Чуколов: Ще е*а пу****а майна на МВР

Приключи разпоредената от министър Румен Петков проверка на случая с евродепутата от Атака Десислав Чуколов
11 сеп 2007 12:30,
28
Чуколов: Ще е*а пу****а майна на МВР
Десислав Чуколов е предизвикал скандала в Русе. Снимка: Булфото

Приключи разпоредената от министър Румен Петков проверка на случая с евродепутата от Атака Десислав Чуколов, съобщиха от МВР. От записа става ясно, че депутатът отправя заплахи срещу полицаите и казва дословно: Ще стана министър и ще ви е*а пу****а майна, обещавам!"

Чуколов е предизвикал скандала в Русе на 21 юли, никой не го е предизвиквал и не му е говорил на турски. Това е официлното заключение на МВР след приключилата проверка по случая. От ведомството съобщиха, че ще наградят полицаите, които са били обиждани от Чуколов.

На 21 юли в 2.50 часа в дежурната част на областната дирекция в Русе е получен сигнал по телефона от гражданин, представил се с имената Десислав Чуколов, заявил, че е народен представител и че му бил нанесен побой в нощен клуб „Канела“ на бул. „Придунавски“. След уточняване на имената и местоположението на инцидента, веднага са изпратени полицейски екипи от Първо РПУ.

Пристигналите на място полицаи Р.К. и И.И. са посрещнати от потърпевшия, който имал кръвонасядане на окото. Служителите на реда взели обяснения за случилото се. Чуколов отказал да се легитимира с какъвто и да било документ и се държал грубо и агресивно към полицаите.

Още в началото поведението на Чуколов било неадекватно. Той не давал смислени обяснения за случилото се, отправял обиди, ругатни и закани към полицейските служители, а по-късно и към пристигналия екип на спешна помощ, като непрекъснато повтарял, че е евродепутат.

Обяснил, че към масата му в заведението се отправил мъж, който говорел най-вероятно турски, но не могъл да го опише. Потърпевшият направил забележка на мъжа за това, че говори на турски език и твърдял, че в резултат получил удар с юмрук в лицето. Настанала суматоха и много от посетителите напуснали заведението преди пристигането на полицейските екипи.

Полицаите предприели всички допълнителни действия за изясняването на инцидента - разговори с посетители и персонал, издирвателни действия в района на заведението, но те не довели до установяване на извършителя на хулиганската проява.

Според МВР първоначалните полицейски действия били забавени от потърпевшия, тъй като той възпрепятствал работата на полицаите, удрял неколкократно полицейския автомобил и отказал медицински преглед, удостоверено във фиша за спешна медицинска помощ.

Според снетите писмени обяснения от служители на ЦСМП-Русе и персонала на заведението, Чуколов се обръщал към полицаите от Първо РПУ с думите: „Като стана министър, ще разхвърля всички служители на полицията и спешна медицинска помощ!... Куки!... Сега ще се обадя на Първанов, ще видите какво ще стане! Дай ми личната карта, ще ти *** *******, ченге!“.

След отправените обиди, един от полицаите на място позвънил в дежурната част на Първо РПУ, за да бъдат записани разговора и обидите на многоканалния цифров магнетофон в дежурната част, при едно от поредните обаждания за доклад на обстановката.

Чуколов отказал да напише жалба и след отправените заплахи и обиди си тръгнал. Случаят е докладван на дежурен прокурор от Районна прокуратура Русе и са получени указания да започне полицейска проверка.

По-късно на 21 юли Пресцентърът на МВР публикува кратко съобщение за инцидента, към този момент все още жалба от евродепутата или от упълномощено от него лице не е подавана в поделенията на МВР. След като информацията се разпространява от медиите, чрез адвокат е депозирана жалба от Чуколов до началника на районното полицейско управление в Русе, в която се съдържат обвинения за неадекватни действия на полицаите.

След подаването на жалбата Димитър Чуколов коментира пред медии, че от МВР лъжат за липсата на жалба и насрочва пресконференция за следващия ден по обяд. В неделя (22 юли) евродепутатът дава пресконференцията, на която обяснява за пореден път, че полицията лъже и обвинява директора на ОДП-Русе, че искал да прикрие случая, защото мъжът, който го е ударил, бил от турски произход.

След констатираните разминавания между тиражираните в публичното пространство обяснения на Чуколов, рапортите на полицаите, свидетелските показания на разпитаните очевидци, и предвид това, че става въпрос за български евродепутат, представляващ страната ни в Европейския парламент, министърът на вътрешните работи разпорежда проверка, която да се води всеобхватно, включително и с оглед данните за допуснати дисциплинарни нарушения на служители от Първо РПУ, съдържащи се в жалбата, допълват от МВР.

На 23 юли всички материали, събрани от полицията до момента, са изпратени на Варненската военно-окръжна прокуратура по компетентност.

На 3 август, са установени и другите двама участници в инцидента. Противно на твърденията на евродепутата, и двамата са българи, български граждани от Русе. От снетите писмени обяснения на Ц.И. и Х.А., става ясно, че те не са провеждали разговори на турски език, не са споменавали имена на лица или политически партии и с нищо не са предизвикали агресивното поведение на Чуколов. 

Според доклада на МВР скандалът е предизвикан от Чуколов, чието поведение възмутило много от посетителите. На 6 август приключилата преписка за инцидента, с данните за установените участници в инцидента, са изпратени в Русенската районна прокуратура.

От МВР допълват, че министър Румен Петков ще изкаже благодарност на директора на ОДП-Русе за това, че е защитил служителите си, когато те налагат закона с цялата му сила и строгост и изпълняват професионалните си задължения, без да се съобразяват кой на какъв пост е, тъй като законите важат за всички, допълват още от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
andro преди 15 години
Тия където отидат , все ги бият. Просто си търсят боя за да се пишат жертви и герой, борци за нацията.
26
0
 
0
 
! Отговори
андро преди 15 години
Защо съда не се произнася по това дело.Не може всеки *** да се държи така с органите на държавата.
25
0
 
0
 
! Отговори
ристо преди 16 години
Много ми е интересно само ако депутатина беше не от АТАКА а от БСП дали щеше да се действа по същия начин?
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какво ще ми говориш бе, щом като виждам полицаи спокойно спокойно да си говорят с *** ***, за какво става дума? Трябва ли да изваждам диктофона и скрития микрофон за да го докажа на всички? *** си плащат, и затова полицията ги защитава
23
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 16 години
Господа Българи,да се разберем,когато нещо се твърди,трябва да се докаже.Или ако ти стиска ставаш свидетел и казваш :Видях полиционера да взима пари от *** -***.А доколкото до Чукалов,римляните са казали:Да чуем и другата страна.
22
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 16 години
Тоя *** не трябва да е и говедар, камо ли евродепутат...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На тоя гей нещастен трябваше и полицаите да му набият два тупаника!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И от тая цялата замацана история, кой кого обидил полицията ще си свърши ли най-накрая работата да не пречи на обикновени граждани? Не е хубаво да виждаш как полицията помага само на свои и хора с пари...особено ако има кой да им плаща като платените *** ***, които са под тяхна закрила
19
0
 
0
 
! Отговори
ух преди 16 години
ми то трябва да си нещо болен, за да влезеш в партията на Болен Сидеров
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** от Народен фронт се крие зад постове 3,4,5,6 и 7.Моля,пренебрегвайте мненията му!
17
0
 
0
 
! Отговори
aнонимен преди 16 години
ами те всички от атака са такива начело с тяхният лидер г-н Сидеров не ми е ясно обаче как може да имат симпатизанти,но защо ли се чудя като не са никак малко *** в нашата страна
16
0
 
0
 
! Отговори
mitaka преди 16 години
Въпросът дали е с Б или б е спорен, все повече вървим да бъде в този вариант който аз съм писал, номер 10 го доказва....
15
0
 
0
 
! Отговори
Вулен Сиктеров преди 16 години
Толкова си *** щем още не си разбрал, че те и без това са си е.... онаковата. Е, то кво да се очаква от депутат.
14
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Кога най сетне ще направят закон за полицията?Докога полицаите ще са виновни за всичко?
13
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
България, с ГЛАВНО Б!
12
0
 
0
 
! Отговори
нормален преди 16 години
Чуколов не е единствения евродепутат от атака с меко казано неадекватно поведение.Спомнете си изпълненията на доведения син на Сидеров Димитър Стоянов,също така тези на самия фюрер на магистрала Тракия.Но в случая по-виновни са ***,които ги изпратиха в европарламента.
11
0
 
0
 
! Отговори
dam преди 16 години
Изказвам благодарност на момчето, което е насинило окото на атакистчето! Браво пич!
10
0
 
0
 
! Отговори
Радост преди 16 години
В "Атака" сякаш с конкурс са ги избирали ***. Педофили, расисти, ненормалници, простаци ... А лошото е, че народа е толкова отчаян и му липсват алтернативи, че гласува за тях. И се надява.
9
0
 
0
 
! Отговори
mitaka преди 16 години
Разбира се от коя - Атака, партията на невежите и простолюдието. Един от тях беше педофил , после лидерът им стреля по обикновени граждани, опитваха се да лъжат в комбина следствието и обществото, после техен член обиди евродепутати , че са *** и си мисли че се намира в българия , сега поредния пиарски и просташки сценарий сценари с цел привличане на нискоинтелигентна маса към партията им наклаждайки расов проблем.Явно е че това не са нормални хора, а са избрани за депутати. Тяхното място е по-скоро в затвора или в лудницата но не и там където са в момента. Лошото е че в българия все повече и повече се увеличава процента на невежите и умствено ограничените на чиито гласове разчита тази партия.
8
0
 
0
 
! Отговори
Policeman преди 16 години
Като му гледам тъпата мутра на тоз Чук направо ме е яд че има хора който гласуват за тях.Полицайте трябваше да му строшат главата от бой и да го малтретират *** и после да го направят така че все едно той им е посегнал.Мама му проста на тоз "евродепутат" само *** ни управляват ама те не са виновни,виновни сме си ние.