Пиян прокурор блъсна кола и излезе в отпуска

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков не спря на "Стоп", блъсна друга кола, избяга от мястото на инцидента и се върна със заловилите го полицаи
27 авг 2007 18:05,
29
Пиян прокурор блъсна кола и излезе в отпуска
Прокурорът не спрял на знак "Стоп" и отнесъл друга кола. Снимка: СВ

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков е шофирал автомобил след употреба на алкохол и е предизвикал катастрофа.

Новината бе съобщена от говорителя на Пловдивската апелативна прокуратура Огнян Урбалов.        

Инцидентът е станал на 25 август, на кръстовище на пътя от село Дъбене и околовръстния път за Карлово.  

Янков не спазил знак "Стоп" и се блъснал в лек автомобил. Блъснатата кола излязла от пътното платно и се е ударила челно в телена ограда.    

След катастрофата прокурорът продължил пътя си, но скоро след това бил спрян от патрул на РПУ-Карлово и заедно с полицаите се върнал на местопроизшествието.          

Незабавно е образувано следствено дело и са извършени разпит на свидетели, оглед на местопроизшествието и на автомобилите.

Взета е кръвна проба за изследване на виновния водач, назначена е експертиза за щетите по автомобилите. Пострадали в инцидента няма.

Незабавно са уведомени съответните висшестоящи ръководители на прокурора Виктор Янков.   

Днес е изготвена експертизата на кръвната проба на Виктор Янков, която е показала наличието на 1,39 промила алкохол в кръвта му.

Пред административните си ръководители и следователя той обяснил, че е пил алкохол вечерта преди произшествието.

Следственото дело предстои да бъде изпратено на главния прокурор.  

В Окръжната прокуратура в Пловдив е образувано дисциплинарно производство срещу Янков за нарушаване на правилата на професионалната етика и за извършване на действия, накърняващи престижа на съдебната власт.

След инцидента прокурорът е излязъл в отпуска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
А бе,кво става с Стависки?Тая неговата експертиза да не са я дали на дома в Карлуково за изготвяне,май до некое от пришествията дано стане,Вие как мислите,а на тоя джигит??
7
0
 
14
 
! Отговори
sergei преди 16 години
ни6то няма да му сторят, за6тото....тои се е обадил на някого и видимо доволен си е тръгнал . така 4е ....наздраве :)))))
6
0
 
14
 
! Отговори
опаа преди 16 години
Костов е виновен !
5
0
 
14
 
! Отговори
човек от народа преди 16 години
Не си хабете коментарите! Всичко ще се потули в небитието а въпросния човек ще се размине с обикновенно дисциплинарно наказание от рода на "Кажи, че повече няма да правиш така!" . Ако това се беше случило на "простосмъртен" човек като 98% от хората които живеем в тази страна резултатите щяха да са коренно различни. И този "простосмъртен" нямаше да излезе в отпуска и да отиде на море или планина а щеше да си почине поне за 24 часа ако не в ареста то поне в изтрезвителното заведение. И заявявам публично, че ако въпросния магистрат бъде осъден аз ще излезна в центъра на града и ще скандирам "Българското правосъдие заслужава уважение!"
4
0
 
14
 
! Отговори
mitak преди 16 години
съдии,прокурори и адвокати пият и шофират,явяват се на дела видимо развеселени,размахват пистолети в барове и ресторанти, и после всичко се забравя.Само от Брюксел пишат доклади,но гарван гарвану око не вади!
3
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Естествено нали са от отбора на НЕДОСЕГАЕМИТЕ.Съдии, Прокурори, Депутати, Министри, Бизнесмени (Мутри)...и др.
2
0
 
14
 
! Отговори
Преминаващ преди 16 години
Значи за прокурорите формулировката е "след инцидента е продължил пътя си , но се върнал с катаджиите след като го спрели", а за всички останали е "избягал от местопроизшествието".Браво на говорителя на Пловдивската прокуратура!
1
0
 
14
 
! Отговори
fea преди 16 години
TOZI SAMOZABRAVIL SE ,,***"NIKOGA NE E SPAZVAL NIKAKVI PRAVILA V ZIVOTA SI.!!!