАСТ СПРЯМО ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА ДА Е + 1 МЕСЕЦ, За 2015: мъже на 63г и 9м, жени на 60г и 9 м.

6

Брадара

преди 9 години

Ранно пенсиониране има при военните, полицаите и някои и други служби. Европейския съюз ни набива "канчетата" именно заради тези категории. Излизаха на 40 год на пенсия, вземаха по една шапка пари - накуп 20 брутни заплати и завалиите въпреки големите си пенсии се хващаха на работа, защото не им стигали парите. ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ ИСКАМ СЛЕД 20 ГОДИНИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ПЕНСИЯ, ако са още живи да минат на минимална пенсия, защото те вече са си изконсумирали заработеното.

5

Брадара

преди 9 години

Стига са угаждали само на настоящите пенсионери за сметка на бъдещите. Нали Нейков и последователите му разправяха, че е необходимо да работиш 40 години, за да си заработиш пенсия, която да получаваш 20 год. Колко е средната продължителност на живота? Колко години средно българина получава пенсия? Който иска голяма пенсия да си я заработва и до 70 години, но който има необходимия стаж да има право на пенсия - ако ще да е и най-малката. ПОНЕ АКО Е БЕЗ РАБОТА НЯМА ДА Е ДЛЪЖЕН ДА ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ.

4

Йорданова

преди 9 години

Защо се коментира само тавана на пенсиите , защото е удобно за определен кръг хора, а не за ниските пенсии. Как ще се пенсионирам аз, след като имам стаж 39 години стаж, без прекъсване и трябва да гоня всяка година по незнам колко месеца и нямам работа.Защо не се мисли за тези хора.С какво да живеят при положение , че на тази възраст не се приемат хора на работа. А колко много пенсионери работят.Няма ли най-после да се реши този въпрос.Който му се работи да не получава пенсия.

3

Перко

преди 9 години

Герой. Пардон, ЕКСПЕРТ-герой. Всъщност-породист ***. Нейков, след като работникът си е отработил броя години в тежки условия единственото му "изваждане" е във вече заслужената и подобаваща по размер пенсия. Реформата трябва да е ориентирана единствено към това, че хората да получат адекватно на приноса си към системата подпомагане на старини. Да, за едни това ще по-рано, за други по-късно. *** в мината или се качи да караш влак, пък тогава дай "експертно" мнение. Негодник.

2

Анонимен

преди 9 години

з също искам ранно пенсиониране като полицаите. ИСакм като просулжа определон време - да речем 20 години да мога да се пенсионирам. И във франция има подобен модел. не е нужно да ставаш на възраст важно е просулженото време.

1

?!?

преди 9 години

Ореха къде е? Къде е тоя финансов корифей, да каже, като обеща пенсионната реформа и нищо не свърши? Замрази я изхарчи спестените пари в бюджета, и го няма просто изчезна, сигурно пак през задния изход! Мишок!