Роми бият в "Захарна фабрика", полицията опаса квартала

В събота 15 роми пребиха момичета и момчета, вдигали им шум
9 юни 2008 16:51,
185
Роми бият в "Захарна фабрика", полицията опаса квартала
Снимка: БГНЕС

Полицейското присъствие в столичния квартал "Захарна фабрика" ще бъде засилено драстично след инцидента от събота, при който 15 роми пребиха момчета и момичета в района.

"Минавахме край блок, в който празнуваха. От прозореца започнаха да ни обиждат и обвиняват, че вдигаме шум на улицата - разказа едно от пострадалите момчета, на 19 г. - После група роми излезе навън и се нахвърли върху нас. Удряха ни с ритници и юмруци."

Преди 3 години пак в "Захарна фабрика" след побой беше убит професор Станимир Калоянов.

По повод на инцидента министърът на вътрешните работи коментира, че не бива всеки скандал или побой да се превръща в междуетнически конфликт.

"Не мисля, че в случая става дума за междуетническо напрежение, а за такова между групи граждани", посочи Миков.
Той добави, че сигналът за инцидента всъщност е бил подаден в полицията с ден закъснение.

По думите му е нежелателно и опасно да се правят опити всеки скандал да се превръща в конфликт на етническа основа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
KriSs преди 15 години
тези кат0....са напълно ПРАВИ а не стари :) Обърках,за което се извинявам :)
84
0
 
0
 
! Отговори
KriSs преди 15 години
Та...И АЗ съм на СЪЩОТО МНЕНИЕ като вас....така значи,..."не искам да ги защитавам но все пак и те са хора,не знам какво е да си беден или да замръзваш през зимата..."няма какво да ги защитаваш бе мен...те ще ни трепат тука като кучета а ние дай да ги вземем да ги съжеляваме,,еми да ама НЕ...извинявам се ама тези кат0 "бай Х*й" и "ан0нимен:]" както и "Ангел" са си напълно стари...може да сме си такива,но наистина незнам просто как е възможно естествено както,момчета казахте тук е България няма как просто и управляващите си седят и си чешат гъ*овете по цял ден без да си мръднат и пръста,тръгнали наще да управляват...тва е АБСУРДНО..ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ !!!!! Адски съм изумен и разочарован,но няма какво да се прави,трябва да се примирим с тези "ИНДИВИДИ"(ако можем да ги наречем така)на майката природа...тва просто е безкрайно БЕЗУМНО и АБСУРДНО,че немога просто да го коментирам повече,така и ще си остане докато хората ни почнат да мислят....!!!
83
0
 
0
 
! Отговори
raff преди 15 години
Докато управниците ни са партия с *** ,ще защитават тях.Няма ли кой да пусне барети и танкове да ги изчистят за 24 ч.Трябваше Хитлер да остане още няколко години жив,и нямаше да знаем ,че съществува такова племе.Те са *** на Серго и Сокола.Бойко да даде общинско място да се построят газови камери...
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да сте забелязали, че тази "държава" пази само правата на ***?
81
0
 
0
 
! Отговори
omp преди 15 години
Има решение и то е елементарно, дори някои го прилагат.Трябва просто един *** да бъде смачкан от бой и да лежи една вечер на пътя, докато го изринат от земята. Нетрябва интеграция, а желязо, или дърво!СРАМ МЕ Е ОТ ДЪРЖАВАТА!
80
0
 
0
 
! Отговори
Ангел преди 15 години
напълно сте прави ... ан0нимен:] и да се срамуваш или не..нищо няма да предприемат,та както каза ти - В България сме си ;) Т'ва е нещо нормално за нас,да ни третират кат0 роби...Извинявам се,но айде понеже знам какък е животът в Америка,живял съм там 6 месеца(не че се хваля!)там ако си фърлиш отпадъка и та глобяват!!!!!ама наще ур0ди няма да се сетят да си оправят държавата,та наистина България НАД Всичк0,ама взе да става доста мизерно тука,от което и аз се срамувам!
79
0
 
0
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
българите в тая държава са поне 5 милиона. *** са около милион и нещо. от нашите 5 милиона поне 2 са мъже в активна възраст - не деца и старци. от *** *** такива са около 500 000. тоест, ако в един предварително уговорен момент всеки български мъж излезе и заколи по един ***, за един час проблемът ще е напълно и окончателно решен. и няма как да ни съдят. ама....
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ave 1 *** ima po 10 malki *** kak nqma da ni zalichat i nikoi n epravi nishto ama polovinata subranie e *** se pak az jiveq v blizost do tqh ama ne moga si zema pistolet oshte shtoto patrylkite shte mi go zemat mn gadno ama i ova vr shte dodi inache nqma opraviqq
77
0
 
0
 
! Отговори
ан0нимен:] преди 15 години
Да...прави сте си!!Когато почнат да ни избиват един по един ще се сетят наще управляващи...какво е това...Е все пак сме си в България!!!Колкото да молим управляващите и който и да е било нищо няма да предприемат наще хора..ако им дадеш по 1000 лв..няма проблеми просто....СРАМУВАМ СЕ ОТ ДЪРЖАВАТА !!!!!!НО ВСЕ ПАК БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО..ДАно да се сетят и да ги изселят тия гадни,мръсни,нахални,адски гнусни Ромчета !!!
76
0
 
0
 
! Отговори
Ванко3 преди 15 години
тази тема реших и аз да напиша 1 коментар,и аз смятам,че тря ги заличим тия гадни ***,мно се нервя преди 2 дена една моя приятелка я нападнаха,за щастие е имало 1 патрулка и са ги подгонили,,както и да е т'ва е недопустимо немога да си го обясня как не взимат никакви мерки,най-накрая когат ни избият ще се сетят хората да си земат предпазни мерки,,,*** ГАДНИ *** САМОО!!!!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
xem sa gi nabili xem toq gei ministara otri4a
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ei mikov na teb ti pojelavam xem da te nabiqt xem da te ebat *** 6tom gi za6titava6
73
0
 
0
 
! Отговори
dolu r0mitee преди 15 години
emm kakwo da ochakwame ot tiq p0dli r0mi ne stiga che ni zaemata mqstoto ami che i she se praqt na g0lemite shef0ve maika im gadna gnusna MANGALKSA _(_ dano da izmrat t1pite ciganeta e !
72
0
 
0
 
! Отговори
naroda преди 15 години
kade sa skinovete???...*** im ***!
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Крайно време е българите да започнем да се оплакваме от етническа дискриминация пред Страсбург така,както правят *** и оплакванията им винаги биват уважени от европейците,защото не желаят *** да идват в Европа да ги тормозят.По-добре *** да стоят в България пък българите да се оправят с тях както знаят.
70
0
 
0
 
! Отговори
Бобсъна преди 15 години
А ако беше едно време на ония пари, сега половината мръсни *** там щяха да са минали през палката. А не някакви измислени комитети срещу дискриминацията да говорат глупости на кило. Както е казал народа: всеки *** да си знае винкела.
69
0
 
0
 
! Отговори
а преди 15 години
защо толерират *** им ***
68
0
 
0
 
! Отговори
jojo преди 15 години
E GA YMRAT ***!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
канасюбиги КРУМ преди 15 години
Абе,БЪЛГАРИ(ако са останали такива),не виждате ли че на власт идват послушници на чужди интереси,които толерират всякакви бандити и в частност-***.Те си хранят и отглеждат с цел да всяват страх и разцепление сред българите.Навярно някои на Запад все още си спомнят с УЖАС единението,сплотеността и силата на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.Драги БЪЛГАРИ,запомнете:*** са удобен инструмент в ръцете на всяка власт и религия.Те винаги са със силните на деня.Мамицата им на всички ***!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
Realist преди 15 години
Този проблем ще се разреши така:Едно да е ясно:В република България нямя малцинства!Това трябва да се запомни от всички нас гражданите на тази страна!Има етноси!Законите са за всички!Стига с тази дума -малцинства и роми.Те са ***,и така трябва да се наричат,щом не приемат друго,но не и роми.Необходимо е в МВР да има заместник министър,или ръководител на отдел от този етнос.Батальон за борба с организираната пристъпност и за борба с нарушенията на обществения ред,със състав от същия етнос,и те да слагат ред и безопасност както за самите тях,така и за българските граждани,потърпевщи от тези набези,колкото и грубо да звучи.Иначе,трудно ще се нормализират нещата при такива ситуации.Господин Министър,да си кажем направо:В България тлее междуетнически сблъсък от доста време,с фитил,но за сега без искра,Слава Богу!Време е да се подготвим за възспиране на искрата.Да се създаде работа в България за всички безработни.Постоянните помощи направиха хората безразлични към труда,и приятели на наготовото.Мислите там горе, в администрацията като цяло.Само с труд,добро заплащане и твърда законност ще се нормализират нещата!