8 години затвор за пиян, премазал ученик на спирка

През март 23-годишен добричлия връхлетя с колата си върху 15-годишния Денислав на варненско кръстовище
28 юли 2008 13:36,
64
8 години затвор за пиян, премазал ученик на спирка
23-годишният Хюсеин Хюсеин. Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд наложи 8 години затвор на Хюсеин Хюсеин при първоначален строг режим.

През март 23-годишният добричлия причини смъртта на 15 годишния Денислав Русков - ученик от Спортното училище във Варна

Минути преди 8 сутринта на 21 март, на централно кръстовище във Варна Хюсеин, който няма шофьорска книжка, връхлетя с управлявания от него автомобил "Мерцедес" върху момчето.

Хюсеин е управлявал пиян от Добрич до Варна, като експертизата установи 1,2 промила алкохол в кръвта.

Досъдебното производство по това дело приключи само за 4 месеца заради многобройните свидетелски показания и събраните доказателства, в това число и записите от камерите по централните булеварди на Варна.

Хюсеин е преминал на червено през 5 варненски кръстовища и е предизвикал верижна катастрофа с два други автомобила в района на Катедралата.

Автомобилът му се е движил със скорост 90 - 100 км в час.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
17
 
! Отговори
tina преди 15 години
след 8 години този ще излезе ама денислав няма да се вьрнае и ако товае правосьдие тежко ни
42
0
 
17
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
А БЕ ВИЯ НЯМАТЕ УГОДИЯ.. ако беше условна щяхте да ревете ,че не е ефектвина,сега е ефективна ревете,че 8 години са малко, ако бяха 20 щяхте да ревете за доживотна, ако беше доживотна щяхте да ревете че ще го хранят с вашите данъци.... Айде осъзнайте се.. В общежитие щял да живее къде ли не.. Много сте наясно !
41
0
 
17
 
! Отговори
wow= преди 15 години
а да и да добавя,че на обжалването ще се изтаке това че до 1.2 може с условна(незнам колко точно ако е 1.202 примерно ще е забравил за случая след ...) ама нали има голям шум и затова ще лежи максимум 2 .5 години...
40
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Как така само 8 години!!!майко мила!!!аз живея в блоковете зад въпросната спирка,и това е едно от главните ,централни,свързващи и към златните и към виница кръстовища...КАК 8 ГОДИНИ!!!!!!!! МИНИМУМ 25,защото само късмет че не утрепа и още.от добрич карал предизвикал катастрофа до катедралата,после бласка момчето и ,забележете, му отчита 1.2 или там колкоте е !И само 8 години....това може да е вид нов начин за поръчково убийство..само 8 години ,на топло ,на работа,и за педера.. много,и наркотици, и отпуска за плажче...САМО 8 ГОДИНИ ...добре че не съм бащата на денислав,в момента щях да търся връзки в затвора ...на семейството пожелавам да имат сили и нищо че държавата те скапва и Господ ,Той вижда
39
0
 
17
 
! Отговори
Bond преди 15 години
Досъдебното производство по това дело приключи САМО за 4 месеца заради многобройните свидетелски показания и събраните доказателства, в това число и записите от камерите по централните булеварди на Варна.
38
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
като те гледам колко си неграмотен и ти ще излезеш резак, за това ще ти кажа само-голям х_й ***, такива олигофренски изказвания не пиши, че си жалък, намерил за чий живот да се тюхка, тоя си е плюл сам на живота в момента е седнал натряскан в колата.
37
0
 
17
 
! Отговори
MEMO преди 15 години
NQMA LI HORA DA NABLUDAVAT TEZI KAMERI SLED KATO E MINAL NA 5 SVETOFARA NA CERVENO ZA6TO NE SA GO SPRELI POLICAIITE NA VTORIQ SVETOFAR ZA6TO E TOLKOVA ZAGUBENA TAZI DIRJAVA DA GLEDAT KISITE POLI LI SA SLOJILI TEZI KAMERI ILI DA SI GLEDAT NA MAYKITEIM . KAKVO TOLKOVA MU SKACATE NA TOZI HUSEIN NA VSEKI MOJE DA MU SE SLUCI MOM4ETO E O6TE NA 23 GOD. I KAKVO ZNA4ENIE IMA DALI E TURCIN. 8 GOD. SA MU MNOGO ZA6TO TRQBVA I NEGOVIQ JIVOT DA MU POPILEQT I NE ZABRAVQYTE NE E BIL TOLKOVA MNOGO PIQT ZA KOLKOTO SI MISLITE BIL E ILI 1 ILI NAYMNOGO 2 BIRI. 1.2 PROMILA NE SA MNOGO.
36
0
 
17
 
! Отговори
Милен преди 15 години
1) Причинява смърт2) Няма книжка3) Употреба на алкохол4) Превишена скорост5) Минава на червено ...... на 5 кръстовища ...6) Предизвиква ПТП с още няколко други автомобила ...Я ми кажете има ли закон който този не е нарушил ..? И как е възможно при толкова много нарушени закони да получи 8 години затвор? Според мен трябва за всеки един закон който е нарушил да има присъда .. да видим тогава дали ще получи само 8 години! .... но ... както всички българи знаем .. остава само "но" ...
35
0
 
17
 
! Отговори
Rumen преди 15 години
Голяма хвалба - за 4 месеца приключило следствието!!! За катастрофа с маса свидетели, наличие на алкохол, без книжка???Трябваше за 4 дни да го осъдят. И да му дадат максимума от 10 г. /ако е такъв/. Въпреки, че като гражданин за това деяние ми се виждат малко.
34
0
 
17
 
! Отговори
ewrewweeerterter преди 15 години
Бе ***.Аз съм избил 15 годишна присъда.Глупости говорите.Той ще обжалва.Там намаляват много,освен товае за първи път.Ще лежи в общежитие,а не затвор.Там работят.2 дена се броят за 3 .Има право и на предсро4но освобождаване+тожа вече е излежал половин година.И тя се приспада.Повече от 3 години този няма да лежи.Това е
33
0
 
17
 
! Отговори
Lora преди 15 години
Да, нещо такова очаквах честно казано, поне 20 години би получил тоя *** примерно в щатите, и пак ще са му малко.Още повече, че шофирането в доста пияно състояние си е достатъчно отежняващ фактор, и не става въпрос просто за причиняване на смърт по непредпазливост, все едно си си изпуснал без да искаш саксията и тя е паднала на някой на главата и го е убила.Тоя *** се качва в колата пиян като г*з без да се замисли за секунда, и размазва момчето , и докато такива не получат присъда като за предумишлено убийство, а не лигавото"по непредпазливост" хоп 8 годинки,следващия камикадзе който реши да се направи на велик след бутилка ракия, и седне зад волана, може да засече точно теб.В никакъв случай не ти го пожелавам, но и ти не ми разправяй глупостите, че 8 години били съвсем нормална присъда.
32
0
 
17
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
двоен аршин на съдебната ни система.Която за пореден път показва колко е вмирисана.
31
0
 
17
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
тази 8-годишна присъда е една от най-справедливите - в такива случаи законът предвижда от 3 до 10. ти кво очакваш да му дадат - 25 или доживот? присъдата не е за убийство, а за причиняване на смърт по непредпазливост + шофиране в нетрезво състояние. причиняване на смърт по непредпазливост и предумишлено убийство са коренно различни юридически понятия, нищо, че и в двата случая има убит.
30
0
 
17
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Първо казвам че 8 години не са никак малко и присъдата е що годе нормалнаВторо изклучително си прав/а ,че всеки си търпи наказанието.И на мен ми се иска да имаме строги закони , но помисли след време не дай си боже блъскаш някоя баба на 80 години която пресича 4 лентов път и те изкарват теб виновен/а а ти си на 25 години живота е пред теб,и ти слагат доживотна.. За конкретния случай 8 години са малко мъничко но са много по добре от 3 годишна условна или нещо такова,което се дава в повечето случай!
29
0
 
17
 
! Отговори
Lora преди 15 години
И после как няма да ни критикуват от Европа заради келявата ни съдебна система, тя е повече от смехотворна, само осем години за убийство, нямам думи.
28
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
A кво стана с Максимчо...тои само условно мина май, шото е рекламно лице на некарам пил и даде светъл пример за подражание и безнаказаност! Жалка държава с жалки закони и правителство!
27
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
При птп дела е много трудно да се дадат големи присъди - има и извънсъдебни договорки и всякакви врътки. Пак добре че е получил ефективна присъда. Аз веднъж направих ПТП по моя вина за щасти без жертви ама такава влага ми държи че карам като заек вече. Важното е човек да си взиме поуки а тоя и доживот да са му дали пак нямаше да има полза.
26
0
 
17
 
! Отговори
Lina преди 15 години
po vashite dumi napravo da go pratim na besiloto ? E ne stava taka ...... No opredeleno az smqtam 4e 8 godioni sa malko ...... 8 godini ne sa dostaty4no za da razbere vinata si , a i kato znam 4e vinagi ima variqnti da go pusnat po-rano. Setete se za slu4aq sus varnenskata sudiika i shte me razberete
25
0
 
17
 
! Отговори
moj преди 15 години
И на всичкото отгоре не е световен шампион по нищо. Накъде е тръгнал толкова пиян с колата да гази!? Ще лежи в затвора тогава!
24
0
 
17
 
! Отговори
lenu4ka93 преди 15 години
8 godini za edin b1de6t basketbolist !! sramno e .. nqmam dumi ..a po povod tozi komentar: А вие не ревете за доживотни защото утре някой ваш приятел или самите вие ще направите белята...e tova ve4e e egoiz1m i p1lno bezrazli4ie..6tom si sgafil 6te si pla6ta6 .. vsi4ko zavisi ot nas