Софиянски избегна затвора

Бившият столичен кмет беше оправдан по делото за "Милениум център"; прокуратурата настояваше за затвор от 4 год. и половина
24 сеп 2007 12:31,
35
Софиянски избегна затвора
Стефан Софиянски беше оправдан по делото за сделката за "Милениум център". Снимка: БГНЕС
Стефан Софиянски беше оправдан по делото за сделката за "Милениум център".

Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано или протестирано от прокуратурата в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Dnes.bg припомня, че прокуратурата настоя за затвор от четири години и половина, както и пет години лишаване от право да заема държавни длъжности.

Съдът обаче отсъди друго и оневини Софиянски, който бе обвинен, че през ноември 98-ма е нарушил служебните си задължения и е сключил без търг и конкурс извънсъдебно споразумение, с което Столична община отстъпва на Обединена българска банка /ОББ/ и Фонд "Развитие" право на строеж върху парцел в кв. "Иван Вазов" в София за изграждане на административен бизнес и банков комплекс.

Според обвинението с това Софиянски е нанесъл щети на Столичната община в размер на 5 милиона долара.

Освен по делото за „Милениум център“ той е подсъдим и по още 3 дела - „Халите“ , за Бизнес Център на ул. Гурко №, и за местността „Погребите“.

Стефан Софиянски е без депутатски имунитет от 20 февруари 2006-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
stoian traikov преди 16 години
ha,ha, ot vsi4ki tuk sao edno ov4ar4e se iakaja polojitelno, sigurno e lapnalo pokrai Sofianetцa
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И това, ако е новина..................
12
0
 
0
 
! Отговори
Mariana преди 16 години
Не съм и очаквала друго.Как някой политик или бизнесмен ще влезе в затвора?Те затворите са за кокошкарите от простолюдието.Новина щеше да е ако не беше оправдан!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ
10
0
 
0
 
! Отговори
седесар преди 16 години
Браво на "Синя София"- отърва се. Нали Софиянски беше черешката върху сладоледа на демокрацията. Лъгаха ви като последни бунаци по митингите и си пълниха гушките. Няма сини, чевени, пембени има само две партии- хитреци ***.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Българският съд още веднъж успешно доказа пред света, че България не е държава!
8
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Ajde pocherpi po tozi sluchaj kmete....vkaral si ot trojkata ili kakto e moderno da kazvat bivshite ti podchinenni - "zagasil si oshte edin pojar" ;)
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сега спокойно маже да се кандидатира за кмет.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Голяма новина, нема що... Пишете че някой изедник е осъден и е влязъл в затвора - те това ще е НОВИНА
5
0
 
0
 
! Отговори
blago преди 16 години
В Бьлгария адвокатите могат всичко. Те имат голямо лоби в парламента и законите се тьлкуват по най- различен начин - всичко зависи от захранването на сьдиите и красноречието на адвокатите !:) Затова всякакьв род престьпници и мафиоти си живеят както си искат и за тях няма закони. А управниците се хвалят с липса на престьпност- всички са добре, само хората дето се спасяват с емиграция. Няма никаква светлина в тунела. Погрешно сме мислили , че влизането ни в ЕС ще наложи истински закони и истинско правосьдие!?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
хаха ,че да не би някой да е очаквал Софиянски да влезе в затвора ,голям оптимист ще да е бил,все пак сме в България ,да не го забравяме.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Браво на Софиански !!! Пича или е абсолютно невинен или си е ипекъл добре работите, щото ако имаше и тришичка за която да се хванат - щяха да му разгонят фамилията. Жалко само че не се кандидатира пак за кмет на София, че да размаже фазона на "генералите" и разните други измислени смешници , щото Софиянски бе единствения кмет до сега който е направил много добро за града ни.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Пак ще ви се усмихва,нали от царя всички се научиха на позитивно мислене,а вие се ядосвайте като нямате работа! Той има пари да купи дори и тая Доковска,дето само далавераджийски дела гледа и винаги ги оправдава! Халал да ни е с такива адвокати! Има да чакамееее правосъдие,на мук!
1
0
 
0
 
! Отговори
Руди преди 16 години
Голяма изненада, няма що! Всички очаквахме да го осъдят ефективно. Ха-ха...