Ужасяващ пожар в София

Жена загина, а съпругът й и двете им деца са в болница, след като скочиха от шестия етаж на горяща сграда
3 май 2008 09:22,
19
Ужасяващ пожар в София
Снимка: Булфото

Един човек загина, а друг е в тежко състояние при голям пожар в столицата в петък привечер.

37-годишната жена почина във ВМА, където бе настанена за лечение, след като скочи от сградата за да се спаси от пламъците.

Жената имаше тежка черепно- мозъчна травма.

Мъжът, на 43 години, е настанен в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”. Той има комбинирана травма - гърди, корем и крайници,интубиран е и е в противошоковата зала на болницата.

Двете момиченца – Ивайла на 14 години и Теодора на 11 години са в добро състояние, но са под лекарско наблюдение в детската клиника на „Пирогов”.

Ужасяващият пожар избухна на улица "Самуил" № 80.

При инцидента има и петима обгазени. Сред тях са две деца, един възрастен мъж и семейство.

По всяка вероятност пожарът е предизвикан от запалено барбекю на една от терасите на сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Станимир Митев преди 16 години
( Пожарната дойде за 5 мин., а от спрените коли не можеше да мине??? ) ...Абе, ти в час ли си ми кажи :) какво споменаваш ( 11.09 в САЩ ) ..типично, по бългасрки бай гайновски манталитет ,тръгнал да разказва ,че бил на мястото и гледал :) ти ли беше един от всички ,които са снимали с моблините си телефони .:) ..и другото което е, да съм казал конктетно че е виновна пожарната ?? чети и асимилирaй правилно :) Виновни са управниците ,които продължават да крадат ,строят вили с басейни на твоя и на моя гръб :) защо са виновни ...та ние вече дори нямаме армия :) решиха ,че нямаме нужда от такава ..нали сме в европа :) ще лежим на чужд гръб :) да не говорим ,че трябва да се обучат хора ..специални отряди за бързо реагиране ...хора, които има навсякъде в цял свят ..специални спасителни отряди ....аааа...може и да има такива в Бг ....?
17
0
 
0
 
! Отговори
BG AMERIKANEC преди 16 години
TEZI KOITO ZHIVEJAT IZVAN BG NJAMA DA VI OPRAVJAT KOCINATA. OPRAVETE SI JA SAMI; NO NE VJARVAM, CE TOVA STE STANE, ZASTOTO DORI SAVETI NE ZHELAETE DA PRIEMETE.
16
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 16 години
Абе, ти защо не си стоя в САЩ да си набираш 911;( Да, там не скачат от 6 етаж а направо от небостъргачите и не по 2-3 , а по стотина (11.09.) Аз живея наблизо и видях всичко. Ония , семейството не бяха се обадили на пожарната, обади се един до мен, като видя дима. А те скочиха на покрива на съседната кооперация, залепена до тяхната и който е по нисък. Височината не беше повече от 3 метра. Пожарната дойде за 5 мин., а от спрените коли не можеше да мине. Само знаете да лаете. Все в чужбина ви окото. Ми направете и БГ такава, не чакайте наготово.
15
0
 
0
 
! Отговори
Гойко Митич преди 16 години
Я не говорете глупости!!! ПОЖАРНАТА е най-добре действащата структура в МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!! Перфектно работещи, много добре образовани хора, които се справят с доста сложни ситуации за които се изисква съвременна техника!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
номер 13 добре го затапи, браво!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
До 8...ми мене не ми харесва тук, в тая държава, затова мисля скоро да фана автомата и да стрелям наред...а който не му харесва това ще че стрелям (защото тука никъв закон и ред) да се маха, за да не го гръмна :)))))
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
и как да стигне пожарната от наспрели по улиците автомобили!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"стига давайте акъл"-браво,бе! Да даваме или да не даваме акъл? Май учителката ти по български не ти е дала нищо.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хайде сега, стига давайте акъл. Типично българска черта - компетентни сме по всички въпроси.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Има пожарогасители на флакони които са по 10-ина лева. Мисля че трябва да са задължителни към барбекютата. Аз бях на място. Оправяха ми часовник. Докато дойде пожарната и някой се сети да помогне хората сами започнаха да скачат от горе. Имаше и линейка но някак си не се виждаше някой да прави нещо. Мина може би поне половин час докато пожарникарите дойдат и се размърдат да направят нещо.
8
0
 
0
 
! Отговори
lala преди 16 години
kato ne e dyrjava, na vseki, koito ne mu haresva VYN!Aman ot mrynkashti i syshtevremenno bezdeistvashti hora!Pravilna e prikazkata 4e vsqka dyrjava si zaslujava upravlqvashtite!Vseki mrynka, a kogato doide vreme da se pravi neshto, vseki si pipa ushite!Koi kakvoto si e nadrobil, tova shte syrba!
7
0
 
0
 
! Отговори
teri преди 16 години
tova na6eto ne e durjava....:{
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
5. Не се очудваи тия пожарникари са същите *** прасета като полицаите. От личен опит го знам.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И моият апартамент се запали и докато доидат пожарникарите изгоря целия. 25 минути немогат да доидат и това става вечерта когат трафика е малък пожарната ми е на 10 минути път пеша от нас. После на капак на всичко един пиян пожарникар беше казал, че аз съм му казал че сим го запалил.
4
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Пожар за 3 Март, пожар за 6 Май.. А за 24-ти?! :(Версиите са две - едната е на хора от блока, за газовия бойлер, а другата на МВР- за барбекю-то... Съмнявам се да е палеж... По скоро е небрежност... Идеята за пожарогасителя е много зряла и дано повече хора я чуят, макар че то не е само го има човек вкъщи а и да знае как да си служи с него... Трябва и да се поддържат противопожарните инсталации на сградите - особено жилищните блокове - крановете, тръбите, шахтите ... Май с годините занемарихме всичко и сега като стане белята гледаме умно и се вайкаме... След години кой знае още колко проблеми ще има, особено с "новото строителство"...
3
0
 
0
 
! Отговори
Inka преди 16 години
Vchera po novinite kazaha, che pozarat e predizvikan ot gazov boiler, tuk pishe drugo, no niama znachenie, beshe ujasiavashta gledka. Napalno sam saglasna a 1 -triabva vseki da ima pojarogasitel v doma si i razbira se da znae kak da go izpolzva. Chudia se zashto zachestiha pojarite v centara, min sedmica pak imashe edin :(. A za pojarnata i lineikite vaobshte ne iskam da komentiram, tam niama kakvo da se kaje za sajalenie :(
2
0
 
0
 
! Отговори
Станимир Митев преди 16 години
Просто нямам думи ..бях в щатите 6 години ..и винаги когато чета подобни новини се сещам за песента на Тодор Колев..кога ще ги стигнем американците ...и разбира се ..отгвора е ..точно никога ..в САЩ при едно набиране на 911 точно за 2 мин пристигат..противопожaрните ...полиция и медецинските служби ...всеки си гледа работата съвестно и повярвайте ми ..едва ли ще се наложи както тук в този случай ..да скачат хора от 6 етажна сграда..къде бяхте всички вие ...до кога така ...събудете се веднъж завинаги !!!
1
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
Имате ли пожарогасител в дома си? Ако нямате купете си. Струва около 20 лева? Няма да обеднеете без 20 лева, но може да ви спаси живота при пожар. Освен това е перфектен и за чупене на прозорци, което също се налага да се прави в такива ситуации. Някои хора си мислят, че на тях такова нещо не може да им се случи до момента в който им се случи.