"Писателят на мутрите" се бори за живота си

Простреляният Георги Стоев беше опериран, състоянието му остава критично
7 апр 2008 16:33,
58
"Писателят на мутрите" се бори за живота си
35-годишният Георги Стоев, бе прострелян днес в главата недалеч от хотел "Плиска". Снимка: Булфото

Приключи операцията на простреляния Георги Стоев. При хирургическата намеса са открити два проектила.

Състоянието му е изключително тежко, съобщиха от Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”.

Веднага след операцията Стоев е преведен в реанимацията на болницата.

Известният със скандалните си книги за престъпния свят у нас, 35-годишният Георги Стоев бе прострелян днес в главата недалеч от хотел "Плиска".

Според очевидци нападението е извършено от двама души, които са избягали преди пристигането на силите на реда.

БГНЕС твърди, че Георги Стоев е разследван за подготовка на убийството на Георги Пехливанов. Стоев бил обект на разработка за готвено от него покушение срещу Георги Пехливанов, който се смята за една от знаковите фигури по време на прохода у нас.

Стоев нашумя с книгите си за подземния свят. Той твърди, че е бил част от групата за "мокри поръчки", но никога не изпълнявал такива.

"С някои от тях имах и общ бизнес. От тези мои контакти с тях съм научил доста неща”, разказа неотдавна Стоев.

Първата му книга е "ВИС" и в нея разкрива подробности от кухнята на борческата групировка ВИС. Реалното му кръщение е преди години като главен информатор за някои от романите на Христо Калчев, с когото заедно написват "Сънят на уморения лъв". 

Автор е и на книгите "BG Кръстника 1: истинската история на Маджо", "BG Кръстника - 2: Маргина, Бойко и другите", "BG -Кръстника 3: Любен Гоцев - истинският кръстник",  "На пилона"; " СИК - книга 1", "СИК - книга 2", "СИК - книга 3".

В последните месеци Георги Стоев дава няколко интервюта по национални медии. В интервюто си от 6 февруари 2008 г. в предаването "Горещо" на Нова телевизия Стоев признава, че вече се бои за живота си.

На 10 февруари 2008 г.  в интервю за TV 2 на въпроса коя е причината за всички убийства в България Стоев отговаря, че най-честата причина не са парите, защото пари има достатъчно, а личните интриги и това кой е по-голям в тези среди.  

Според Стоев нито полицията, нито прокуратурата досега са проявили интерес да бъдат проверени нещата, за които разказва.

"Не си заслужаваше риска да напиша тези книги", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
яворов преди 16 години
Ами прочети ги....и ще видиш как др.Р.Петков и В.Петров спират в последния момент ареста на Маджо и забранява да се работи по него....
16
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Този го чух сефте преди известно време, когато участваше в някакво ТВ предаване... Направих си труда и намерих някои от книгите му ... Направете го и вие... Има върху какво да се дискутира после:)
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ще ни обяснят колко добре върви оздравителния процес
14
0
 
1
 
! Отговори
Kolega... преди 16 години
Da be da...a brata na snoshtniq vaobshte ne e bil gard na MADJATA...maj pirat shte e v cherno... GLUPAVI HORA..zub za zub...do koga...taka ili inache shte mi varnete VSICHKO 4tiri 3-ri bukveni derivata: VIS, SIC, ***, MVR i edno MO.... ;)
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
не съм му чел книгите, но от това което съм видял в неговите интервюта в горещо примерно ми направи впечетление че говори само за умрелите мафиоти за живите нищо конкретно не казва
12
0
 
1
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Mnogo si prav..tova e zashtoto oniq PUH...im se daded inache shtiaha da budat razdeleni...i nqmashe da ima prestoqshto poturchvane... Gledaj filma: "Rajskiqt grad" i ako naistina si chel na toq izmislicite...moje i da napravish analogiq... NISHTO NE ZAPOCHVA OT PREHODA... A na TIQ P***I BG-CHENGETATA SAMO I EDINSTVENO BOJ PO FURAJKATA...nikoj nqma da zastane veche zad tiah...
11
0
 
1
 
! Отговори
яворов преди 16 години
Затвориха устата на Жоро Стоев....довечера др.Румен Петков и Маджо ще празнуват.А др.Велчев сигурно пак ще е изненадан докъде са стигнали нещата.....направо си е страшно.Както казаха другарите Станишев и "Гоце"-оздравителен процес....
10
0
 
1
 
! Отговори
groznoto преди 16 години
Много сигурен в преценките за хо рота беше бил е вътре в нещата но за никой нищо хубаво не каза.Настъпваше нечий интереси и то без да му пука.Знаеше че няма да му се размине но у нас държава и мафия са едно и също нещо.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Аа.. Станишка, Гоце, Доги, кво става бе пичове.. довечера някой от вас ще излезе на екрана и ще каже ,че това е НОРМАЛНО..Станишка не те ли е срам? Румбата ще ви *** всичките накрая..ОТЗАД!
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
споделям напълно мнението на номер2 и стискам палци да се оправи!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
I TOI SE E KAPAL VAV COVESHKA KRAV(moliavisa daitemu niakakva nagrada napravetego geroi-mnogo iasno ce kato gi poznava taka dobre e bil vav igrata sas tiah i mojebi po navatre =naemen= )
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
И после кажете,че в Русия свободата на словото е по-зле отколкото при нас.Вече колко журналисти имаме убити,обезобразени или пребити?И после онези от сдружението за Ана Политковская нека да протестират пред Путин след като нямат да видят и да протестират за БГ журналистите...Явно за тях една рускиня е по-важна от сънародниците им.
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Отгледахте едно бандитизирано младо поколение.Сега ще му сърбате попарата до края на живота си.Имате едни синове и внуци изпечени,закоравели престъпници.Чудесно младо поколение.Нали за това се борихте 18 години.Хак ви е сега, талантливото, интелигентно младо поколение.Дето има страхотен талант и способности.Умее да краде,ограбва,бие,изнасилва,убива.Добре ги отгледахте тия катили.И вашият ред ще дойде рано или късно.
4
0
 
1
 
! Отговори
sv преди 16 години
Добре де, не е бил мутра, но се е движел в средите им и "ИМАЛ ОБЩ БИЗНЕС", не е бил килър, а е разследван за подготвяно убийство - с какво се е занимавал тоя "немутренски псевдо-писател от мутренските среди"?
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ne si zaslujavashe i riska da se pravish na mutra ama na...i toq kato Velev shte ocelee ama to samo dobrite hora si otivat bez pri4ina...i ne go kazvam ot zloba, 4ista konstataciq
2
0
 
1
 
! Отговори
нн преди 16 години
ти си един от малкото истински мъже в тая скапана държава!трябва да оживееш и да довършиш започнатото!ще се моля за теб!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
Изглежда ми добър човек, но просто е попаднал в неподходящата компания.